Volter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 6 minutes ago, vilhelmina said: Za ljude sa studentske liste sumnjam i da se medjusobno poznaju, a kamoli da saradjuju i dogovaraju se o bilo cemu. Tu ja vidim prvi problem, a iz njega proisticu i mnogi drugi. I te kako se poznaju, i te kako se ozbiljno radi i na programu, ozbiljno se radilo i na sastavljanju liste gde su učestvovali svi fakulteti, unutar pokreta imamo timove koje se bave raznim stvarima, od organizacije proteste do timova koji su stalno na terenu u kampanji. DOS-u su bile olakšane neke stvari, zapad je bio protiv Zlobe, ozbiljan novac je dolazio iz inostranstva. Inače, ljudi su se prilikom smene Zlobe vodili programom i ljudima na listi, to je sigurno presudilo da ga oteramo.
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, JPM said: Sve je to radio Đinđić sa par ljudi. Ovo ostalo su bili statisti koje je vukao po Srbiji. Misliš li da su mu svi bili dragi? Čovek je bio pragmatičar, rešavao je probleme jedan po jedan, nije filozofirao i kukao. To je druga tema, iz koje smo, valjda izvukli odgovarajuće pouke. Opet, pred nama je isti primarni cilj kao i pred DOS-om. Smena diktatora. Ono što sledi posle treba da se uradi drugačije. Više puta si se odjavio od pisanja ovde nego ja od košarkaškog PDF-a. (šala mala) Pritom niko ovde tebe ne tera, ja lično ne mogu čudom da se načudim tvojoj logici. Glavom kroz zid ideš. Odjavio sam se košarke i od tada nisam napisao ništa tamo u vezi klubova, samo par poruka na temi o komentatotima gde sam se čudio kako imate opravdanja za svaku prodanu dušu ako vam je simpatična ili navija za isti klub. A to sve u vezi prelaska Plavšića na Arenu. Djindjića su ubili upravo ti sa kojima opet želite u kolo, a sada ni nema Djindjića nego samo raznih Koštunica - niko više nije lud da se bori protiv vetrenjača i rizikuje glavu za ovaj licemeni narod koji voli smradikale i jednoumlje u kojem živi već najmanje jedan vek sa par godina koje su bile delomično izuzetak. Vučić je tačna mera ovog naroda. Posle njega neki Lompar. Ovde većina jednostavno želi nacoše, i pobuni se protiv njih tek kada pomisle da su im ti idoli prestali biti dovoljno nacionalisti. Sklonio sam se u selo od ljudi jer ne delim više iste vrednosti sa ovim društvom, lepo mi je ovde sa životinjama i ovo malo ljudi koji su mi se mahom pokazali kao bolji nego ljudi u gradovima. Ne razumem se više sa većinom ovog naroda, vidim da je i ovde slična priča. I ok eto u meni je greška, navijam za vas da ste u pravu i da će nas ti takozvani studenti sa sve Lomparima, Bakićima, Kavlčićima odvesti u bolji i civilizovaniji život, da ne budemo ona crna rupa na evropskom tepihu za koju je narod glasao...bez ikakve ironije navijam za to. Ako hoće moderacija neka me ostavi da čitam i lajkujem eventualno kada nešto mislim da treba, i to je to od našeg daljeg druženja. Jednostavno ne osećam više nikakvu potrebu ni svrhu pisati ovde - čisto gubljenje vremena i živaca za mene koji imam puno toga pametnog i korisnog raditi. I onako je što se mene tiče mnogo lepše, jasnije i i poštenije pisati tamo gde svi pišemo pod pravim imenima nego na forumima gde se svako može sakriti iza korisničkog imena i glumiti nešto što nije. Verovatno sam ovde zalutao, privukli su me upisi pojedinih članova od kojih su neki trajno banovani, i vidim da sam pogrešio - da ovo nije to što sam zamišljao. Ali to je svakako moja a ne vaša greška. Hajde odoh definitvno - čak i ako kvotujte više neće biti odgovora tako da ne radite to i ne gubite vreme boreći se protiv zamišljenog neprijatelja.
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ljudi inače vrlo lako zaboravljaju šta je bio prvi zahtev studentskog pokreta, onda kada de facto nije ni postojao kao politički entitet. Osnovni zahtev bio je da se pronađu i osude odgovorni za ubistvo 16 osoba koje su otišle da kupe karte za voz a srušio im se krov na glavu. Osnovni zahtev nisu bili izbori niti sklanjanje vlasti, studenti su bili savršeno zadovoljni i da institucije odrade posao i da odgovorni budu u zatvoru. Tek nakon što se to nije desilo, tek nakon što je bilo jasno da se neće ni desiti, zahtevi su radikalizovani i krenulo se sa zahtevima za smenu sistema. Dakle to vam je studentski program. Građanska Srbija u kojoj postoji ustav, zakon i institucije. Gde ćete bolji program od toga? Lišen svih zaludnih pokliča, sveg idolopoklonstva. Najbolji program. Jedini koji obećava nadu za ovu zemlju. 1
berti Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nikada ovo nece biti normalno drustvo, to je valjda poodavno jasno. Uvek ce ovde ogroman broj ljudi i dalje trtljati da se kod nas najbolje zivi, da u drugim drzavama komsija ne zove komsiju na kafu, niko nikom ne placa pice i ostale baljezgarije. Nista lepse od pola kile alpske salame, belog leba i crnog luka... Uvek ce se ovde pisati uz vetar, uvek ce gomila govana baljezgati o majcici Rusiji a da jedini Rus za koga su culi je jebeni Putin. Uvek ce pred zadrugom da se raspravlja o propasti Amerike, o avionima, raketama... Ali, sve ovo ne znaci da ovo drustvo ne zasluzuje nekog drugog umesto ovih zlotvora, ne znaci da se treba prepustiti ovoj posasti i mirno gledati kako sns termiti unistavaju sve cega se dotaknu. Ko god da dodje, taj ce tesko iskoreniti bolesti ovog drustva, ali barem nece moci da ovako razbojnicki vlada. Za promenu sistema mora se ici korak po korak, a prvi je smena ovog zla. 1
JPM Posted 34 minutes ago Posted 34 minutes ago Ne moramo uopšte o Putinu ili Trampu. Zapravo, nema ni potrebe za time. U Rusiji ima toliko toga lepog a to svakako nije njihov politički sistem, pa opet, prosečni Srbenda se samo za to hvata. Pogledajte u kakvom okruženju živite. Dokle je stiglo suđenje ubici iz Ribnikara. Možete li da zamislite kroz kakav pakao prolazi porodica žrtava? 3 godine je prošlo ej!!! Šta se čeka? Dokle je stigla istraga nestanka male Danke? Gde je ubica one pevačice? Kod nas sve zamre i nestane, ne postoji jedan jedini segment koji nije truo, a ljudi obožavaju da pričaju o visokim politikama.
Recommended Posts