Jump to content

Recommended Posts

Posted
13 hours ago, hk1 said:

ima srce i muda deset puta vece od uskokovica

naravno, daleko od toga da to garantuje veliku karijeru 😄 

Izvini, pises o decku koji je sinoc protiv Zvezde imao Mekdonalds statistiku?

Posted

Meni su ovi klinci i malo stariji sto igraju po slabijim timovima ABA ligu za ove prozore iskreno vrh, i ne vidim te crne scenarije koji se ovde predvidjaju.

Videli smo i u proslim utakmicama da im bolno fali kvalitet, ali im ne fali fizikalija i krvavih kolena, a to je mnogo bitnije nego kad smo pre par godina gubili od svih zivih zato sto drugi esalon mahaca peskira iz EL ne moze da uradi nista kad oni naidju na to tvrdo.

I ne vidim da reprezentacija ABA slicna onoj protiv Svajcaraca ne moze da se pobije sa ovim Turcima. Naravno da su favoriti, ali ta ekipa je upravo ekvivalent te nase gde smo od nekih Nedovica ocekivali da se istaknu kad konacno dobiju prostor a oni prdnuli u cabar.

Drugo, mi smo i sa ovom generacijom koja je na zalasku realno underachieveri. Ova reprezentacija koja se gradila u poslednjih 10ak godina je skroz realno trebalo da ima minimum dva zlata sa EP, ako ne i cela tri, a mi imamo nula. A underachieveri smo jer smo imali premalo igraca koji su znali da odigraju tvrdo kad treba, iako smo na papiru i veliki i jaki, u praksi smo dozvoljavali da nas gore reprezentaciju prebiju i pretrce, da se ne podsecamo sad sta se desilo na prethodnim evropskim prvenstvima.

Imam veru u ove momke da ce figurativno poginuti na terenu, pa ako je to protiv Turaka dovoljno za poraz od 20 razlike stegnes ruku boljem i ides dalje. To mi je mnogo bitnije da znam nego kao nekad da racunam da li ce neki neostvareni igrac ipak pokazati da vredi, a to se nikad ne desi.

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted

Na okupljanju košarkaške reprezentacije Srbije nisu pojavili pozvani igrači euroligaških klubova, poput Crvene zvezde i Partizana.

Igrači dva beogradska kluba imaju obaveze u elitnom takmičenju ove nedelje, pa ostaje da se vidi ko će se javiti selektoru nakon četvrtka.

On 2/19/2026 at 4:32 PM, McLeod said:

Kako cenis napredak Tristana?

Lepo napreduje. Bio bi još bolji da nije gubio vreme za razvoj u KKP.

• Like 1
Posted

Ako se popuši u ovim kvalifikacijama a za to postoji određena vjerovatnoća onda treba resetovati srpsku košarku.Odjebati i Čovića i pomoć države blizancima i ogroman broj stranaca i ABA ligu i mnogo toga još.

Krenuti od početka,od srpske državne lige sa manjim brojem stranaca.Uložiti novac ako ga ima u više košarkaških centara.Stvarati nove Koraće,Kićanoviće,Slavniće,Divce ,Đorđeviće, Daniloviće,Jokiće,Bogdanoviće...

Nisu djeca u Srbiji prestala da vole košarku niti da budu talentovana za taj sport.Uvijek je košarka imala posebno mjesto u Srbiji i ne vidim razloga da tako ne bude u budućnosti.

Kancere kao što su Ostoja,Čović i silna bulumenta sličnih rastjerati u tri...

• Ha-ha 1
Posted
29 minutes ago, Radovan III said:

Krenuti od početka,od srpske državne lige sa manjim brojem stranaca.Uložiti novac ako ga ima u više košarkaških centara.Stvarati nove Koraće,Kićanoviće,Slavniće,Divce ,Đorđeviće, Daniloviće,Jokiće,Bogdanoviće...

Svi nabrojani su igrali dok se košarka igrala iz ljubavi. Danas se u košarci sve vrti oko para. Svi ti talentovani klinci bi zbrisali preko grane za većom lovom samo tako. Eno ti Hrvatske kao primer kako to ide kad nema love u domaćim klubovima.

Najveći talenat srpske košarke igra u Barceloni.

Posted (edited)
35 minutes ago, Radovan III said:

Ako se popuši u ovim kvalifikacijama a za to postoji određena vjerovatnoća onda treba resetovati srpsku košarku.Odjebati i Čovića i pomoć države blizancima i ogroman broj stranaca i ABA ligu i mnogo toga još.

Nisu djeca u Srbiji prestala da vole košarku niti da budu talentovana za taj sport.Uvijek je košarka imala posebno mjesto u Srbiji i ne vidim razloga da tako ne bude u budućnosti.

Kancere kao što su Ostoja,Čović i silna bulumenta sličnih rastjerati u tri...

Napraviš 20 Jokića i Bogdanovića, svi završe u top EL klubovima/NBA i opet se boriš u kvalifikacijama jer ti igrači ne mogu da nastupaju. 

Čoviće, Ostoje i slične treba oterati ali nama ni 27 NBA igrača ne bi ništa promenilo u kvalifikacijama.

Edited by Урош19
Posted
20 minutes ago, Урош19 said:

Napraviš 20 Jokića i Bogdanovića, svi završe u top EL klubovima/NBA i opet se boriš u kvalifikacijama jer ti igrači ne mogu da nastupaju. 

Čoviće, Ostoje i slične treba oterati ali nama ni 27 NBA igrača ne bi ništa promenilo u kvalifikacijama.

Ne može nama, svim ostalima mogu igrati. Tako da...

Posted

Jednostavno, za razliku od pojedine zemlje, nemamo širinu. Najgore jeste da gubimo igrače koji su bili na spiskovima naših mladih selekcija i koji bi mogli biti korisni za slićne kvalifikacije u budućnosti poput Makitana, Simonovića i možda Glogovac. 

Posted

Dijagnoza je prilično jasna. Nedostaju nam osrednji igrači, evrokup nivo. Pa jedan Partizan uz svu svoju tradiciju i lovu ne može u svom sastavu da ima više od jednog osrednjeg srpskog igrača.

FIBA prozore ne treba uzimati kao bilo kakav kriterijum, to je protivprirodni blud od organizacije. Mi možemo imati 50 NBA igrača i još 50 EL igrača, džaba nam ako će sistem kvalifikacija biti ovakav kakav je sad. 

• Like 1
Posted
28 minutes ago, Chaos Is Me said:

Dijagnoza je prilično jasna. Nedostaju nam osrednji igrači, evrokup nivo. Pa jedan Partizan uz svu svoju tradiciju i lovu ne može u svom sastavu da ima više od jednog osrednjeg srpskog igrača.

FIBA prozore ne treba uzimati kao bilo kakav kriterijum, to je protivprirodni blud od organizacije. Mi možemo imati 50 NBA igrača i još 50 EL igrača, džaba nam ako će sistem kvalifikacija biti ovakav kakav je sad. 

Ma budimo realni, fale nam i vrhunski igraci.