Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Recommended Posts

Posted

Po mom mišljenju u borbu za plej in će teško da se uključe Baskonija, Asvel, Pariz, Virtus, Valensija, a vrlo moguće i Zvezda i Dubai.

Od ostalih očekujem da zadrže šanse do pred kraj.

• Ha-ha 1
  • WOW 1
Posted (edited)

Asvel je apsolutni favorit za zacelje, nema vise Albe da sve ostale vadi iz govana.

Zaista mediokritetan roster, koji bi u EC bio na ivici QF.

Starac Foco 1 i 2 na bekovima, koji ni u najboljim danima nisu pipali odbranu, starci Foco 3 i 4 na krilu koji su i u najboljim danima bili prosecnjaci, pojacani frontmenom Village People, i jos nekoliko jakih crnih afro-francuskih tela, sumnjivog pedigrea.

Zaista ne znam sta je Parkeru bilo u glavi, kad je sklapao ovaj roster.

Od ostalih Baskonia nikad tanja, Virtus takodje ne uliva poverenje, a i Bajern znatno tanji nego prethodnih sezona, narocito nakon teske povrede Jokubaitisa. Valensija ima masu igraca, na bekovima je to sasvim pristojno, cak solidno, ali su im zato cetvorke i petice plac majke Bozije. Ne sumnjam ipak, da ce oni igrati smislenu kosarku, iako to verovatno nece biti dovoljno za ozbiljan rezultat. Pariz ce ocigledno furati slican sistem kao prethodne sezone, i ne sumnjam da ce se mnogima usrati u zivot, ali bez obzira na odvaljivanje Zvezde pre neki dan, ne vidim ih na duze staze kao kandidata za PO/PI.

Dubai je nakrckao igrace, ima tu solidnog individualnog kvaliteta, ali mi ne deluju kao ekipa koju trener kapaciteta Golemca moze da natera da u kontinuitetu igraju solidnu kosarku.

Zalgiris ima roster na ivici mediokritetstva, ali ne sumnjam da ce njima svojstvenim prebijanjem protivnika i jakim domacim terenom, ponovo biti konkurentni. Svi ostali su legitimni kandidati za PO/PI trku, i sve ispod toga za te ekipe ce realno predstavljati neuspeh.

Edited by Gudura
Posted
1 hour ago, Zvezdaš96 said:

Jao meni ta Barsa izgledala solidno i prosle i ove sezone na papiru i bili su u top 5 i na loptu od final 4 prosle sezone, a sada su doveli neka dobra imena poput Sengelije Klajburna, medjutim mozda i dozive debakl, kao prebogati Armani godinama(koji mi ni ove sezone ne uliva nadu da će konačno ući u top 10 koji toliko žele)

Inače nisi mi rekao ko su ti top timovi, odnosno favoriti po sastavu ove sezone i koje ekipe izdvajaš kao ekipe koje su imale NAJBOLJI prelazni rok, a koje najgori ovog leta?

Panata i Monaco favoriti a sad nije svakome isto dobar prelazni rok mdni je prelazni rok dobar u Zvezdi,mislim da su se desile dobre promene po tim i da se konacno izadje malo iz opanaka pa sta bude ali to je mora da znaci da ce to sve da klikne a isto tako mi se svidjaju pojacanja i Efesa ali ko zna sta ce se desiti Kai Jonesu u glavi

Posted

Žalgiris ima vrlo dobru ekipu za njihove standarde, očekujem ih u borbi za plej in/plej of.

Konkurencija je generalno jača nego prošle sezone, dosta klubova je ojačalo rostere a nije mala stvar što su umjesto Albe tu Hapoel, Valensija i Dubai.

• Like 1
Posted (edited)

Pao, Oly, Efes, Fener, Monako, Real, Milano imaju brutalne sastave. To je vec 7 timova. Naravno, EL je uvek puna iznenadjenja, prijatnih i neprijatnih.

Barsa, Zvezda, Partizan, pa malo iza Zalgiris su timovi koje najvise vidim u borbi za 8-10 mesto, s tim da je naravno, Barsa vrlo prva medju jednakijima. 

Potom za te zadnji voz pozicije prete Virtus, Hapoel, Makabi, Dubai.

Neulazak Zvezde ili Partizana u top 8 je subjektivno razocarenje nas raje koji zivimo za hleba i igara, ali nikakav propast scenario.

Ali svakako nece ici prema planu i programu, vec ce raditi ves mašina i okrenuti dosta toga naopacke, kao u vecini sezona.

Edited by Elevator Operater
  • Like 1
Posted

Po sastavu, otprilike bi ovakav bio objektivni poredak posle ligaškog dela sezone:

1. Panatinaikos

2. Olimpijakos

3. Fener

4. Monako

5. Real

6. Zvezda

7. Barsa

8. Hapoel

9. Efes

10. Dubia

11. Armani

12. Partizan

13. Bajern

14. Pariz

15. Zalgiris

16. Virtus

17. Makabi

18. Valensija

19. Baskonija

20. Asvel

• Ha-ha 5
Posted (edited)

Zvezda ispred Efesa, bas tesko.

edit: aj malo 'se ubacim u raspravu.

