Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Chaos Is Me said:

Ako je neki tim jači od nas na svim pozicijama to je PAO, koji ima bukvalno all star evropski roster i oni su trenutno najveći protivnik sami sebi. Nadam se da iz tog rasterećenja možemo da odigramo razigrano i inspirisano pa za šta god to bilo dovoljno.

Lessort je najveći floper među centrima u EL, tolika telesina a baca se po parketu kao Sloukas ili nekoć Teo i Navarro. Wrightu su svirali faulove samo na njegovo flopovanje. Žalgiris je odigrao sjajan meč, gotovo vrhunski, pa im opet nije bilo dovoljno jer PAO ima em sulud kvalitet em ozbiljnu logistiku, Madriđani da se postide na tu količinu pritiska na sudije za bukvalno svaku odluku.

Najveci problem Panate je trenutno trener u koga igraci polako pocinju da sumnjaju jer doslovno ne znaju na cemu su s njim, covjek je šikanirao Jurtsevena koji mu je centar u repki evo sad je zakuvao sa Holmsom itd, citam juce i Vildozin intervju gdje kaze da mu je vecu podrsku davao ludi predsjednik Panate nego trener, dzaba njima najbolji roster ako se ovaj pogubi u svojim rotacijama, protiv Zalgirisa mu je NHD presjedio cijelu 3/4 pa u cetvrtoj u kontraritmu sam sebe izbacio faulovima iz igre, nismo bez šanse dole, fizike imamo itekako, pritiska će biti a mora i nas taj šut krenuti napokon…

Posted (edited)

Пар коментара, након што сам ишчитао о чему се писало на претходних 2-3 странице.

Прво, не постоји шанса да у Црвену звезду следеће сезоне дође играч са Нворином статистиком. Буквално отиђите на сајт Евролиге па погледајте, идеално би било да се сагледа кроз напреднију статистику (број шутева у односу на број поена). Могуће да је то покварио у последње 2-3 утакмице, али пре тога је био трећи у лиги (иза Везенкова и Лувавуа). Мислим да се људи олако одричу човека који је можда и најбољи стрелац у историји нашег клуба кад је у питању Евролига. Код Нворе није ствар само у томе да ли га иде шут, као што је показао више пута ове сезоне, а последњи пут против Фенера. Он је буквално напаст, кидише на кош непрестано, са свих страна, а има сасвим добро тело за играча на његовој позицији. У контрама си малтене сигуран да ће постићи кош ако је иоле изгледна позиција. Невероватно лако решава такве ситуације, у шта се у петак уверио и Биберовић којег је рутински решио у контри. На крају крајева, човек нам је малтене сам (уз Добрићеву помоћ у финалу) донео једини трофеј ове сезоне. Његова одбрана наравно може да буде боља, али против Фенера је одиграо одлично у том сегменту. Гледао сам детаљно снимак утакмице, не сећам се да су га један једини пут пробили. Имао је два фаула која можда није морао да направи, али то свакако није последица недостатка вољног момента, а имао је и две украдене лопте. Ако би порадио на томе да мало више обраћа пажњу на саиграче у нападу и наставио да игра одбрану као против Фенера, Нвора би се зацементирао као најбољи играч Звезде ове сезоне. Мислим да је доста наивно очекивати да се може лако наћи замена за њега. 

Неко је помињао мечап Лесора и Боломбоја. Проверио сам, њих двојица су исто високи (206), али Лесор има чак 16 килограма више. То итекако може бити проблем у директном дуелу два центра. Наша предност је што је Боломбој свакако уигранији од Лесора јер се раније вратио након тешке повреде. Оно што упада у очи након анализе утакмице са Фенером јесте да је релативно лоша партија Хортона Такера добрим делом последица тога што га је Боломбој чекао испод коша јако често кад је ишао на улаз, па је отуда покушавао са неким импровизацијама и шутевима одоздо, испод руку. Кад се усудио да покуша другачије, попио је блокаду од Боломбоја, укупно 100. у његовој ЕЛ каријери. Џоелов допринос нашој одбрани је невероватан, ниједан тим у Евролиги нема петицу са таквим дефанзивним могућностима кад је у питању директно чување бекова. То утиче не само директно, него и индиректно, психолошки, на противничке играче.

