Jump to content

Davis Cup & druga timska takmičenja


zoe Bg

Recommended Posts

7 hours ago, McLeod said:

Rusi i Spanci verovatno finale, ocekivano.

 

Bilo bi zanimljivo da opet odmerimo snage s Rusima, a s druge strane da igraju domacini i Spanci. Mozda bi Lajovic mogao do cuda i pobede, Aliasime je bio los u poslednja dva meca, pa da Novak resava protiv ovde odlicnog Sapovalova.

Link to comment
Share on other sites

Spektakularan mec izmedju Evansa i De Minaura, skoro 3 i po sata napete borbe u kojoj nije bilo uzmicanja vec se igralo za poen. De Minaur spasao 4 ML kod 5-6 u trecem setu, sve direktnim poenima, u TB Evans vezao 3 vinera iz igre raznim kombinacijama i dobio mec, uz sve to sjajna atmosfera na tribinama.

Link to comment
Share on other sites

Rusi prosli dalje sa 2:0, Medvedev ponovo divljao po terenu, udario stolicu gde je Lajani, a posto mu je bila druga opomena, izgubio poen.

Medjutim, na kraju je uspeo da dobije Svarcmana sa 2:1 i ovom pobedom je prestigao Thiema na listi, tako da ce on biti no.4 na AOu

 

ovo je mogla da bude i diskvalifikacija

 

 

Edited by Boxy
Link to comment
Share on other sites

Generalno su ovi klinci takvi, Cicipas, Kirjos, Medvedev, Zverev donekle. Sapovalov i Feliks su izuzeci, oni su fini momci.

 

I De Minor Ferer za veliku sirotilju.

 

Do sada su Medvedev i Cicipas uspeli to da kanalisu na pravi nacin, mozda cak i vise Cicipas, dok se Kirjos samounistio i usudio se na prosecnost i eventualno poneki bljesak u R3 slema kad ce izbacivati favorite i ispadati posle.

 

Inace, njemu fali ono sto je falilo i Tipsarevicu, pricao je o tome vise puta, poslednji put kod Ivanovica sad kad je gostovao. Kad je bio mlad i talentovan, osecao se nepobedivim, tu su neke stalne musterije iz juniora, on se igra s njima, a onda polako igras i sa njima koji su ojacali, treniraju kao besni, iskusnim teniserima koje ne mozes lako da presisas na foru i bum bum tenis za 10 minuta i onda postajes destruktivan i imas stav - ma bas me briga, necu ni da budem ovde, sto je Kirjos jasno i pricao. Samo izgovor za nemoc.

 

Samo sto sumnjam da on moze da dodje sebi kao Tipsa u poznijim godinama.

Link to comment
Share on other sites

Strasan super TB u dublovima izmedju Australije i Velike Britanije, u jednom trenutku uhvatim sebe da mi zao da bilo ko izgubi. Australijanci imali prednost nakon mini brejka za 3-2, ali ih Britanci hvataju u poslednjem trenutku kod 6-8, nakon toga klackalica. Mari na 11-11 valjda, masi zicer na mrezi za ML na servis, nesto kasnije na 13-12 Kirgios servira za pobedu i udari najlosiji servis u citavom TB, Britanci konacno dolaze do ML na svoj servis kod 16-15 i prvo De Minaur, pa onda Kirgios bekhend riternima uzimaju poene. Na kraju Britanci traze celndz posle servisa pa je sve bilo zamrznuto par sekundi u iscekivanju snimka (podseti me na neke VAR situacije u fudbalu kad ne mozes ni da se poradujes nego cekas), a vidim da bi Kirgios i De Minaur poskocili do neba. Hjuit skace, navija, ulazi u teren, menjaju se emocije na licu u zavisnosti od dogadjaja na terenu, s druge strane Henman se samo smeska, jedva pokaze neku emociju, ne znas da li vode ili gube, Evans ulazi u teren, Milman vodja navijaca, publika od ekstaze do agonije u minuti...

Link to comment
Share on other sites

Snagom volje do pobede, Sapovalov je pao u TB, Novak ostao na nogama. Vrlo tezak mec, bio je na ivici da izgubi kod 1-1 u drugom setu kada je Kanadjanin imao par BL, jednu Novak spasao lobom. U trecem stalno u rezultatskom minusu, ali nekako uspeo da dodje do brejka (Sapovalov se okliznuo prilikom prilaska mrezi) ali nije uspeo da odservira za mec pa je bila drama do kraja. Atmosfera na tribinama bas uzvrela.

Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked and unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...