Jump to content

NFL - Season 2023


Recommended Posts

46 minutes ago, Darth Steva said:

Kod mene nije tako, mislim da je NFL jedini ekipni sport gde i dalje pratim sve (cak i reprizu nekih SNF/MNF meceva) ali zato mi je mrsko pisati po forumu kao ranije i komentarisati meceve live od 7 uvece do 2 ujutru.

 

Ja pratim rezultate i vesti i znam sve šta se događa u NFL samo nemam ni vremena ni energije toliko da gledam utakmice. I to nije samo slučaj sa NFL-om isto je i sa ostalim sportovima, košarku gledam uglavnom kad Partizan igra u Evroligi eventualno ako naletim na neku interesantnu utakmicu nekih drugih timova i to pogledam, NBA nisam nijednu utakmicu pogledao ove sezone celu , mada pratim sve vesti i box score i šta se događa ali jednostavno nema se energije ni vremena za gledanje 🙂

Link to comment
Share on other sites

Neko moje viđenje ove sezone, gledam samo RZ ova 2 termina i onaj recap na YT primetime tekmi.

 

AFC

 

East

 

Dolfinsi 9-4

...su nadomak plejofa i u borbi su za 1. seed.

Igraju promenljivo, kao i vecina AFC timova, gde uglavno rasrafljuju lose timove i gube od boljih.

Proslo kolo, mozda i najneprijatnije iznenadjenje poraz u Majamiju od prezaljenih Titana.

Imaju problema sa povredama kljucnih igraca. Najbolji pas raser je out za sezonu, kao i jedan od boljih centara lige.

Raspored im je tezak do kraja, iako igraju 3 utakmice u Majamiju i samo jednu na strani.

Ovo im je svakako najbitnijih 20ak dana, kako budu igrali protiv Dzetsa, Kaubojsa, Rejvensa i Bilsa moze lako da se prenese i na sam plejof.

 

Bilsi 7-6

… su u situaciji da moraju da dobiju sve do kraja kako bi usli u plejof.

Jos jedna od ekipa sa velikim amplitudama, kako tokom sezone, tako i u toku same utakmice. 

U stanju su da izgube od najgorih timova i da dobiju najbolje, gde im odbrana i napad izgledaju kao da su i u najgorih 5 i najboljih 5. 

Ipak na kraju, kljuc im je u napadu, da ne gube loptu i da odbrana uradi bar nesto, jer nemaju puno talenta na toj strani terena.

Mnogo price oko Mekermonta, koordinatora, plus Miler koji ima jedan od najgorih ugovora u ligi i par povreda na osetljivim pozicijama.

Raspored je ok, imaju kuci Kaubojse, gostuju Cardzersima bez Herberta, kuci Patriote i u Majamiju. Jbg, mora se sve dobiti

Iskreno, bila bi velika steta za plejof da tamo ne budu i Burou i Herbert i Rodzers i Alen. Licno navijam da se usunjaju u plejof.

 

Patriote i Dzetsi 

… su sigurno van plejofa, gde ih ocekuje vruca zima, sa dosta vaznih odluka u vezi buducnosti fransize. Da li ce HC dobiti jos jednu sansu, kakva je buducnost QB pozicije, koga platiti i na cemu graditi buducnost.

 

West

 

Čifsi 8-5

… odbrana je bolji deo tima. Zvuci neverovatno, ali je tako.

Birali su odlicno prethodnih godina na draftu, pustili veterane u pravo vreme, produzili kljucne igrace i igraju odlicno. Dugo su u sistemu Spagnola i ne bi bilo nose ih kroz sezonu.

A napad je prica za sebe. Koliko je to delovalo odlicno prosle sezone kad su ostali bez Hila, toliko se sad raspalo.

Najvise dropova u ligi i premalo poena, pogovoto u 2. Poluvremenima.

Imaju 4 frustirajucih poraza u poslednjih par minuta i to vise nije mali uzorak.

Teklovi upitni, Paceko propusta utakmice, Kelce 34 godine… a ostalo jako skromno.

Ipak imaju lagan raspored od kraja, sve timovi sa rezervnim QB od Patriota, preko Bengalsa, do Rejdersa i Čardzersa. 

Ne znam da li mogu sa 12-5 do prvog seeda, a u eri Mahomsa nikada nisu igrali plejof meč na stani.

 

Bronkosi 7-6

… što zvuči samo po sebi neverovato, jer su bili na 1-5 i imali su neke sramotne ofanzivne i defanzivne predstave u prva 2 meseca.

Ali odbrana je proigrala, stvaraju pritisak, napred igraju pametno, Saton se vratio na 100%, Ras ne pravi gluposti. I to je mozda dovoljno za plejof.

