Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, MrTripleDouble said:

Sta bi ovo leptejebo, kad sam video rezultata malopre umalo se nisam slogirao :krstipd4:

Bi ono što sam već napisao. Za razliku od Đahuia Šintong mu ne oprašta promašaje. A promašaja, borami, ima.

• Like 1
Posted
42 minutes ago, MrTripleDouble said:

Pretpostavljam da mu je ovo prvi put u karijeri da je izgubio 8 frejma zaredom?

Ja se sećam da je izgubio od Grejema Dota 8:0 sesiju tamo 2005. ili 2006. isto polufinale Svetskog, ne znam je li bilo još koji put.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted (edited)

Desilo se uzasno odsustvo fokusa, bese podatak da je ovo drugi profesionalni turnir ove godine Roniju. Odsutan, sa brdom neverovatnih promasaja. Tesko ce se vratiti u mec, kola ne da su otisla nizbrdo, nego su se strovalila.

@Stiletto 

Sa komentara na jutjubu dopuna

1. John Parrott – 1991 World Championship semi-final. 

2. John Higgins – 1998 World Championship semi-final. 

3. Graeme Dott – 2006 World Championship semi-final. 

4. Zhao Xintong – 2025 World Championship semi-final.

Edited by Mickey
Posted

Sic transit gloria mundi.

Iako je Roni spektakularnim pogocima dobio prva dva frejma večeras, a njegovi navijači se ponadali da će Žaou da uđe voda u uši, Kinez se uopšte nije potresao. Dobio je sledeća dva frejma, a posle još jednog frejma za za O'Salivena svezao još tri pobede i sa rezultatom 17-7 izbacio Raketu već posle tri sesije.

Žao Šintong će biti drugi Kinez ikada u finalu. Prvi je bio Ding Đunhui, koji je 2016. izgubio od Marka Selbija 18-14.

U drugom polufinalu posle dve sesije Tramp i Vilijams rame uz rame, 8-8.

Posted

Džad Tramp je igrao dobro ali je Mark Vilijams igrao još bolje i sa rezultatom 17-14 ide u finale.

Džad je bukvalno igrao tenis protiv zida, šta god da je bacio odblio mu se nazad još jače. Posle prve sesije je vodio 5-3, poveo je i 7-3, ali je Mark do kraja druge stigao na 8-8, posle treće poveo 13-11 i u ćetvrtoj priveo kraju.

Vilijamsu je ovo peto finale u karijeri, ima tri osvojena SP (2000. 2003. 2018.) Nikad briljantan igrač ali postojan kao stena, za svojih 33 godine profi karijere i nebrojeno turnira ima samo tri maksimalna brejka, ali i 26 osvojenih rangirnih turnira. E sada je sa ravno 50 punih godina najstariji igrač ikada koji je ušao u finale SP, a ako pobedi biće i najstariji osvajač.

Žao Šintong s druge strane igra finale kao amater, krenuo je iz prvog kola kvalifikacija i doterao do finala. Nije truba igrač, pre suspenzije je bio šesti igrač sveta (baš kao Mark Vilijams trenutno), osvojio je dva rangirna turnira (2021. UK Champ i 2022. German Masters) a do sada je prikazao veliku smirenost i preciznost. Da li će održati smirenost i preciznost protiv čoveka koji je postao profi igrač pet godina pre nego što se Kinez i rodio, videćemo.

• Like 1
Posted

Inače, pred finale 2018. Mark Vilijams je obećao pred novinarima da će se skinuti go ako pobedi. Posledica obećanja...

Ne znam da li je išta obećao pred sutrašnje finale :classic_biggrin:

• Ha-ha 1
Posted (edited)

Zhao Xintong postao prvi Kineski šampion sveta pobedivši rezultatom 18:12. Mark Williams podbacio jako u svim sesijama osim poslednje, mada je Xintong igrao odlično. Utisak je možda da se Mark negde istrošio protiv Higginsa i Trumpa, ali i da mu je manjkalo sreće, kako na svojim udarcima generalno, tako i onda kad je trebalo da pređe u ofanzivu nakon promašaja protivnika, i tako je i bilo u mnogim momentima finala koji su doprineli prevelikom i nenadoknadivom zaostatku, koji je u jednom momentu bio 8,9 frameova (Večernja sesija počela sa 17:8). Sheffield Crucible naravno ni ove god nije razočarao, mada mnogi igrači jesu - Najviše tu mislim na O'Sullivana, a zatim i na Selbyja i Wilsona. Gotova je snooker sezona, na jesen počinje naredna

Edited by Marko
Posted

Prva sesija ga je kostala na kraju, tu je bio dosta los, ocigledno se nije oporavio od polufinala protiv Trumpa i izasao je prilicno izduvan. Gornja polovina zreba je bila dosta laksa, svi favoriti su ispali vrlo brzo, ne bi Roni ni prisao polufinalu da je imao ozbiljnijeg protivnika ranije.

Zhao je dobar deo meca odigrao na izuzetno visokom nivou, napadao je sve sto moze da se napadne i uglavnom pogadjao, ali da prva sesija nije bila toliko katastrofalna bio bi ovo egal mec do kraja.

Sve u svemu odlican snuker i zasluzeno su Kinezi dobili sampiona napokon.