Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobra je stvar što su to vrlo mala mesta, u proseku oko 1000 ljudi, a ni tu nije imao bas 70-75% nego 61% uz ko zna kakve mitomanije.

Bice njih naravno i na parlamentarnim izborima, ali ne bas u ovoj meri i intenzitetu.

Posted
1 hour ago, Dzo23 said:

Pa da. Što ruralnija sredina to je veća šansa za prodaju (kupovinu) glasa. Valjda je jasno da ga drže kriminalci, oni što rade u državnom sektoru, i neobrazovana, nepismena bjeda i sirotinja (a nije malo takvih) koja pretežno živi po zabitima. 

Na prvi pogled je tako a u stvarnosti je problem i to što ostvare 40-45% i u gradskim sredinama, što kasnije dopune glasovima iz predgrađa i ruralnijih područja. Skupe po desetak hiljada glasova u Starom Gradu i na Vračaru što je duplo više nego u Sopotu ili u Barajevu. Mi se naložimo na bilo kakve pobede a u stvari je porazno što nije velika razlika i što svuda imaju neki solidan deo pristalica. Sad se i to malo menja, bolje se kontroliše u selima i više glasova se skupi, a ta promena je uslov za pobedu.

.............

Inače, mislim da bi bilo pogrešno proglašavati pobedu "na foru". Otkrilo bi se to brzo i razočaranje bi bilo ogromno a efekat suprotan željenom. Na kraju krajeva i Vučić je do sada čekao da sazna rezultate pa ih je govorio, a to su bili oni iz zapisnika. 

Mislim da je velika greška to što opozicione liste na kašičicu daju rezultate tokom prebrojavanja. Krene sa par optimističnih najava, provuče se neki lažni trač a onda sledi muk i posle ide priča o nedostajućim kontrolnim listićima i šta ti ja znam. Prošao sam kroz sve zapisnike iz Kule (tačnije jedan nedostaje ali ne pravi razliku u odnosu na ukupne brojke) i vidi se da na samim BM nije bilo ogromnih nepravilnosti. Tačno se vidi da je išlo loženje na osnovu rezultata iz same Kule a pošto su naprednjaci napravili veliku razliku u Sivcu, Kruščiću i Crvenki, svi su se ućutali.

Pričam uvek, on najveću krađu učini u pripremi izbora i van BM. Naravno, u budućnosti je moguće i da bude lupanja kutija i slično ali mislim da treba graditi kredibilitet kačenjem zapisnika na mreže kako koji pristiže. Pa ako negde zapne znače se o čemu je reč. 

U slučaju da oni krenu da izmišljaju rezultate imaćemo kopije zapisnika i tada sledi odbrana volje. Ovako, svede se na slučaj Kosjerić.

• Like 3
Posted
2 hours ago, Barkley#34 said:

Rezultati Aranđelovac, po BM:

Jebem im mater seljačku lažljivu. Kada sam pričao sa meštanima svi osim jednog su pljuvali Vučića, a sada ispada da je od njih troje maltene dvoje glasalo za njega.  Smradovi lažljivi.

Izvinjavam se što pišem i ako sam rekao da neću - ali skočio mi je pritisak kada sam video tabelu i morao sam.

Posted
4 minutes ago, Utopista said:

Izvinjavam se što pišem i ako sam rekao da neću - ali skočio mi je pritisak kada sam video tabelu i morao sam.

Ma što se izvinjavaš, piši jbt, mojne se povlačiš... 🙂

• Love 1
Posted
3 minutes ago, fancy said:

Ma što se izvinjavaš, piši jbt, mojne se povlačiš... 🙂

Hvala. Smorio sam se, duboko sam razočaran u ovaj narod. Kada se setim da sam se devedesetih prijavljivao u dobrovoljce dodje mi da sam sebi lupam šamare.  Pobegao sam ovde u selo ja kojeg puškom nisi mogao naterati van Beograda, baš zato jer ne mogu više da gledam licemerje, bolesne ambicije koje gaze preko mrtvih radi svojih ciljeva...i onda malopre vidim da me i ovde lažu jajare. Baš me je kada sam video ovo i susedno selo pogodilo - pomešala mi se tuga i mržnja, ne znam kako ću sutra nekome ovde ruku da pružim.  Deo familije sam odjebao zbog politike, i to i neke koji su dobri ljudi i koji su me voleli... Muka mi je majke mi od ovog naroda - previše je prodanih bulja...  Ovde bre skoro svi puni kao brodovi a niko neće parče hleba da baci zimus psima ili mačkama nesrećnim, kupujem ampule da ih krpelji i buve žive ne jedu, niko da pita jel' treba neka pomoć nego se smeju iza ledja. Loš smo narod, a ono malo izuzetaka ili pobegne odavde, ili se povuče u sebe, ili se razboli zbog stoke koja ga okružuje...

Posted

Još jedna stvar, fantomske liste imaju neki efekat. U Kuli su na broju dva bili fantomi sličnog imena kao prava naša lista, koja je bila na broju tri. Ovi lažni su uzeli 0,6% glasova. Tih par stotina glasova je moglo da bude bitno. Druge dve izmišljene su bile na pozicijama 4 i 5 i uzele su manje glasova. 

Zato bi trebalo probati da se na svim izborima zauzme broj dva jer će ovi sigurno postaviti nekoliko lista sličnog naziva kao opoziciona. Bar da ne budu na vrhu, ispred prave, jer će se neko zajebati i glasati za njih.

Posted (edited)
15 minutes ago, JohnnyDragon said:

Svuda je to tako. Tek je na zapadu ne daj Bože. 

Sa ljudima što manje posla, mirnija duša i zdravije telo.

Ne znam, nisam živeo preko. Ali ne vidim baš nigde u Evropi obakve scene sa izbora. A i više me boli ono što se dešava u mojoj kući...

A za ovo što kažeš što manje sa ljudima se slažem 100%.  Zato sam i zapalio.  Radio sam 17 godina sa ljudima, zaradjivao veoma dobro za naše prilike - ali koliko mi je to donelo materijalno toliko me je sjebalo u duši, pre nego što sam počeo da radim sa ljudima voleo sam ljude, narod...a za tih 17 godina sam video koliko je loših ljudi i to me je porazilo toliko da sam se svega odrekao čim sam mogao i pobegao da živim sam kao ker sa ovim mučenim životinjama. Nikada ranije nisam vatru založio, a kamoli cepao 15 metara drva...sve mi je bilo na dugme. Ali sam želeo mir pre komfora i nisam se pokajao. Samo mi je baš žalosno sada kada sam video ove rezultate - učinilo mi se da su ipak pošteniji , nezavisniji,  domaćini...a ono ispadoše jajare.

Ljudi su za mene virus ove lepe planete.

Edited by Utopista