Posle Detroita i oni imaju Patriote, Čardzerse i Rejderse i možda mogu sa 10-7 do plejofa.

Svakako mogu biti zadovoljni u kom se smeru franšiza kreće.

 

Čardžersi i Rejdersi

… su van plejof slike, tražiće trenere u januaru i ne zna se ko je u lošijoj situaciji. 

Čardžersi makar imaju franšiznog QB, ali sve ostalo je upitno. Preplatili su odbranu, veterani u napadu, mnogo love zarobljeno, a jako malo produktivnosti i jos vaznije povrede i godine.

A kod Rejdrersa sve kreće od vlasnika, možda u 3 najlošija u ligi, nemaju QB, izbor visokih pikova prethodnih godina najgori u ligi, nemaju sadasnjost, nemaju buducnost, ne mogu se izvuci za 1 ili 2 sezone. 

 

North

 

Rejvensi 10-3

.. trenutno drže 1. seed i ulaze u nešto teži deo sezone gde imaju mećeve sa Džeksonvilom, Najnersima i Dolfinsima. To će svakako odrediti njihov konačan seed, ali i pokazati pravu snagu tima, jer su do sada imali neke šokantne utakmice rešene u poslednjim minutima.

Ostali su bez 1. TE i 1. RB, tu su Bekam i 2 rukija kao najbolji hvatači, ali Lamar je blizu mvp forme i možda mogu do SB.

 

Braunsi,  Stilersi i Bengalsi 8-5/ 7-6

Iako će jedna, a možda i dve ove ekipe ući u pljeof, mislim da ne mogu daleko, maksimalno one and done. Nemaju QB.

Braunse i Stilerse je tesko gledati u napadu, a Bengalse će uskoro otrežnjenje u napadu.

U priči su samo zato što 9 od 16 AFC timova igra sa rezervnim QB.

Ne bih voleo da gledam njihove plejof tekme ove sezone.

 

South

 

Džeguarsi 8-5

…uh, ne znam šta da mislim za njih. Napad se muči, a odbrana sve lošija. Par neprijatnih poraza i samo 1 pobeda protiv dobrih timova.

Samo su iskoristili to sto igraju 9 utakmica protiv ekipa iz 2 najslabije divizije. Imaće prednost domaćeg terena u prvoj rundi plejofa, ali ne vidim kako mogu u finale konferencije. Prvi seed je van domašaja.

 

Koltsi, Teksansi i Tajtansi

… nisu plejof timovi, ali prve dve ekipe imaju makar puno toga pozitivnog iz ove sezone.

Imaju dva mlada top HC i mogu biti zajebani u buducnosti.

Tajtansi ne idu nigde, Tenehil, Henri i Hopkins su najverovatnije zavrsili svoje u Nesvilu i čeka ih ozbiljan remont. Do kraja igraju samo da procene da li ima treba QB.

 

 

Ukratko AFC:

Dolfinsi, Čifsi, Rejvensi i Džeguarsi imaju najveće šanse za finale, Bilsi, Bronkosi, Braunsi i Bengalsi se bore za plejof, ali osim Bilsa ne vidim ko bi mogao da iznenadi.

Povrede i dalje imaju veliki uticaj i mozda odluce ko bi mogao da bude predsvnik AFC u SB. Jer ne treba zaboraviti istoruju Lamara, Tue, pa i koliki bi udarac za Cifse bila bilo kakva povreda Krisa Džounsa ili Trevisa Kelsija.

Lično mislim da će u finalu konferencije igrati Rejvensi i Čifsi.

 

Sutra NFC.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Billsi dark horse… dizu formu u pravo vreme i ako se usunjaju u playoff eto njih u SB, vreme je.

Potencijalno mogu cak i do divizije tj. ako dobiju kojim slucajem Boyse za vikend, gotovo da sam ubedjen da ce o pobedniku divizije da se odlucuje u direktnom duelu sa Dolphinsima u W18.
Choke Dolphinsa u MNF-u je all time great tako da izgelda da ih ceka tezak decembar/januar.

 

Uzasavam se od mogucnosti da KC ima #1 sa 12-5 a nisu uopste male sanse za tako nesto.

 

Link to comment
Share on other sites

NFC

 

East

 

Iglsi 10-3

… ni sami ne znaju kako su na 10 pobeda. Dva jako neprijatna poraza preko 20 razlike protiv konkurencije iz divizije i samo tri pobede preko 8 razlike. Utisak je da ne mogu da spoje kompletnu utakmicu, da budu iznad porseka u sve tri faze u oba poluvremena. Najcesce se muce odbrambeno, pogotovo na pozicijama LB i DB. A i pritisak sa 4 ne ide protiv boljih timova.

