Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted
13 minutes ago, The_Big_S said:

Mi ako Bakoniju ne dobijemo u sredu, a čitam da verovatno Hauard ne igra, i ne treba da idemo ni u plej in, a kamo li u Top 6...

Jednostavno je.. Bakonija, Pariz, Partizan i Asvel moraju da se pobede.. ako te 4 ne pobedimo, i ne zaslužujemo prolaz...

Nećemo sigurno pobediti sve 4. Usraćemo bar jednu (jer KKCZ), ali čvrsto verujem da ćemo to iznivelisati pobedom u Barseloni. A mora neko i Realov niz od XY pobeda u Madridu da prekine :default_coffee:

Za početak, jedna pobeda ove nedelje je pod must, inače ćemo upasti u tešku nervozu i paniku.

Posted

Ja se poslovično plašim više utakmice protiv Asvela nego protiv Barse.

Inače Barsa ima da igra protiv nas, Monaka, Panate i Žalgirisa. 

Posted
36 minutes ago, The_Big_S said:

Mi ako Bakoniju ne dobijemo u sredu, a čitam da verovatno Hauard ne igra, i ne treba da idemo ni u plej in, a kamo li u Top 6...

Jednostavno je.. Bakonija, Pariz, Partizan i Asvel moraju da se pobede.. ako te 4 ne pobedimo, i ne zaslužujemo prolaz...

1.85kv na nas, eto prilike.. Stvara se ambijent da smo mi tu neki ogroman favorit a ono po kvotama jedva

Posted

Басконији су Диаките и Оморуји једини играчи који имају квалитет за Евролигу, а да могу да покрију позиције 4 и 5. Диоп је повређен, Куруц је повређен, Едвардс није ни регистрован за Евролигу. Замена на центру једном је овај други, а на четворци евентуално могу да се нађу Стефан Јоксимовић од 17 година и Клемент Фриш са 3.5 поена и два скока у просеку. Прошли меч им је 195cm високи ниски Раџевичијус стартовао као крилни центар, а и он је за викенд био ван строја због повреде.

Ако ни Хауарда не буде било, баш јако бедни морамо бити да бисмо од њих изгубили. Овај меч скоро да би морао да се рутински заврши у трећој четвртини. Уосталом, тако су их решавали малтене сви њихови противници у последњих десет кола осим Жалгириса који је дозволио серију 18-2 у последњих пет минута и изгубио добијен меч.

Опрезан увек треба бити, међутим оваква Басконија је и испод Асвела, а камоли Звезде. Наравно да не можемо са тим ставом ући у утакмицу јер ћемо је онда изгубити, али све док смо на иоле пристојном нивоу, апсолутни смо фаворити у овој првој утакмици дуплог кола.

• Like 4
Posted
32 minutes ago, fradler said:

Nećemo sigurno pobediti sve 4. Usraćemo bar jednu (jer KKCZ), ali čvrsto verujem da ćemo to iznivelisati pobedom u Barseloni. A mora neko i Realov niz od XY pobeda u Madridu da prekine :default_coffee:

Za početak, jedna pobeda ove nedelje je pod must, inače ćemo upasti u tešku nervozu i paniku.

Nikakve nervoze i panike neće biti jer je onda gotovo i možemo se okrenuti završnici aba lige. 

Ako Baskoniju ne pobjedimo definitivno nismo za play off i nema šta da žalimo. 

Posted
12 hours ago, Creed Bratton said:

Niko od ostalih igraca ne bi bio bolji u konacnici da dobije veci prostor na ustrb Batlera i Nvore. 

Biljana vi li ste? 

spacer.png

Ti si mislim drugi u veoma kratkom roku koji ovde ispaljuje ovu reč za koju sam prvi put čuo na ovim prostorima kada je ova gospođa gostovala u nekoj političkoj emisiji i istu ponovila jedno 1000 puta. Ja sam prilično siguran da mi imamo našu reč za ovo, čak i više njih, a ovu mislim da koriste Hrvati ili čak Slovenci. 

• Like 2
Posted (edited)
1 hour ago, fradler said:

Brate, da se vadimo u Madridu poslednje kolo, 'leba nema!

A pogotovo ako i njima bude značila ta pobeda! Iskasapiće nas sudije na mrtvo ime... ja sam taj poraz već "utefterio"

Edited by The_Big_S
  • Like 1
Posted
1 hour ago, Dzo23 said:

Nikakve nervoze i panike neće biti jer je onda gotovo i možemo se okrenuti završnici aba lige. 

Ako Baskoniju ne pobjedimo definitivno nismo za play off i nema šta da žalimo. 

