Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
10 hours ago, alcesta said:

Pa to što smo ovde na forumu utanjili s postovanjem o tenisu ne znači da prolaze ispod radara. Evo oborio je u Madridu rekord uzastopno osvojenih mastersa a na putu je da uzme i šesti.

https://www.bbc.com/sport/tennis/articles/c78k11e85zgo

Pa dobro sad, nema neko padanje u nesvest, bar ja koliko vidiim. Dovoljno sam star pa pamtim Federerovu 2005, kad je ovako kao Siner ove godine, imao poraz na AO, pa zaredjao pobede I da se nije pojavio Nadal na sljaci verovatno bi dobio sve do kraja godine. Jos tada je bio proglashavan za Goata, za najveceg peaka ikada, bilo je natpisa o Fedu kao religioznom "experience-u" I sta sve ne. Pa onda Rafa u vreme kad je imao onaj ludachki niz od 80 I kusur pobeda zaredom na sljaci, utrkivalo se ko ce da napise jachi hvalospev, cak I njegovi mrzitelji, ne volis ga, mrzis ga, ali znas da prisustvujes legendarnom grejtnesu. O Djokovicevoj 2011 vec je napisano puno epova, uz Mekinrovu 1984 mnogi smatraju tu godinu kao najjacu sezonu nekog igraca ikada, a onda imas Siner ove godine koji cisto po statsima sprovodi najbrutalniju dominaciju vidjenu u tenisu, sa najvecim dominance ratio ikada, ali ono I mediji I fanovi, nekako se samo konstatuje, ono kazes bravo, I ides dalje, bar moj neki utisak. 

Edited by Elias
Posted

Zato sto ima nesto i do toga nad kim sprovodis dominaciju. Siner sprovodi nad Zverevim, koji je odavno vidjen kao choker i koji nema nijedan slem. Medvedev se zagubio, a i kako izgleda poslednje dve godine, nije ni bitno sto je pobednik slema. Za neke od ovih sa kojima je igrao ove sezone casual gledalac tenisa nije ni cuo jer nemaju nikakva dostignuca.