U napadu Hurts igra za klasu slabije u odnosu na proslu godinu, famblovi i neefikasnonst u igri trcanja. Imaju odlicnu OL, imaju 2 premijum WR; top TE i sasvim solidnog RB, ali imaju hronican problem nekreativnog napada i odbrane koja prosto ne moze nista da odbrani na 3. daunu.

Sreca pa imaju najlaksi rapsored i da bi sa 4 pobede dosli do 1. Ili 2. seeda, sto je kljuc za plejof - poslati Kaubojse na 5. seed.  Sledeca tekma je kljuc, dobiti u Sijetlu.

 

Kaubojsi 10-3

… igraju odlicno poslednjih mesec dana. Uz Najnerse u najboljoj formi, ali  tek sledi tezi deo rasporeda, u Bafalu, u Majamiju i kuci protiv Lajonsa. Jedan poraz ih salje gotovo sigurno na 5. seed i potencijalne 3 plejof gostujuce utakmice. Kaubojsi su ekipa koja igra znatno bolje kuci, na vestaku u zatvorenom i to je njihov put do SB.

 

Dzajantsi i Komandersi

… nisu u plejof prici, Dzajantse ceka neprijatna situacija oko Dzonsa i Barklija, dok ce Komandersi u potragu za novim trenerima i QB.

 

West

 

Najnersi 10-3

… deluju kao najkompletnija i najbolja ekipa trenutno. Imali su u sredisnjem delu sezone problema sa povredama kljucnih igraca i neocekivano izgubili 3 vezane utakmice, ali 2 pobede protiv Kaubojsa i Iglsa najbolje oslikava njihivu snagu. Mislim da su ubedljivo najveci favoriti za SB iz NFC i imaju tu jednu tekmu protiv Rejvensa gde mogu poedom do 1. seeda.

Ono sto ih moze poremetiti su povrede, a moze se reci da one nisu retke, kako kod CMC i Diboa, tako i kod ostalih kljucnih igraca.  Npr. bez Diboa i Trenta, to je sasvim drugi tim.

 

Sihouksi i Remsi 7-6

…su u poteri za 6. i  7. seedom  sa Pekersima i Vikingsima, ali ih ne vidim kao ekipe koje mogu do finala konferencije. Pitanje je da li mogu do 1 plejof pobede.

 

Kardinalsi

… nemaju sanse za plejof, a najveca dilema ce biti sta sa Marejom i koga ce draftovati sa tim 2. Ili 3. pikom. Deluju kao nefunkcionalna fransiza i da jos dugo nece biti relevantni.

 

North

 

Lajonsi 9:4

… osvojice Sever, bice 2. ili 3. Seed, ali deluje da su u padu forme, kako odbrambeno, tako i Gof igra losije, pogotovo na otvorenom. Imaju dobru OL, kreativan napad, dobra oruzija, ali Gofu ne bih verovao, pogotovo na strani. Ne vidim ih u SB.

 

Vikinzi i Pekersi

.. su u slicnoj siituaciji sa Sihouksima i Remsima. Vikinzi su na 3. QB, Pekersi igraju toplo hladno, ali ce tesko do pobede na strani u plejofu. Ne vidim ih u finalu NFC.

 

Bersi

… nemaju sanse za plejof, ali igraju za sledecu sezonu. Lako mogu da budu najpozeljnija fransiza za HC, imaju solidnu odbranu, 2 visoka pika i mogu iz Fildsa da dobiju i 2. rundu. Sad je pitanje za njih, da li Iberflus ostaje i da li dati Fildsu jos 2 godine. 

Vidjali smo i sokantniji izbor, ali da sam na mestu njihovog predsednika ja bih zaposlio Dzonsona iz Lajonsa, birao QB sa 1. pozicije, najboljeg linijasa sa jos jednim 1. pikom, i sa drugom random nekog top RB ili WB i eto materijala za dobru pricu.


South

 

Bakanirsi, Falkonsi, Seintsi

… kuku lele, na sta ce da lici taj mec u plejofu. Seintsi mozda mogu izvuci najvise iz svog sastava, ali Kar ne deluje kao pouzdan QB. Falkonsi su morali da budu agresivniji letos u izboru QB, Rider ih kostao previse ove sezone.

 

Pantersi

… mozda i najdisfunkcionalna fransiza u ligi, impulsivan vlasnik i losa fudbalska kultura. Njima treba sve, a ovo malo kvalitetnih igraca u odbani bi moglo da trazi trejd. Bice na dnu jos najmanje 2 sezone.

