Jump to content

Recommended Posts

Posted

Gospođo @Helena, oprostite, nije nikakvo ruganje sa moje strane, izmeniću momentalno reakciju. Ja sam apsolutno siguran da ste Vi ozbiljni i da čvrsto verujete u ravnopravnost svih ljudi, u čemu vas ja 100% podržavam.

Ni jednog trenutka niko od sagovornika, koliko sam uspeo da vidim, nije tvrdio da takozvane trans rodne osobe nisu ljudi. Svako ko bi to tvrdio svakako nije čovek.

Ja prosto nisam hteo da nastavljam diskusiju punu podmetanja i Keti Njuman fora "znači tvrdiš ovo, tvrdiš ono", sa ne znam ni ja kojim ciljem, bespredmetno je. U konačnici, sticajem okolnosti, ja sam se našao na ovoj temi jer smo poveli neku slobodniju raspravu na temi moderacije o tome kakvo je ponašanje uvredljivo a kakvo nije. Znači, skroz nevezano za probleme trans rodnih osoba i ovu temu. Nije mi zanimljiva, a smatram nekulturnim da ne odgovorim, pa sam ipak rešio da Vama odgovorim.

Hvala Vam na razumevanju i svako dobro.

Posted (edited)
6 hours ago, McLeod said:

Brate ovo za wc mi je uvek bilo presmesno, broj objekata gde je wc fakticki unisex je sigurno bar duplo veci od broja objekata gde su potpuno odvojeni, bar u Srbiji. 

Evo sad razmisljam u Kragujevcu mislim da ne postoji nocni klub gde je wc odvojen, a i u Beogradu mozda samo neki ultra ogromni.

Odvojen wc mora da bude da se prolazi kroz vrata gde imas deo za pranje ruku i kabine i tu su samo zene.

Ako je deo za pranje ruku zajednicki, to nije odvojeno. Ako stojite u redu za prva vrata zajedno, nije odvojeno.

Upravo tako, proslo je vrijeme  (nadam se) kada su ljudi doslovno grupno sjedili nad jednim kanalom i obavljali nuzdu - danas imamo kabine, vrata, brave i privatnost. Drama oko toga ko u koji WC ide je vjestacka (kao i sve drugo oko trans ljudi), pogotovo jer niko nema problem sa tim sto neko drugog pola utrci u WC u slucaju krajnje nuzde.  

Edited by ters
  • Like 2
Posted (edited)
2 hours ago, Angelia said:

To je upravo problem, sto ljudi misle da imaju pravo na samoodredjivanje, ali onda traze da ih drugi validiraju I ignorisu realnost. Specificno kod trans osoba postoji problem zenskih prava, I biologije. Dok sa druge strane cela gender ideologija sa "hocu da me zoves oni" I slicno je potpuno dovela jezik do absurda. Cesto procitam neku vest i nemam pojma sta se tu desilo, tipa optuzeni je usao I onda su oni.... cekaj, jel jedan ili vise njih? 

Nije neobicno - i kada procitas vijest da je sud presudio da je bogatas seksualno napastvovao kolumnisticu u svlacionici robne kuce  ti opet nemas pojma sta se desilo...

Edited by ters
  • Like 1
Posted

A pošto je topik trans Amerika, i pominju se sigurna mesta, pozajmila sam ovu fotku sa teme USA:

the-mcbrother-protector-of-fast-food-v0-

image uploader

Mesto za porodično okupljanje, gde je glavni problem toalet.

Posted (edited)
1 hour ago, Helena said:

A pošto je topik trans Amerika, i pominju se sigurna mesta, pozajmila sam ovu fotku sa teme USA:

the-mcbrother-protector-of-fast-food-v0-

image uploader

Mesto za porodično okupljanje, gde je glavni problem toalet.

Da ovi obuku suknju i uzmu hormonsku terapiju, onda bi ih i forumska ekipa "zdesna" prepoznala kao prijetnju... Ovako su za njih samo ljudi koji koriste svoja zagarantovana prava... 

Edited by ters