Jump to content

Recommended Posts

Posted

steta za ovaj set, i verovatno i mec ................ deluje da opet nije kako treba ................. sta je sve protivnik odbranio u ovom poenu na brejk loptu .......................

Posted

Steta za ovu propustenu sansu za jos jedan brejk, pojeo ga je Novak sa riternom, i na kraju ona skracena lopta nije donela poen .............................

Posted

Nisam nešto fascinirana Munarom, ali Novak igra sjajno. 

Ako zanemarimo 3-4 medikala, masaže, mjerenje pritiska, nekoliko padova, disanje na škrge...Kakav ludak, taman ga otpišem a on se digne i rilja, rilja. Bravo! 

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Postaje bas tesko gledati ga kad udje u sekvencu "sa'cu dumrem, ovde i odma" 😞

I onda, bam, odigra treci set kao ponovo rodjen 😍

Nisam gledao ceo mec pa da pitam: Dali je mali povracao danas? (Mala filmska posalica).

• Ha-ha 1
Posted

Mislim da nije, ali ja ni prošli put to nisam videla, pretpostavljam da režiser baš i ne voli da prikazuje takve scene u toku meča.

• Like 1
Posted

Odgledao sam mec od sredine drugog seta, pored svega onog sto smo vec rekli vidi se da te zelja kod njega da na ovom turniru ode do kraja pred ovim navijacima.Mislim da je u pitanju neki drugi turnir i neke druge okolnosti da bi predao taj mec. I opet se pokazalo kako jedan udarac moze biti tacka preokreta i potpuna smena momentuma. To je bio definitvno onaj smec promasaj Munara na pocetku treceg seta kada je trebao da povede. Nadam se da ce se oporaviti, cini mi se da ima dan pauze sad.

Posted
9 minutes ago, alcesta said:

Ja sam Griksporu već bila upisala četvrtfinale, kad ono...

taj Vashero je najveca faca na turniru, prvo je valjda prosao kvale, pa u prvom kolu drmnuo Djerea, pa je mislim imao i dve predaje .......................... 😅

Posted

Đere je inače danas izgubio na nekom čelendžeru, šteta što nije izdržao u Šangaju malo duže, ko zna šta se moglo desiti....

Posted (edited)
11 minutes ago, alcesta said:

Đere je inače danas izgubio na nekom čelendžeru, šteta što nije izdržao u Šangaju malo duže, ko zna šta se moglo desiti....

Pa mi vec neko vreme realno nemamo igraca koji je top 50 kalibar (Novaka naravno ne racunam u tu kategoriju). Kecmanovic ocigledno sa svojim 25 godina nema neku veliku zelju a bojim se ni volju da pokusa da ponovo napravi nekakav iskorak ka top 30 (on je jedino blistao kao pulen Davida Malbandijana) posto u protivnom ne bi otpustio istog, prvo angazovao nekog hrvatskog trenera, a onda i Troickog. Tu je jos blizu i Medjedovic, ali on, malo pa malo, ima neke probleme sa kondicijom, disanjem itd. Djere je vec par meseci u dubiozi (onaj stari Djere bi verovatno bar prosao jedno kolo), a Lajovic pokusava da ostane granicnitop 100 igrac igrajuci te celindzere po Evropi, da makar ima mogucnost da na prvom narednom Slemu igra u glavnom zrebu i da uzme jos koju paru, u godini koja ce verovatno biti i oprostajana za njega. Mnogo me sve to nervira, pogotovo u svetlu cinjenice da ovi sa arene sport ionako prenose uglavnom te nase igrace u uvodnim kolima, a onda kada svi poispadaju kao kruske, Novaka stavljaju samo na arena tenis kanal, ocigledno po direktivi 😎

Edited by jevrem69
Posted

Brat Vašero posle milion simboličnih WC za Masterse i GS gde je služio kao običan kusur u žrebu, prošao regularne kvalifikacije i pogodi ga čudo neviđeno. Kontam da se oseća kao Crnogorac na Pravni kad iz nehata položi tri ispita u roku, a spremao jedan. 

