Jump to content

Recommended Posts

Posted
11 minutes ago, crni96 said:

Drugo je Svjetski Kup a drugo Svjetska Liga. To si ti pobrko nešto. 

Nije pobrkao. FINA je promenila naziv tom takmičenju i organizuje svetski kup pod svojim okroviteljstvom. 

The FINA Water Polo World League was discontinued after the 2022 season, with its final competition taking place in 2022. It was officially replaced by the new World Aquatics Water Polo World Cup starting in 2023, which features a revamped format with two divisions and a new qualification system. 

Key details regarding this change:

Replacement: The FINA World League was replaced by the FINA Water Polo World Cup in 2023.

Posted (edited)
14 minutes ago, crni96 said:

Drugo je Svjetski Kup a drugo Svjetska Liga. To si ti pobrko nešto. 

Nije pobrkao. Modifikovali su Svetski kup da se igra svake godine, ranije se igrao svake 4-te, dok su Svetsku ligu ugasili. Tako da je kup sad preuzeo sistem svetske lige prakticno.

Edit: kolega brzi

Edited by Four Elements
  • Ha-ha 1
Posted (edited)

Ne stigoh u nedelju/ponedeljak napisem utiske, onda je krenula prica o "prijemu" i izgubi se nit.

Bio sam bas prijatno iznenadjen atmosferom pre i tokom finala u Areni. Dosta Madjara je bilu tu, ispred nas u redu jedna ili dve porodice, njih 8, 4 male devojcice. Dosta njih je bas porodicno doslo, sa decom, nikakvih frka pred utakmicu, bio sam u dilemi da li da krenem u neku pricu sa njima (samo o vaterpolu), ali rekoh da ne smaram ljude. Svidelo mi se i sto je publika vecinski osecala sta se dogadja u bazenu i nije bilo potrebe da DJ vodi navijanje kao prethodnih dana. Mnogo je ljudi i stajalo, skakalo se na svaki nas gol ili odbranu, osetio se vajb Tasmajdana iz starih dana. Madjari su cak imali i mali kop, dobro organizovan sa nesto vecom zastavom koju su rasirili dok se svirala njihova himna. Bilo je malo i prepucavanja s njima, mada su nasi vecinski zvizdali cim bi krenulo cuveno Ria, Ria Hungaria. Svi nasi igraci su bili pozdravljani dok su izlazili, najveci aplauz za Mandica, a Glusac je nekako prosao manje zapazeno, valjda jos nije toliko poznat i bez kapice. Naravno kada sam video da nema Cuka neverica. prebrojavam koliko ima nasih, video sam Drasovica, trazim Lukica, jer su se njih dvojica menjali tokom takmicenja i kada sam njega ugledao, malo sam se zabrinuo. Ali setih se finala u Riju i pomislih i ovo je neki znak.

Utakmica je bila kakva nama odgovara, akcenat pre svega na odbrani. Madjari izlaze na Mandica, a ostali se spustaju ka centrima u neku poluzonu. Na igracu vise, jedan visi na Jaksicu kod gola sve vreme. Srecom nasi momci sa kraja klupe Lukic i Drasovic nas vode kroz prvu cetvrtinu, a odbrana uspostavlja ritam. Druga cetvrtina bas losa u napadu, postali smo bezidejni, ne spusta se centru, ne sutira, lobovi, sraube, uzas, a Madjari sa igracem vise zabijaju odlicne golove, ali pogadjaju i precke. I onda ipak Lazic i Vico izvlace stvar, peterac i gol sa igracem vise, egal na poluvremenu.

Drugo je vec bilo ono nase, zid ispred gola, gine se u odbrani, uzimaju lopte, Glusac krece da skida suteve, nema vise ni tolikog pogadjanja precki. Vidi se da se nasi nenormalno trose u odbrani, ali uspevamo u napadu sjajnim golom Mandica iz faula u poslednjem sekundu napada i nakon odlicnog poteza Martinovica sa igracem vise da imamo minimalnu prednost. A u poslednjoj sve gori i gore na tribinama i dole u bazenu, odbrana viseg nivoa od one pariske, Madjari nemocni, da li u pozicionom, da li sa igracem vise, svjedno je, nema prolaska. Mandic iz peterca i Lazic sjajnom bravurom na stativi sa igracem vise resavaju utakmicu, a Mandic stavlja pecat uhvacenom zivom loptom sa 2 igraca manje i jos jednim prelepim golom. Tad je vec pocelo da se slavi na tribinama, pomalo i u bazenu, samo se cekalo da otkuca kraj dok je srce ubrzano lupalo, a pustila se i neka suza. SRBIJA JE EVROPSKI SAMPION!

Stevanovic bezi nekom od nasih, ostali skacu u vodu, na tribinama delirijum, malo slavlja mnogo znaci u ova vremena mracna. Madjari tuzni, tihi, ali pozdravljaju svoje igrace pre dodele medalja. Mandic zasluzeno MVP finala, zrelo i odgovorno je odigrao, nisu ga nosile emocije kao mnogo puta u poslednjih par godina, pustio je druge i cekao svoje trenutke. Sedmorka sampionata bez Jaksica, ali sa Strahinjom. Vidim sve neki funkcioneri dodeljuju svojim zemljama medalje, pitam se ko ce uz Jelenica nasima. Gajic :classic_rolleyes: dobio je zvizduke oba puta kada je najavljivan (vec tada mi se prevrtalo u stomaku na pomisao kako se na RTS-u citaju cestitke, a i na garantovani "prijem" sutradan i slihtanje Jelenica, nekome ko se nije pomucio ni za sta u zivotu). Zao mi je bilo samo sto za sve vreme ovih dana nije pustena i vaterpolo himna, ali BS ocito nije na listi pozeljnih. A mozda i same reci te pesme ne idu uz ovakvu Srbiju.

I tako 3. titula u Beogradu, 6. kao Srbija, 9. za nas, koji se secamo i atinskog finala, Tadica na golu i Igorovih 5 golova, Savicevog pobedonosnog gola u poslednjim sekundama protiv Slovaka u Budimpesti, Sefikove odbrane Hinicevog zicera u poslednjkm sekundama u Kranju, Vujasinovicevog gola na Tasmajdanu za pobedu, zlata u Ajndhovenu nakon melburnskog teniskog maratona, vaterpolo klinike u finalu 2014. na Alfred Hajosu, Arene prvi put i zakazanog balkona pre finala, Cukovog peterca u Barseloni. Sada ce u pamcenju pored finala ostati i neverovatan preokret protiv Spanije i Viktorov gol za pobedu. Vreme je za novu epizodu Zlatnih kapica.

Edited by Milutinov Tata