Žilee Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 10 hours ago, Estrella Roja said: Fener u poslednjih 6 EL utakmica ima 1-5 a sa obzirom da sledeće nedelje igraju protiv Hapoela (gosti) i Reala (domaćini) velika je šansa da se taj negativan trend nastavi. Iz prvih četiri verovatno neće ispasti ali moguće je da neće biti u prvih 2. Znam da će mnogi reći da nije bitno koji si na kraju regularnog dela dokle god imaš prednost domaćeg terena u plejofu, ali ja se baš i ne bih složio sa tim. Od uvođenja plejina mnogo je bolje biti u prva dva i igrati protiv nominalno slabijih timova koji uz to igraju jedno/dve dodatne utakmice nego protiv timova koji imaju više od nedelju dana vremena da se spreme za seriju. Bogami ove sezone to nece biti slucaj bas tako.Zavrsis prvi o I dodje ti PAO sa osmog mesta ,sto uopste nije nerealno.Mislim da fener kalkulise i zato se izjednacio sa Realom i Olyem. Videcemo do kraja sta ce biti,ali neko ce morati na PAO,zamislite samo grcke blizance u duelu 🫢
Tex_Willer Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Kako se namerno gube utakmice? Da su odmorili nekog nosioca ili više njih pa i ajde, kako se kaže jednom THT ajde nemoj dati 30, ljudi su i u Turskoj počeli da gube, Fener nema neku dubinu, a ni posebnu organizaciju, uveren sam da imaju najmanje asista u proseku u top 5 mozda i 8 ekipa. Naravno jači trening i spuštanje forme je moguće, mada to sad u Nba ritmu uopste nije lako kao pre 10+ godina. Ali ako odu na f4 i svi budu zdravi oni imaju 8-9 igraca od kojih svaki može igrati 25 min na finom nivou i par njih da popune vrlo mali deo minuta sa specijalnim zadacima. 5
Chaos Is Me Posted 8 hours ago Author Posted 8 hours ago Fener je defanzivno zategnuta ekipa ali su ofanzivno prilično limitirani za kriterijume aktuelnog šampiona i contendera. Dosta ljudi ove je padalo u nesvest na Horton Tuckera ali ako mu zatvoriš ulaz on nije neka velika opasnost jer nije baš rafinirani šuter u pitanju. U pravu su ljudi koji tvrde da je njihova rotacija visokih za donji dom EL, posebno bez Melija koji je i u ovim godinama doktor i držao je koheziju ekipe na nivou, uvek birao prava rešenja. Mislim i ja da Šarasu ovaj deo sezone nije previše bitan i da je malo otpustio pritisak, a da će dodatno zategnuti kako krene PO i finiš sezone. 1
NikadProtivŽelimira Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Odlicno evroligasko vece je pred nama.Hapoel - PAO, moram da priznam da izbegavam da gledam utakmice bez navijaca, tako sam Hapoel u dobrom delu sezone ili preskakao ili ostajao kada se nesto zakuva. Nisam siguran sta je tacno poslo po zlu, verovatno vise faktora, u svakom slucaju ceka ih paklen raspored do kraja takmicenja i svaki scenario mi je podjednako ostvariv. Sa druge strane, Panatinaikos je zaigrao koliko-toliko bolje, zaista je utisak da u jednom petominutnom periodu mogu da rese pitanje pobednika, samo sto nekada bude prekasno za tako nesto. Ocekujem utakmicu na veliki broj poena i pobedu Panatinaikosa. Zalgirio - Barselona, ovo mi je ubedljivo najinteresantnija utakmica veceras. U prvom mecu Zalgirio je slavio 15 poena razlike, ako se ne varam tada je Coach Pena bio na klupi. U svakom slucaju, volim da gledam Paskvalovu Barsu, imam utisak da defanzivno rade odlicne ali i atipicne stvari i uspevaju da uvedu protivnike u ritam koji njima po pravilu daleko vise pase. Takodje, Wright je po svemu sudeci vec stavio potpis, a za Franciska se dosta suska da ce poci saigracevim putem, sto pravi dodatni pritisak i interesantnost u ovom duelu, ako identican skor i borba za PO mesto vec nije dovoljno. Ocekujem utakmicu na nesto manji broj poseda, da Punter nakon nekih slabijih partija pogodi neke svoje hero ball suteve i... well, nesto poput 77-73. Zvezda - Partizan, takodje veoma zanimljiv okrsaj, pre svega jer predstavlja prijemni ispit za komsije, gde imaju priliku da naprave najveci od tri koraka, koji im garantuju doigravanje (ili nesto poput 99%). Da su kojim slucajem izgubili obe utakmice u Spaniji, ocekivao bih da famozni pritisak bude ogroman faktor veceras i video bih bolje neku sansu za Partizan, ovako zaista ne vidim nesto za sta covek zaista moze da se uhvati, sem za usi ili falus. Partizan je vezao dosta pobeda, pobedjivao i tesno i lagano, ali ipak je coach Pena imao jedan pravi ispit do sada, koji je prosao katastrofalno (kup u Nisu). Drugi je vecerasnja utakmica, a treci je ABA takmicenje. Imam utisak da nam je rasterecenost donela inkrementalne boljitke, ali veceras iako nemamo rezultatski imperativ ne ocekujem da budemo rastereceni. Komsije trenutno imaju i bolji, i siri roster gde i u slucaju da jednog, dva ili tri igraca ne ide ili budu dobro zatvoreni, ima jos pokoja britva ili tetejac u skrivenom dzepu da se zavuce ruka. Moguce je i da nas "na sitno" isprckaju Rivero i Motejunas u reketu, da Dobric i Odzelej sa po dve trice budu taj neocekivani dodatak, a imamo ogromnu rupu na poziciji 4 koja ce, bojim se, biti poprilicno vidljiva veceras. I na sve to imamo udarne ugle u vidu Butlera, Nwore i Mekintajera, a prvi je, izuzev utakmice protiv nas u okviru ABA, na izlazu iz shooting slump-a i tu bi moj novac veceras otisao. Komsije imaju sve u svojim rukama i ocekujem da veceras ta razlika u kvalitetu, rutini i dubini presudi, u nekom rasponu 10-14 poena razlike na samom kraju. Dubai - Monaco, meni vrlo nepredvidiva utakmica koja moze otici u bilo kojem pravcu. Monako je do pre koje kolo delovao kao glavni kandidat da ustupi mesto u 10, ali nekako su okretali rezultat i istupili kada je bilo najvaznije. Sa druge strane, Dubai je potentna ekipa, trener veliki gotivac i takmicar, tako da ocekujem tesnjikavu utakmicu sa dosta poena, a mozda i gresaka. Neka bude potencijalni OT. Paris - Milano, who cares? Makabi - Efes, najvruci tim takmicenja vs. fenjeras koji vec dugo vremena nema nikakve takmicarske ambicije. Makabi mi je vec duze vreme medju najgotivnijim ekipama za gledanje, voleo bih da ovo suvereno uzmu, ali nekako mi uz njihovo ime, u poslednje vreme, cesto stoji "zajebace kada je bas vazno".
Recommended Posts