Nije gotovo, bićemo u igri (za 9. i 10. mesto) i ako izgubimo obe. Ali onda i definitivno ostajemo bez prava na kiks protiv Partizana, Asvela i Pariza.

Posted
30 minutes ago, Disfruto said:

Nista nam ne znaci da odigramo jednu utakmicu vise

A inace ako budemo bili sesti npr. idemo sigurno na f4 ?

Gotovo je sigurno da ne mozemo biti bolje plasirani od petog mesta (a necemo biti ni peti, da se razumemo) tako da ce svakako u potencijalnom PO protivnik imati prednost domaceg terena i biti favorit, bio to Fener/Oly/Real. Tom logikom nista nam ne znaci ni PO jer je to 3-5 utakmica vise.

Posted
36 minutes ago, m0k1 said:

A inace ako budemo bili sesti npr. idemo sigurno na f4 ?

Gotovo je sigurno da ne mozemo biti bolje plasirani od petog mesta (a necemo biti ni peti, da se razumemo) tako da ce svakako u potencijalnom PO protivnik imati prednost domaceg terena i biti favorit, bio to Fener/Oly/Real. Tom logikom nista nam ne znaci ni PO jer je to 3-5 utakmica vise.

Plejof je uspeh makar i pukli 3-0. Play in nista ne znaci ako ne udjemo u plejof

Posted

Meni je najvaznije da budemo u igri do kraja, da sezona bude zanimljiva, da igramo dobru kosarku, da imam osjecaj da mozemo svakog dobiti, to sam do sada dobio od ove sezone i vjerujem da ce tako biti do kraja, a kako ce se zavrsiti to niko ne moze znati. 

• Like 4
Posted
3 hours ago, aleksa7 said:

Басконији су Диаките и Оморуји једини играчи који имају квалитет за Евролигу, а да могу да покрију позиције 4 и 5. Диоп је повређен, Куруц је повређен, Едвардс није ни регистрован за Евролигу. Замена на центру једном је овај други, а на четворци евентуално могу да се нађу Стефан Јоксимовић од 17 година и Клемент Фриш са 3.5 поена и два скока у просеку. Прошли меч им је 195cm високи ниски Раџевичијус стартовао као крилни центар, а и он је за викенд био ван строја због повреде.

Ако ни Хауарда не буде било, баш јако бедни морамо бити да бисмо од њих изгубили. Овај меч скоро да би морао да се рутински заврши у трећој четвртини. Уосталом, тако су их решавали малтене сви њихови противници у последњих десет кола осим Жалгириса који је дозволио серију 18-2 у последњих пет минута и изгубио добијен меч.

Опрезан увек треба бити, међутим оваква Басконија је и испод Асвела, а камоли Звезде. Наравно да не можемо са тим ставом ући у утакмицу јер ћемо је онда изгубити, али све док смо на иоле пристојном нивоу, апсолутни смо фаворити у овој првој утакмици дуплог кола.

Ta Baskonija je osvojila kup kralja, pobedivsi Barselonu u polufinalu i Real u finalu.

Posted
2 hours ago, Sinnerman said:

Biljana vi li ste? 

spacer.png

Ti si mislim drugi u veoma kratkom roku koji ovde ispaljuje ovu reč za koju sam prvi put čuo na ovim prostorima kada je ova gospođa gostovala u nekoj političkoj emisiji i istu ponovila jedno 1000 puta. Ja sam prilično siguran da mi imamo našu reč za ovo, čak i više njih, a ovu mislim da koriste Hrvati ili čak Slovenci. 

Slovenci bi u ovom kontekstu rekli na koncu ili ređe navsezadnje. ali da postoji i reč končnica iliti završnica. a moglo bi i zaključek u ovom kontekstu. 

Posted
1 hour ago, Leo said:

Ta Baskonija je osvojila kup kralja, pobedivsi Barselonu u polufinalu i Real u finalu.

Па и није баш та Басконија освојила куп, о томе и говорим. Басконија која је освојила куп је имала Куруца, Раџевичијуса и Хауарда на просечно 22, 23 и 16 минута. Тим минутима се покрива позиција и по у среду... Ако њих нема — како се чини да ће бити случај — далеко су и по квалитету и по ширини од састава који Звезда може да пошаље на терен.

Имају доброг тренера, допада ми се и њихова екипа из које бих бар пет играча размотрио за наредну сезону да доносим одлуке у нашем клубу, али у овим околностима морају за сваки тим који тежи плеј-офу да представљају ништа више од једне ситне препреке на путу ка циљу. Од купа су за месец дана победили само две крајње скромне екипе у првенству, а дешавали су им се и неки прилично катастрофални порази. Свака част за трофеј, али делује ми да су освајањем истог завршили сезону.