Žene u muzici - Page 2 - Muzika - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ako ste pomislili da sam zaboravila na nesuprugu, nemajku i kraljicu, a po novoispiljenim polaznicima Dunning Kruger škole mišljenja - i ubicu - prevarili ste se. 

Ne daj se Kortni, ne daj se godinama, (ne)generacijo!

• Like 1
Posted
3 hours ago, Mina D. Harker said:

Jedna zvijezda izvodi pjesmu druge pa na to još i muzika iz filma! Hat-trick. Luv it!

Sjajan film - zbog njega a ne pacijenta sam zgotivio Fajnsa... Ketrin je toliko obećavala kao režiser :heart:

...

Još jedna drugarica za temu iz istog filma :classic_happy:

• Love 2
Posted
5 minutes ago, Besni lala said:

Sjajan film - zbog njega a ne pacijenta sam zgotivio Fajnsa... Ketrin je toliko obećavala kao režiser :heart:

...

Još jedna drugarica za temu iz istog filma :classic_happy:

Kako je bio leeep u tom filmu, miruj srce ne tuci tako ludo. 😍 Vrhunska muzika!

Divna S.A, ova stvar mi je davala snage da istrajem na poslovima koje nisam voljela:

• Love 1
Posted (edited)

Wow, da, tnx Mina & Lalo sto ste me podsetili na Strange Days, nemam pojma kako sam ga zaturila u memoriji a bas volim taj film, cyberpunk neo-noir, atmosferu, glumce...🌹:heart:

Edited by Jezebel
  • Like 1
  • Love 1
Posted

Opa, Radoye poteže hevi mašineri - ko tebe Bjorkicom, ti njega sa još Bjorkice. Neponovljiva

Pagan poetry (ne znam kako da uklonim embedovan video, a og je izgleda age restricted)

Posted

Uh ovo sve do sada je u domenu lakih nota zabavne muzike. Cek' samo da se vrnem kuci s posla pa da krenemo u kopanje po dubokom korenju, koliko tamo ima teske artiljerije...

• Pumpaj! 1
Posted
8 minutes ago, Radoye said:

Uh ovo sve do sada je u domenu lakih nota zabavne muzike. Cek' samo da se vrnem kuci s posla pa da krenemo u kopanje po dubokom korenju, koliko tamo ima teske artiljerije...

Sad kad vam dođe onaj srpsko-grčki Jeremija i podavi sve sa Diamandom Gallas... :roflmao:

Posted

Uf, sve neka kamilica... malo da prodrmamo sa Anđelom Gosou...

Kao i sa Nitom Štraus i Ališom Vajt-Gluc.

• Like 2
  • Pumpaj! 1
Posted

Pozdrav svima, retko pišem ali me čudni forumski putevi dovedoše na ovu temu pa da dam svoj skroman doprinos...  

Tokom prošle godine je često išla na repeat, naročito zbog instrumentalnog dela pesme. Kad ga čujete, znaćete na šta mislim...

Plus stvar putem koje sam upoznao Maids

P.S. Na oba snimka postoji mogućnost da se uključi engleski prevod, ako nekoga zanima tekst.

• Like 4
Posted (edited)

Ima na Spotify kompletna diskografija. Samo sto ima jos izvodjaca sa imenom HotKid pa je komplikovano iskopati.

Ovde su rani radovi: 

https://hotkid.bandcamp.com/music

Super je Shiloh, i ona i njen muz Andrew koji joj svira bas u najnovijoj inkarnaciji benda a ima i svoj bend The Mad Ones s kojim je svirao i u Srbiji. Ali to vec nije zenska prica...

EDIT: https://hotkid.ca/

zvanicni sajt sa linkovima na novije radove

Edited by Radoye
  • Like 1
Posted

Bessie Smith, prva carica bluesa. Kazu mogla je da popije vise od bilo kog muskarca a one koje ne bi bacila picem pod sto bacila bi ih pesnicama. Smrtno stradala u saobracajki iskrvarivsi kad su ambulantna kola odbila da je prevezu do bolnice zbog boje koze.

• Like 1
Posted

Sister Rosetta Tharpe svojerucno izmislila rock'n'roll gitaru jos krajem 30-tih godina proslog veka izvodeci gospel i spiritual standarde. Chuck Berry ju je navodio kao glavnu inspiraciju.

• Like 1
Posted

Billie Holiday ne treba posebno predstavljati. Odrasla na ulici i po kuplerajima po kojima je njena mlada majka bila prinudjena da radi pevala je na ulici da pobegne iz tragicnih zivotnih okolnosti. Skroman raspon glasa nadoknadjivala je nenadmasnim osecajem za ritam i tehnikom. Zadobila duboko postovanje svojih muskih kolega koji su je smatrali za potpuno ravnopravnu sebi i dali joj nadimak - Vilijam.

• Like 4