Jump to content

FK Radnički Niš 2024/25


Constantin

Recommended Posts

Vreme je da krenemo sa novom temom, za novu sezonu. Da što pre zaboravimo ovu. Tek poneka analiza učinjenog, da se ne zamere Tončevu i "ekipi" kojua je privatizovala klub, bar mi se tako čini. Unazad tri sezone, uoči svake, vrhučka kluba nam obećava "Evropu", play off, a izvučemo goozitzu u poslednjem kolu, zavisimo od rezultata drugih ili igramo baraž, pa uz povuci-potegni, sačuvamo superligaški status. Naravno, iz kluba niko nema želju da objašnjava, analizira ili ne daj Bože preuzme odgovornsot. Uz poštovanje za sve ostale klubove, Radnički ne zaslužuje da tavori na dnu tabele ili još gore da izgubi elitni status. 

 

Dovodimo igrače, na pšola sezone ih otpuštamo i na kraju bude kriv trener.....samo Tončev, Propadalo i Markoni nisu krivi za navedeno tavorenje. Kriva je publika što ne dolazi na stadion.

 

Da se prekrstimo  i ponadamo da će biti bolje. Ove "zacementirane" za klupske fotelje, dok ne stigne "naredba odozgo" da promenimo, izgleda ne možemo, a i ko zna koga bi postavili.

Za stadion nas lažu evo već godinama, preed svake izbore, pa je tako i ove....

 

Da krenemo sa kalkulacijama....ono što je najčešća varijabila u klubu je lik koji sedi na vrućoj trenerskoj klupi. Kakve su glasine...pa evo, ono što sam ja načuo, a što naravno ne mora da bude tačno, ali....

 

spacer.png

 

Ne tako davno, Nikola Drinčić je posle samo nekoliko utakmica, poneko kapitensku traku oko ruke niškog Radničkog. Jedan od retkih kome su svi prisutni na "Čairu" skandirali ime. Saigrači i treneri koji su radili s njim kažu, "pravi profesionalac"....srčan, borben. Na svom kontu je opisao preko 420 utakmica, u Radničkom, Partizanu, Vojvodini, Čukaričkom, Amkaru, moskovskom Spartaku, Krasnodaru. Svi se sećamo "evro golova" koje postigao u našem dresu. Odigrao je 30 utakmica za ekipu iz Niša i svojim zalaganjem i igrom, bio ključni igrač u osvajanju vicešampionskog statusa Radničkog iz Niša.

 

Neko, takav, baš bi prijao ekipi u novoj sezoni...

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Posted (edited)

MAŠINE UŠLE NA "ČAIR"

 

Glavni teren dobija hibridnu, a Radnički istovremeno sređuje pomoćni sa veštačkom podlogom.

 

spacer.png

 

Mašine su ušle i na Čair. Ne one kojima se niški ljubitelji fudbala nadaju već godinama – da sruše oronule tribine valjda jedinog stadiona na svetu koji je rekonstrukcijom svojevremeno pretvoren u još veću ruinu i počnu izgradnju toliko puta najavljivane „lepotice“. Ali, za početak, osveženje će predstavljati i nova travnata podloga.

 

Niški stadion će dobiti novu hibridnu podlogu, sa kombinacijom prirodne i veštačke trave, verujemo kao predznak kvalitetnijeg fudbala u Nišu u narednoj sezoni. Privremeno, to će napraviti problem fudbalerima Radničkog u pripremnom periodu, ali dugoročno će doneti ozbiljan boljitak, jer je u toku rekonstrukcija i pomoćnog terena sa veštačkom podlogom.

 

U prvom kolu Nišlije gostuju Čukaričkom, dok su drugom kolu, 27. jula, domaćini dočekaće TSC, a kao logična alternativa najmanje za taj jedan meč nameće se novi stadion u Leskovcu.

Rok za izvođenje radova na glavnom terenu je 45-60 dana, kažu u klubu.

