Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, greenenvy said:

Ne znam sto nuzno mislite da je Piastri sporiji od Landa. U 6 trka, imao je 2 pol pozicije, a u trkama u kojima nije imao najbrze vreme, uvek je zaostajao ispod desetinke u kvalama, sto je jako impresivno. Evidentan je napredak iz godine u godinu tako da ne mislim da Lando ima prednost ni u kvalama ni u tempu za trku. 

Sto se njegovo stava tice, mislim da je jako prirodan, sto mi je uvek pozitivno. Podseca malo na Kimija. Imajuci u vidu Botasa i Rikarda koji ce se moguce vratiti sa Kadilakom sledece godine, koji su veliki smaraci i isiljeni/fejk karakteri, on mi je pravo osvezenje. 

Ako gledas po sektorima Lando je svaki put kad je bio sporiji od Pjastrija u kvalifikacijama pravio greske u tim krugovima. Kad sastavi normalan krug bude brzi. Zato mislim da Lando ima vise prirodne brzine u sebi ali je u glavu nestabilan i sklon greskama. 

Posted
21 minutes ago, Radoye said:

Ako gledas po sektorima Lando je svaki put kad je bio sporiji od Pjastrija u kvalifikacijama pravio greske u tim krugovima. Kad sastavi normalan krug bude brzi. Zato mislim da Lando ima vise prirodne brzine u sebi ali je u glavu nestabilan i sklon greskama. 

Equals to the one who came close but never made it. Berger, Alesi, Webber, Coulthard, Massa, Baricchelo, dugačak je spisak...

Posted
2 hours ago, alberto.ascari said:

Equals to the one who came close but never made it. Berger, Alesi, Webber, Coulthard, Massa, Baricchelo, dugačak je spisak...

S ovog spiska samo je Alezi posedovao suvu brzinu i nije mi jasno kako nije napravio bolju karijeru. On mi je od ponudjenog najslicniji Landu. Ostali su svi imali svoje dane u dobrim bolidima ali generalno nikad nista spektakularno.

Ako cemo se igrati toga, onda je Maks Sena, Pjastri Prost a Lando Mensl. Brkati uzeo titulu u supermega bolidu i upropastio sanse za bar jos 2-3 glupim greskama. Prost ga tukao u identicnom bolidu. Davao Seni good run for his money kad je Sena imao slabiji bolid.

• Like 2
Posted

Ima Pjastri da se najede krušaka dok ne bude Prost. A i Lando Mensel. Mensel bi sigurno imao više titula, ali pored toga što je bio neviđeni maler, patio je od akutne kurcobolje u pogledu treniranja i pripreme za trke. Brko bi verovatno ispustio plemenitu dušu zbog g sila u savremenom bolidu F1 recimo u Kataru, S. Arabiji ili čak Bahreinu.

Mislim da smo pomalo preoštri prema momcima u Meklarenu (moja "gojaznost" pogotovu 😅), još imaju oni ohoho stvari da savladaju.

Mene mnogo više brine vozačka postava Ferarija, pogotovu Lekler. Ne znam, zbog Severa imam sentiment prema frankofonskim vozačima, oglodaše čoveku karijeru sasvim...

Mislim da Lekler ima sadašnji Meklaren, Lando ili Pjastri ne bi imali mnogo šansi. Da, mislim da je brži od obojice i to dosta, pogotovu u jednom krugu.

U današnjoj F1 samo je Max brži od njega.

• Like 3