Prvi esalon: grci, turci, Real, Monako

Drugi esalon: Hapoel, Barsa, Armani

Treci: Dubai, blizanci i ostatak

i kao najslabaji po rosterima mozda Baskonija i Asvel a i opet sve to ne mora mnogo da znaci.

Edited by nunilo
  • Like 1
Posted

Ne znam na osnovu čega je Zvezda bolja od Efesa, Barse i Partizana, a ima ih ovdje još od kojih ne znam na osnovu čega je bolja, sa ovim novim timom a starim trenerom ::classic_biggrin:

Posted (edited)
9 minutes ago, Taki said:

Ne znam na osnovu čega je Zvezda bolja od Efesa, Barse i Partizana, a ima ih ovdje još od kojih ne znam na osnovu čega je bolja, sa ovim novim timom a starim trenerom ::classic_biggrin:

Efes slabiji nego prosle sezone definitivno, čak bih rekao prilično slabiji imajući u vidu ko im je otišao a ko došao.

Barsa sličnog kvaliteta kao prošle sezone kada je imala pobedu-dve više od Zvezde i to u finišu sezone se ,,razludela" i zbog rasporeda, a Partizan ima 5 povredjenih igrača i sada i uvek, nisu doveli centra, pa im je povredjen Tajrik Dzons jedini klasičan centar i mislim da će ponovo kao prošle sezone imati loš start sezone upravo zbog toga, a i raspored gde odmah idu u Dubai u prvom kolu na dalek put, odmah posle Australije im nije naklonjen i sjajan...

Efes sad baš gledam teška povreda Poarijea, Buboa takodje, imaju matoru ekipu jako, skoro svi presli zenit, nekako mi Cordinie i Dozer ne izgledaju kao lideri ekipe koja ce igrati final 4, ili plej of, ako im se Larkin povredi neće ući ni medju 10.

Takodje na cenru Jones ce biti samo koji mesec, i jos samo Papajanisa imaju.

Na krilu su katastrofalni: Mutaf, Yildaz, Yildizli, baš loše ovo izgleda na krilu, jako loše..

Ako su prošle sezone jedva ušli medju 8, sada ako im bude dugo povredjen Poarije(a otisao im Oturu) i 46-godišnji Buboa na zalasku karijere, mislim da neće igrati ni top 10, posebno što i Kokoškov nikako ne uliva poverenje da će u evroligi napraviti neki uspeh, više sam verovao Italijanu Bankiju i onom Hrvatu..

Edited by Zvezdaš96
  • Tuzno 2
Posted

Što se tiče predikcija izdvajaju se grčki klubovi, Monaco i Real. Fener mi ne puni oko ali ipak su aktuelni šampioni.

Na začelju su po kvalitetu Asvel i tuda negdje je i Baskonija. Ovo između je nemoguće bilo šta predvidjeti, biće svakako haos u borbi za plej of i plej in.

Ima dosta novajlija u EL pa će plasman nekih klubova u određenoj mjeri zavisiti i od njihovog debija.

• Like 1
Posted (edited)

Vidim da se apsolutno svi slažu za Baskoniju i Asvel, da su te 2 ekipe baš ubedljivo na papiru najslabije i bez šanse i za plej in čak.

A što se Zvezde tiče, tu je stvar jasna, da ako Grejem pokida sezonu i Bolomboj se vrati najkasnije u decembru, Zvezda je sigurno u top8, a ako se to ne desi, izvesno je da NISMO u top 8.

Što se tiče reakcije na moj post i kao smeh za moju predikciju da će Zvezda biti na 6.mestu, nemojte zaboraviti da je Zvezda sa duplo lošijom ekipom i Kenanom koji imao nula poena u EL na utakmicama, kao i Nedović, i bez jednog i jedinog centra BOLOMBOJA alfu i omegu cele ekipe, bila na 4. i 5.mestu nekoliko kola pre kraja, a sada je tom Kenanu dodat Grejem i Carter, a Daum i Gidra zamenjeni su Monekeom, Odželejem, Nworom, tako da....

Edited by Zvezdaš96
Posted

Meni je jos uvijek pomalo sokantno da je Lyles dosao u EL. On je sasvim kvalitetan igrac za NBA nivo, dovoljno dobar da bude u top 8 rotaciji PO ekipe sa nizih pozicija. U EL bi mogao biti ozbiljna igracina. 

• Like 1
Posted

Ne znam toliko o njemu, ali Real Madrid poslednje 2-3 godine je baš očajan što se tiče pojačanja, par leta im niko nije dolazio i imali su kostur tima, sada kada nema ovih Španaca iskusnih, a nema ni Jabuselea na 4, Poarijea na 5, Deck povredjen stalno, sada vidiš i Musa, baš su tanki, onaj Xavier Mejs bio očajno pojačanje, Bruno Fernando isto nije nešto epohalno odigrao, Feliz mi isto nije ni prići legendarnim i najboljim igračima Reala poslednjih 10-15 godina, meni miriše da Real opet neće proći na final 4 i da je za Real opet maksimum plej-in ili u najboljem slučaju plej-of.