Што се тиче АБА лиге, можете да причате шта год хоћете о професионализму играча, али они једноставно осећају да навијачима и клубу АБА није битна као Евролига, јер је сваки пут кад играју то такмичење хала полупразна, док се навијачка песма уопште не чује. Такође тренер распоређује минутажу играча тако да шаље поруку да је Аба мање битна, а и коментари обичних навијача на интернету (које играчи свакако виде и које могу да преведу једним кликом) углавном се своде на реченицу ”не знам ни зашто играмо АБА лигу”. Будући да Аба више не доноси чак ни пласман у Евролигу, а да смо је толико пута освајали, заиста је природно и нормално да у овом лудачком распореду ментални и физички фокус буде Евролига. Ни мени није било баш пријатно кад сам видео како је лако Дубаи обрисао патос нашим клубом, и надам се да Дерби у Аба лиги неће одиграти кукавички као што су одиграли у Сарајеву. Што се тиче осталих утакмица у тој лиги, немам ништа против да играмо као и до сада, са пола гаса, све док се не дође до важних мечева у плјеофу. Уосталом, видели смо како су изгледале утакмице Звезде против Меге и Спартака (прва утакмица) у Аба лиги, и утакмице против истих клубова у Купу, кад је стварно било важно, где смо их рутински победили. Тако да нема потребе да се паничи. Оно што је мени можда и највише засметало у Сарајеву је потпуно очигледно одсуство жеље и поштовања према клубу од одморних играча, пре свега од Давидовца. Његово издање је било срамно, једва да је трчао у одбрану кад се изгуби лопта у нападу. 

Реч-две о Кодију. Играчи попут њега су разлог због којег је ова Звезда свима незгодан противник. Плејмејкер који је физички преспреман, јак као стена, који може да закуцава без проблема и да сасвим солидно чува центре у мисмечу... то је профил играча којег нема нико други у Евролиги. Е сад, Коди има и своје мане, пре свега непоузданост шута и склоност ка паничењу у кључним ситуацијама. Идеално би било да следеће сезоне Коди дели минутажу са неким плејом профила Силвијана Франциска, али не верујем да наш клуб има услове за такву констелацију. Радује да је Батлер против Фенера био доста сигуран на преносу лопте, могуће да ће се и у Оаци покушавати са таквим опцијама. 

На крају мало и о мечу који нас чека у петак. Гледао сам Панатинаикос против врло незгодне екипе Жалгириса. Мислио сам да су букмејкери потценили Литванце, јер целе сезоне играју одлично, за разлику од домаћина, па сам очекивао неизвестан меч. Јако сам се изненадио кад сам видео да Панатинаикос малтене рутински контролише ситуацију у највећем делу меча. Са Лесором и Најџелом су добили много. Ако Атаман успе да исхендлује њихове его-трипове, неће ме зачудити да ове сезоне подигну трофеј. Играчки су најквалитетнији клуб у Евролиги, а утисак је да сада нагло дижу форму, што ће свакако позитивно утицати и на хемију екипе. Нама кладионице дају малтене идентичну шансу као и Жалгирису, али мислим да имамо нешто веће изгледе, јер наши играчи обожавају мечеве у којима нису фаворити. Притисак ће свакако бити на страни Атињана, јер су они тим који је резултатски подбацио у овој сезони у односу на очекивања и уложени новац. Ако се деси да двојица од тројца Нвора-Коди-Батлер одиграју добар меч, онако како знамо да умеју, и ако нас шут буде служио макар изнадпросечно (победа над Олијем нам је, поред суђења, измакла и због лоших процената шута), очекујем да будемо конкурентни до самог краја. 

Edited by Вујке
  • Like 9
Posted

PAO je jak ko zemlja na papiru i ako se opasulje mogu da napadnu lagano titulu pogotovo uzimajući u obzir gdje se održava F4.

Ne pitamo se mi tu previše, pogotovo ako uzmemo u obzir koliko im je bitan meč i da će imati vjetar u leđa od sudija. Jedino možda teže gostovanje je u Madridu, za ta 2 meča nemam nikakva očekivanja.

Raspored nam je generalno dobar i ne zavisimo od ovog meča ali džaba kad smo mi u stanju da puknemo kući od Pariza ili KKP.

Posted
7 minutes ago, Sector said:

PAO je jak ko zemlja na papiru i ako se opasulje mogu da napadnu lagano titulu pogotovo uzimajući u obzir gdje se održava F4.

Ne pitamo se mi tu previše, pogotovo ako uzmemo u obzir koliko im je bitan meč i da će imati vjetar u leđa od sudija. Jedino možda teže gostovanje je u Madridu, za ta 2 meča nemam nikakva očekivanja.

Raspored nam je generalno dobar i ne zavisimo od ovog meča ali džaba kad smo mi u stanju da puknemo kući od Pariza ili KKP.