 

spacer.png

Edited by Constantin
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ima li novosti oko stadiona? Na ovim slikama izgleda u većem raspadu nego pre izgradnje ovih 3 tribina. Inače za veliki stadion baš nema mesta tu, bar ne za stadion sa atletskom stazom. Ima ono usko grlo kod severa i dvorišta EPS-a, mali parking kod istoka, mali plato kod zapada itd. Najbolje da se sruši i izgradi na nekom drugom mestu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Najveći grad na jugu Srbije još su napustili Jusuf Bamidele (Vojvodina), Aleksandar Mesarović (Novi Pazar), Stefan Cvetković (Železničar, Pančevo), Edmund Ado (OFK Beograd, na pozajmicu iz Crvene zvezde), Stefan Vukić, Andrija Luković, Kolins Fai, Nikola Vasiljević, Semir Smajlagić  i Marko Petković (?).

 

Radnički je ovog leta angažovao golmana Dejana Stanivukovića (Kolubara), Iliju Jurukova (Arda, Bugarska), Radivoja Bosića, Trivantea Stjuarta (Javor) i Jin-ho Joa (Fenerbahče, prošle sezone se kalio u Novom Pazaru) i poslednjeg za sada, bivšeg kapitena Voždovca, Jovana Nišića. Pregovara se sa Sumom.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

 

Dinamičan meč je odigran u Leskovcu, gde je Radnički nominalno bio domaćin. Ekipa Nikole Drinčića upisala je prvu pobedu, dok je nekadašnji kapiten Nišlija došao do prve superligaške pobede kao trener.

 

Bolje je TSC otvorio meč, ali kako je vreme teklo, Nišlije su sve bolje igrale i kontrolisale igru.

Prvi gol viđen je posle šest minuta u nastavku. Levi bek Radničkog Stojanović je ušao u sredinu, okliznuo se i u padu šutirao. Golman gostiju je uložio veliki napor da zaustavi loptu, ali nije uspeo u tome, tako da je lopta završila iza njegovih ledja. Ispostavilo se na kraju da je to bilo dovoljno da "domaćini" slave.

 

Nadam se, da ćemo za vikend, iskoristiti turbulentna dešavanja u Kragujevcu i u Milanovcu, gde su Kragujevčani domaćini, izboriti dobar rezultat.

Što se današnjeg dana tiče, otišli su nam Vasilije Bakić i David Petrović, obojica van Srbije, a sutra potpisuje Ibrahim Tanko...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
5 minutes ago, Perkos2 said:

zar Šumadinci ne igraju i ligaške utakmice u Leskovcu

Ne odgovara Fedji teren, pa je tražio promenu. Da je rekao bar da je zbog daljine...nema veze, će gi bijemo i tamo.

Edited by Constantin
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Constantin said:

Ne odgovara Fedji teren, pa je tražio promenu. Da je rekao bar da je zbog daljine...nema veze, će gi bijemo i tamo.

nešto su zakuvali međusobno, ako ih bijete ona stara ekipa oko marjanovića već sprema otkaz Feđi

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Dragan Mićić said:

E jbg. Mogli smo popiti nesto 😁

 

Bolji ste drugo poluvreme, prvo za zaborav

Lepe me uspomene vežu za G.Milanovac...ljudi su divni, ma sve je bilo OK, dvaput sam dolazio.

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Moraće Drinčić mnogo da radi sa ovom ekipom, istina sve se sklapa u hodu ali takva je sudbina treneru u Radničkom.

Mora pod hitno pravog napadača da nađu onaj Stjuart nije ni za Pukovac

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Perkos2 said:

Moraće Drinčić mnogo da radi sa ovom ekipom, istina sve se sklapa u hodu ali takva je sudbina treneru u Radničkom.

Mora pod hitno pravog napadača da nađu onaj Stjuart nije ni za Pukovac

Generalno, Drinčić će biti kriv za rezultate, kao što je uvek trener kriv. Uzrok svemu je odluka o dva bonusa, za koju je Tončev podigao obe ruke, a onda prodao standardnog bonusa. To iziskuje stavljanje na gol Stevanovića i vraćanje Joa na beka (vezni igrač) koji je na svom mesti briljirao protiv TSC-a, štopera Vojinovića na DM...nisu svi Yamkam pa da mogu da gde god ih staviš, malo je takvih igrača. Šta dalje, ispalili smo Stanivukovića koji je sada rezerva mladom Stevanoviću. Špic, Stjuart, je poprilično trapav i baš je u svadji s loptom. 

 

Eto, pomenu komentator...pregovara se sa Andrejom Djurićem (Zvezda,Domžale, Spartak Trnava), a sa Markom Petkovićem je navodno završeno. Ovo je samo mali deo problema.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...