• Ha-ha 4
Posted (edited)

Bude ponekad dan-dva, ali mislim da nikad dosad nije bilo baš svaki dan turnira ovako. Mada kažu da je malo bolje bilo danas.

U Japanu isto zna gadno da bude, kao ono za OI. Moja drugarica živi tamo i kuka na vlagu svake godine.

Novak nije bio u stanju da održi konferenciju posle meča, nije dao ni intervju na terenu. Ne bih se mnogo nadala ovde, biće super da završi turnir čitav.

Edit: sad mi pade na pamet kad si već pitao, imam utisak da svake godine igrači u Šangaju imaju problema i više njih se razboli, ponekad bude priča o virusu, nekad o trovanju hranom, ali čini mi se da je svake godine bilo nečeg i kad nije klima bila toliki problem.

Edited by alcesta
  • Thanks 1
Posted

Sto se tice nasih tenisera van Novaka evo neko moje kratko vidjenje o svima njima pojedinacno:

1.Laslo Djere- Igrac koji je nesumnjivo u svojoj karijeri uradio vise i to visestruko nego sto se od njega ocekivalo. Nijedan nas teniser sem Novaka nema ATP 500 a on je ima. Nemaju je cak ni Janko ni Viktor.

Laslo je neverovatan radnik i fizicki je od kad se probio u top 100 bio uvek na vrhuncu za razliku od npr. Kecmanovica i Hamada koji btw imaju i visak kilograma. Na tu fizicku spremu i rudarenje, generalno radnu etiku postigao je sve sto jeste. Sada je usao u tridesete godine i jasno je da ne moze da pravi razliku na taj nacin kao pre par godina i bice sve teze da opstaje na vrhunskom nivou.

2. Lajovic- Dusan je usao u 36.godinu zivota i nema tu sta da se prica mnogo, sto neko gore rece on sad gleda na ovim celendzer turnirima da obezbedi rank za glavni zreb Gsova sledece godine koja ce mu vrv biti poslednja. On i Filip su imali to masters finale i obojica su igrali meceve protiv protivnika koji su bili itekako pobedivi i kojima to je i bila jedina masters titula, da su pobedili te meceve sad bi o njihovim karijerama pricali vrv dosta drugacije. Elem on je za razliku od Filipa bar uzeo Atp titulu pa je i zal manja.

3. Miomir- To je momak koji igra tenis na istom nivou danas kao i pre 6 godina kada je krenuo da se probija u Top 100 pa top 50, prosto neverovatno ali da pustite njegov mec sa Zverevim u Sinsiju pre vise od 6 godina videli biste da je tad igrao mozda i bolje iako je imao 19 godina tad. Neverovatno nesto ali je sa njim identicna i preslikana situacija kao i sa Olgom Danilovic. Ona isto igracki nista nije odmakla od onog prvog finala sa Potapovom i te tinejdzerske titule iako je proslo vise od 7 godina. I jedno i drugo su menjali trenere ali je ocigledno problem u njima i nerazumevanju promena navika, nacina treniranja itd...

4. Hamad- Najmladji od svih i jedini u kojeg gajim neke nade za buducnost ali podhitno mora da krene da radi na fizickom planu kako ne bi zavrsio isto kao Miomir, strasno je videti igrace na tom nivou sa viskom kilograma. On za razliku od Miomira i ima oruzja u igri koja mogu da ga stabilzuju kao Top 20 igraca.  I dalje ima 22 godine samo i relativno skoro se probio tako da ne zurimo sa njim.

Eto raspisah se ali mislim da odavno nismo pricali o njima, sa pravom jer i rezultatima nisu zasluzili u poslednje vreme.