 

 

Ukratko AFC:

U finalu vidim Najnerse i Iglse, dobar polufinalni duel sa Kaubojsima i nekompetentnu prvu rundu plejofa.

Kao dark horse mozda Pekerse, ali samo ako ime je put Lajonsi, Iglsi, Kaubojsi...

Edited by Cooper
Link to comment
Share on other sites

On 12/16/2023 at 4:35 PM, Cooper said:

 

Vikinzi i Pekersi

.. su u slicnoj siituaciji sa Sihouksima i Remsima. Vikinzi su na 3. QB, Pekersi igraju toplo hladno, ali ce tesko do pobede na strani u plejofu. Ne vidim ih u finalu NFC.

Na 4-om su, ako računamo onaj jedan (jako dobar) početni drive rookie-ja Jarena Hall-a.

O'Connell me je u potpunosti kupio i baš će biti interesantno videti šta će uraditi sa QB u offsezoni, Cousins je igrao najbolje u karijeri pre povrede, ali napuniće 36 pred početak sezone, ne znam da li će neka ekipa biti spremna da mu da više od 3 godine. Neka kombinacija dvogodišnjeg ugovora i rookie QBa u 1. ili 2. rundi bi bila idealna.

Inače svi porazi su na jedan posed, najveći su 6 poena od Phile i 7 od KC-a gde smo brutalno pokradeni za produžetak.

Sa dve pobede u poslednje 3 se smeši playoff, osim ukoliko Seattle ne dobije sve 3.

Link to comment
Share on other sites

Kakav shitshow nocas na Mile Highu... 3 and out, za 3 and outom, pa serija gresaka i tako u krug...

Imali dobijenu utkamicu, pa nas Denver stigao i onda poslednji drive na minut do kraja, bez TO. Denver zvao TO u prva dva pokusaja, u trecem mi smo pretvorili u solidan gain i u jos nekoliko solidnih plejeva stigli na razdaljinu za FG. I pogodismo sa 57 yardi za pobedu.

Al sad smo pali na 4. mesto na draftu... A imamo Jetse, od kojih ne umemo gubiti, pa kakav sastav imali.

Link to comment
Share on other sites

Neverovatna odbrana. Bilo je i pre bye weeka nekih naznaka da je ovo solidan unit. Ali u ove tri utakmice posle bye-a, mislim da lagano mogu biti u priči za top 5 odbranu u NFL-u trenutno. Ej, Raidersi i top 5 odbrana. Ko bi rekao. Ja otkako pratim NFL, mislim da nikada nismo bili ni top 20.

 

Velika je sreča što defeanzivni koordinatori nisu baš vruča roba za head coaching pozicije, pa čemo tako moči da zadržimo Grahama. Ali ja se nebi igrao, nego bi mu odma sad ponudio produžetak ugovora koji bi ga učinio najplačenijim dc-jem u ligi. Neverovatan posao je naparavio, posebno kad se gleda da ova ekipa uopšte i nekih velikih talenata u odbrani, osim Crosbya.

 

Mislim i da je Pierce zaslužio da mu se skloni interim oznaka. Vidi se da ume sa igračima. Da je stvorena odlična atmosfera. Da se igra timski i da se ne odustaje. Po mom mišljenju, to stvari su bitnije za poziciu HC-a, nego da je neki X's and O's genije. Svakako ima na čemu da se gradi, tako da bi ja njih dvojicu pustio da nastave započet posao. Nema smisla da se sad sve ruši i krene iz početka. Mislim da i Mark Davis razmišlja slično, pogotovo posle slične situacije pre par godina, gde je učinjena greška kad Bisaccia nije postao glavni trener, nego smo doveli mcDanielsa.

Link to comment
Share on other sites

A. Smith - očekivano, tri godine, isti učinak (7-10), bez pomaka, a ne može se reći da nema ofanzivnog talenta u ekipi.

R. Rivera - očekivano, novi vlasnici, idu u smeru postavljanja novih ljudi

M. Vrabel - neočekivano, iako su mu zadnje dve sezone loše. Rekao bih da je više posledica loših poteza GM-a (koji je isto otpušten ranije tokom sezone)

 

Carolina - za prošlogodišnje trejdove, proučavati kako loše uraditi posao...

 

Saints - onaj tačdaun na kraju utakmice, kad su rekli da neće igrati, pa ipak igrali i postigli TD - što neko reče, protivničke ekipe će im zapamtiti, pa sledeći put kad najave da idu kneel down, OL protivničkog tima ima da ih pregazi...niko im sad neće verovati.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...