Sve tanji su mi iz sezone u sezonu.

A igrači Reala poput ovih iz Efesa prelaze, ili su prešli odavno taj svoj zenit..

Posted

Meni je Real, ako gledamo samo papir, najjači uz Pao. Imaju tu osnovu koja je super kvalitetna i iskusna (Faku, Hezonja i Tavareš prevashodno, plus vremešni Ljulj koji i dalje igra odlično. Tu su Dek, Abalde, Fernando...), pritom su se fino osvježili. Dva igrača iz nba (Okeke i Layles), dva odlična mlada EL igrača (Procida i Maledon) plus ovaj Njemac šuter iz Tenerifea koji je takođe jako dobar igrač.

Umesto Ćusa na klupu je došao stari vuk Skariolo. Ćus je u jednom momentu izgubio svlačionicu rekao bih. Zaigrali su dobro pred kraj, izborili play off, ali osim dobrog otpora Oliju dalje nisu mogli. Dominantno su osvojili titulu.

E sad, papir je jedno, teren sasvim drugo. Vidićemo kako će to da izgleda. Mnogo faktora utiče, ali ih lično vidim u samom vrhu opet. 

• Like 2
Posted
14 minutes ago, Dzo23 said:

Meni je Real, ako gledamo samo papir, najjači uz Pao. Imaju tu osnovu koja je super kvalitetna i iskusna (Faku, Hezonja i Tavareš prevashodno, plus vremešni Ljulj koji i dalje igra odlično. Tu su Dek, Abalde, Fernando...), pritom su se fino osvježili. Dva igrača iz nba (Okeke i Layles), dva odlična mlada EL igrača (Procida i Maledon) plus ovaj Njemac šuter iz Tenerifea koji je takođe jako dobar igrač.

Umesto Ćusa na klupu je došao stari vuk Skariolo. Ćus je u jednom momentu izgubio svlačionicu rekao bih. Zaigrali su dobro pred kraj, izborili play off, ali osim dobrog otpora Oliju dalje nisu mogli. Dominantno su osvojili titulu.

E sad, papir je jedno, teren sasvim drugo. Vidićemo kako će to da izgleda. Mnogo faktora utiče, ali ih lično vidim u samom vrhu opet. 

Ovako kada čitam tvoj komentar to sve baš deluje sjajno i optimistički, medjutim onda se setim koliko je jezivooo odigrao Maledon na EP, setim se da u krš ekipi Italije Proćida neretko ni minut nije ulazio u igru sa klupe, setim se da je Deck od poslednjih 5 sezona, bio povredjen ŠEST, setim se da je Skariolo sa ne sjajnom, ali pristojnom ekipom Španije prvi put ispao IZ GRUPE gde ga Gruzija 15 razlike demolirala..

Setim se da je Ljulj poput De Koloa trebalo da završi ovog leta karijeru, da je Musa povredjen već nedeljama, a da Okeke i Layes prvi put igraju u životu Evropu...

Posted
Just now, Zvezdaš96 said:

Ovako kada čitam tvoj komentar to sve baš deluje sjajno i optimistički, medjutim onda se setim koliko je jezivooo odigrao Maledon na EP, setim se da u krš ekipi Italije Proćida neretko ni minut nije ulazio u igru sa klupe, setim se da je Deck od poslednjih 5 sezona, bio povredjen ŠEST, setim se da je Skariolo sa ne sjajnom, ali pristojnom ekipom Španije prvi put ispao IZ GRUPE gde ga Gruzija 15 razlike demolirala..

Setim se da je Ljulj poput De Koloa trebalo da završi ovog leta karijeru, da je Musa povredjen već nedeljama, a da Okeke i Layes prvi put igraju u životu Evropu...

Musa je prešao u Dubai. Druga stvar, ono što me neko iskustvo u zadnjih nekoliko godina naučilo, klupska i reprezentativna košarka nemaju puno dodira. 

Tako da apsolutno ne treba gledati ko je u kakvoj formi igrao za reprezentaciju, pa pokušavati isprojektovati za narednu sezonu. 

Posted
1 minute ago, Dzo23 said:

Musa je prešao u Dubai. Druga stvar, ono što me neko iskustvo u zadnjih nekoliko godina naučilo, klupska i reprezentativna košarka nemaju puno dodira. 

Tako da apsolutno ne treba gledati ko je u kakvoj formi igrao za reprezentaciju, pa pokušavati isprojektovati za narednu sezonu. 

Izvini za Musu sam napravio lapsus, Hezonja je ostao samo u Realu da.

A što se tiče predikcija, ne ulivaju mi oni poverenje, a Skariolo nažalost kao i još nekoliko drugih trenera nije ni imao klub više godine i mogao angažman naći, a pre toga msm sa Virtusom imao slabu poslednju sezonu,,

Posted
1 hour ago, Nini3112 said:

Da nema Tavaresa na Real bi se skroz drugacije gledao

Nije ni Tavarez više šta je bio

• Like 1