• Like 2
Posted

Meni je neverovatno da je tako mala razlika u godinama između Đokovića i Lajovića, uvek sam imala utisak da je Lajović bar 8-10 godina mlađi. Ne znam zašto mi je tako teško da dodam Lajoviću godine, možda zato što i ja matorim :classic_laugh:

• Ha-ha 1
Posted
36 minutes ago, alcesta said:

Meni je neverovatno da je tako mala razlika u godinama između Đokovića i Lajovića, uvek sam imala utisak da je Lajović bar 8-10 godina mlađi. Ne znam zašto mi je tako teško da dodam Lajoviću godine, možda zato što i ja matorim :classic_laugh:

Mora se i njemu odati priznanje da deluje mladje od tih 36. Ali da, eto brzo leti vreme, ja sam morao da proverim isto na atpu koje je godiste, mislio sam da je napunio 33 kad ono...

Posted
1 hour ago, La mano de Dios said:

Sto se tice nasih tenisera van Novaka evo neko moje kratko vidjenje o svima njima pojedinacno:

1.Laslo Djere- Igrac koji je nesumnjivo u svojoj karijeri uradio vise i to visestruko nego sto se od njega ocekivalo. Nijedan nas teniser sem Novaka nema ATP 500 a on je ima. Nemaju je cak ni Janko ni Viktor.

Laslo je neverovatan radnik i fizicki je od kad se probio u top 100 bio uvek na vrhuncu za razliku od npr. Kecmanovica i Hamada koji btw imaju i visak kilograma. Na tu fizicku spremu i rudarenje, generalno radnu etiku postigao je sve sto jeste. Sada je usao u tridesete godine i jasno je da ne moze da pravi razliku na taj nacin kao pre par godina i bice sve teze da opstaje na vrhunskom nivou.

2. Lajovic- Dusan je usao u 36.godinu zivota i nema tu sta da se prica mnogo, sto neko gore rece on sad gleda na ovim celendzer turnirima da obezbedi rank za glavni zreb Gsova sledece godine koja ce mu vrv biti poslednja. On i Filip su imali to masters finale i obojica su igrali meceve protiv protivnika koji su bili itekako pobedivi i kojima to je i bila jedina masters titula, da su pobedili te meceve sad bi o njihovim karijerama pricali vrv dosta drugacije. Elem on je za razliku od Filipa bar uzeo Atp titulu pa je i zal manja.

3. Miomir- To je momak koji igra tenis na istom nivou danas kao i pre 6 godina kada je krenuo da se probija u Top 100 pa top 50, prosto neverovatno ali da pustite njegov mec sa Zverevim u Sinsiju pre vise od 6 godina videli biste da je tad igrao mozda i bolje iako je imao 19 godina tad. Neverovatno nesto ali je sa njim identicna i preslikana situacija kao i sa Olgom Danilovic. Ona isto igracki nista nije odmakla od onog prvog finala sa Potapovom i te tinejdzerske titule iako je proslo vise od 7 godina. I jedno i drugo su menjali trenere ali je ocigledno problem u njima i nerazumevanju promena navika, nacina treniranja itd...

4. Hamad- Najmladji od svih i jedini u kojeg gajim neke nade za buducnost ali podhitno mora da krene da radi na fizickom planu kako ne bi zavrsio isto kao Miomir, strasno je videti igrace na tom nivou sa viskom kilograma. On za razliku od Miomira i ima oruzja u igri koja mogu da ga stabilzuju kao Top 20 igraca.  I dalje ima 22 godine samo i relativno skoro se probio tako da ne zurimo sa njim.

Eto raspisah se ali mislim da odavno nismo pricali o njima, sa pravom jer i rezultatima nisu zasluzili u poslednje vreme.

pa bio je onaj jedan kratkotrajan trzaj u februaru i pocetkom marta kada su Kecmanovic i Djere osvojili titule na 250-icama a Medjedovic igrao finale i tu se prica onda zavrsava (imala je i Olga ono jedno finale mislim u Orleanu koje je izgubila od tada zahuktale Svitoline ..................