Ovako kad napišeš stiče se utisak kao da igramo protiv Krke i Spartaka, uz dužno poštovanje tim ekipama, a ne protiv vrhunskih evroligaških ekipa. 

Pa taj Pariz je pobjedio Barsu i Pao u gostima nedavno. Partizan takođe trenutno igra odlično, i s povratkom Karlika to je ozbiljna ekipa. 

Posted
2 minutes ago, Dzo23 said:

Ovako kad napišeš stiče se utisak kao da igramo protiv Krke i Spartaka, uz dužno poštovanje tim ekipama, a ne protiv vrhunskih evroligaških ekipa. 

Pa taj Pariz je pobjedio Barsu i Pao u gostima nedavno. Partizan takođe trenutno igra odlično, i s povratkom Karlika to je ozbiljna ekipa. 

Kakav god utisak da se stiče takve ekipe se dobijaju kući kad se lomi plasman u ligi (kao i Makabi a naročito Bayern) ako si play off ekipa.

Nije sramota ni izgubiti ali onda su naši dometi malo niži nego što mislimo.

Posted
29 minutes ago, Вујке said:

Прво, не постоји шанса да у Црвену звезду следеће сезоне дође играч са Нворином статистиком.

Postoji, Luvavu. Možda bi čak bio i apgrejd, jer je bolji defanzivac i pouzdaniji šuter.

Ali o tom potom...

Posted
5 minutes ago, fradler said:

Postoji, Luvavu. Možda bi čak bio i apgrejd, jer je bolji defanzivac i pouzdaniji šuter.

Ali o tom potom...

У том случају се може причати о играчима сличног квалитета. Али моја поента је била да их нема много, а Нвору смо донекле довели испод радара јер је имао лошу сезону у Ефесу. Није лако то поновити. 

Posted
32 minutes ago, Sector said:

Kakav god utisak da se stiče takve ekipe se dobijaju kući kad se lomi plasman u ligi (kao i Makabi a naročito Bayern) ako si play off ekipa.

Nije sramota ni izgubiti ali onda su naši dometi malo niži nego što mislimo.

Apsolutno nema pravila. Sve su to vrhunske ekipe i mala je razlika među timovima. 

Mislim mi smo pobjedili Fenerbahče, Real, Monako, Pao, Olimpiakos, Zalgiris, Hapoel kući. Praktično osim Barselone sve najbolje ekipe. 

Moraš negdje i da izgubiš prosto, a mi ove sezone bolje igramo s ekipama iz vrha tabele. 

Sad ako je Pao izgubio od Pariza ili Hapoel od Bayerna, Barsa od Virtusa i Pariza  smatra se da nisu play off ekipe? Ne može se baš tako gledati.

Nama treba još 4 pobjede, a koje će to biti manje je bitno. Daj Bože da ih bude i više, ali bitno je doći do cilja. 

I dalje smatram da nam 8.mjesto daje realnu šansu da se kroz play in domognemo play off-a, i da bi to bio jako dobar rezultat.  Sedmo još bolje, a ako bi nekim slučajem bili među 6 to je fantazija. Idemo korak po korak pa da vidimo. Ako smo pravi igraćemo taj play off, ako nismo više sreće drugi put i to je to. 

• Like 1
Posted

Mi godinama unazad važimo za ekipu koja ekipama kao što je PAO okrećemo sezonu. Neverovatno je kako se mi uvek nacrtamo, pa još nismo domaćini nego im idemo u goste. Ja se sve nadam da ovo nije ekipa iz prošlih sezona i da ćemo krenuti na put nabrijani i gladni krvi. Ako ništa drugo bar da ih prebijemo da se unervoze. Daj bože da dočekamo i mi da neki naš protivnik nema svoj dan i da ukrademo jako bitan brejk koji sa jedne strane diže nas, a sa druge potapa zečeve. 

Posted

Totalno opušteno dočekujem meč u petak jer PAO prosto "Mora" da pobedi. Gori im pod nogama. Imaju odličnu ekipu i čak i da suđenje bude fer i korektno, a neće biti (Biće isto kao u Pireju), oni su apsolutni favoriti. Aktuelni šampion prepun vrhunskih individualaca. Njima na klupi sedi par igrača koji bi u 90% ostalih evroligaških klubova bili starteri. Ipak lopta je okrugla i ako postoji promil šanse za pobedu nada će tinjati. Kako god, samo hrabro i srce na teren :bravo:

• Like 2