Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sad gledam za referendum za pristupanju Eu bi izašlo čak 85% gradjana, a nema sile da je to prosečnoj osobi bitnije od izbora.

Pogotovo što samo 6% osoba smatra da ćemo ući u Eu do 2030g...

• Like 2
Posted

Ima li negdje podatak koliko je najvise izaslo ljudi na parlamentarnim izborima do sad?

Osluskujuci ljude oko sebe i kakav generalno vlada ambijent veliki sam optimista da ce biti rekordna izlaznost na sledecim PI. 

Posted
4 minutes ago, Dzo23 said:

Ima li negdje podatak koliko je najvise izaslo ljudi na parlamentarnim izborima do sad?

Osluskujuci ljude oko sebe i kakav generalno vlada ambijent veliki sam optimista da ce biti rekordna izlaznost na sledecim PI. 

2000g je izlaznost bila 71,5%, a izašlo je 4,9m ljudi.

• Like 1
Posted (edited)
5 hours ago, Kalinic10 said:

Zašto misliš da nije dobro? Studenti + opozicija po ovome na 33.7%, a SNS na 31.6%.

Problem može biti što opozicija neće ići zajedno već pojedinačno, a mogu ostati ispod cenzusa. Francuz svakako ide samostalno, od EU5 koalicije za sada nema nagoveštaja da će zajedno na izbore, čak su počeli međusobno da se prepucavaju ZLF i SSP. Znamo svi da se borimo protiv kriminalaca i znamo njihovu moć, al i pored toga nama će možda veći problem biti naše podele. Nas ima više, u to ne sumnjam, ali moramo ozbiljnije pripremljeni da ih dočekamo nego ove lokalne izbore. Mesecima se znalo za njih i poslednji trenutak se čekao za dogovore, negde su se dogovorili, negde nisu. Na terenu se sada ozbiljno radi i to je dobro. Samo iz Novog Sada dolazi 420 posmatrača u Kulu. Kreni-Promeni šalje 500.

Edited by Volter
  • Like 5
Posted
13 minutes ago, Volter said:

Problem može biti što opozicija neće ići zajedno već pojedinačno, a mogu ostati ispod cenzusa. Francuz svakako ide samostalno, od EU5 koalicije za sada nema nagoveštaja da će zajedno na izbore, čak su počeli mešusobno da se prepucavaju ZLF i SSP. Znamo svi da se borimo protiv kriminalaca i znamo njihovu moć, al i pored toga nama će možda veći problem biti naše podele. Nas ima više, u to ne sumnjam, ali moramo ozbiljnije pripremljeni da ih dočekamo nego ove lokalne izbore. Mesecima se znalo za njih i poslednji trenutak se čekao za dogovore, negde su se dogovorili, negde nisu. Na terenu se sada ozbiljno radi i to je dobro. Samo iz Novog Sada dolazi 420 posmatrača u Kulu. Kreni-Promeni šalje 500.

Naravno, sve stoji što si rekao.

Samo sam mišljenja da dan kada nepomenik raspiše izbore, energija među svima će da skoči za 300%, i mislim da će im tad doći u glavu da je to-to, i da svi moraju da stanu zajedno jedni za druge.

Meni je skroz OK da dosadašnja opozicija i studenti idu u dve kolone. Ta opozicija ima neku grupaciju od 5-6% ljudi koji će ih podržati sigurno. Zajedno sa studentima, to može biti dobitna kombinacija.

Biće izuzetaka kao Francuz koji će možda hteti izaći sam na izbore, ali on sam nema šta da traži, bukvalno pitanje da li će skupiti i 0.5% što je nekih 20ak hiljada glasova. Iskreno i to mi je mnogo za njega u ovoj situaciji. Ali da, mišljenja sam da će se na kraju dogovoriti zajedno svi, jer odvojeno nemaju šta da traže i tog su svi svesni među opozicijom.

• Like 1
Posted
3 hours ago, DJ_Vasa said:

Pretpostavljam da oni koji su sprovodili anketu znaju kako se radi taj posao, a logično mi je da onaj ko ne želi da se izjasni naprosto ne učestvuje u anketi.

Ne mora bas uvek da znaci. Naravno, zavisi i od teme i cilja istrazivanja. 

Prosle godine sam ucestvovao u jednoj telefonskoj anketi , bese neko zvucno ime agencije i ja pristanem. Odgovaram 10 minuta na pitanja i potpitanja da bi me tek na kraju anketar pitao kljucne stvari i da bi se ispostavilo da ja po zadarim kriterijumima, uopste nisam ciljna grupa istrazivaca.

E ,sad, da li im je fora ili su postupili amateraki, pitanje je. A ja ne mogu da znam da li su i moji odgovori (koje sam vec dao) sluzili kao ingredient za konacan rezultat.

Istrazivanje je bilo na temu o standardu zivota ili tako nesto. 

Zamisli tek ozbiljnija pitanja na ozbiljne teme.

• Like 1