Mina D. Harker Posted November 26, 2025 Posted November 26, 2025 13 hours ago, Eddard said: Pa i tome je i fucking problem, jer su afroamerikanke grupacija kod kojih je gojaznost 60%, ej. 60% crnkinja u USA je gojazno, let that sink. I onda dođe Nike da im bukvalno podilazi u toj bolesti Sad moram da parodiram onu staru: Doktore, kako je to biti Afroamerikanka? Postoje kulturni i socio-ekonomski razlozi zašto je to tako (ovo se možda uvezuje u onaj evolutivni argument) a vezuje se najviše za siromaštvo. Paradoksalno, siromašni su deblji od bogatih jer jedu smeće, jeftinu i zasitnu hranu. I sad dođu neka dva evropska bijelca i kažu, fuj reklama promašena, što ne smršaju? Vjerujem da je veliki dio motiva ovakvih reklama virtue signaling, ali stanje na terenu se neće promijeniti tako što čekamo da siromašni i neprivilegovani promijene način života iz korijena pa ih tek onda afirmišemo i motivišemo.
Eddard Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Pročitah nedavno da je američka administracija, odnosno FDA i USDA, poslednjim izdanjem svojih Dietary Guidelines okrenula naopačke dobro poznatu piramidu ishrane: https://www.usda.gov/about-usda/news/press-releases/2026/01/07/kennedy-rollins-unveil-historic-reset-us-nutrition-policy-put-real-food-back-center-health Ogroman obrt po meni.
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 8 minutes ago, Eddard said: Pročitah nedavno da je američka administracija, odnosno FDA i USDA, poslednjim izdanjem svojih Dietary Guidelines okrenula naopačke dobro poznatu piramidu ishrane: https://www.usda.gov/about-usda/news/press-releases/2026/01/07/kennedy-rollins-unveil-historic-reset-us-nutrition-policy-put-real-food-back-center-health Ogroman obrt po meni. I mean... Meni ovo deluje kao dobra stvar (samo na osnovu priloženog članka). Pritom Ameri zaista jedu raznorazno đubre. Edited 1 hour ago by DameTime razmak
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Oke, prvi post je bio vrednosno neutralan, pa nisam mogla da provalim. 😊
Eddard Posted 22 minutes ago Posted 22 minutes ago Pazi, s jedne strane, nisam siguran jer iza svega stoji šarlatan JFKJr, postoje teorije po netu, da je ovom progurao zbog kojekakvih lobija mesne industrije i sl... Ali s druge strane, vidim da se stručnjaci, sa malim zamerkama, uglavnom slažu da je dobro. A ja kažem ono što pričam već duže vreme, da su ugljeni hidrati (ne whole grain, već "obični") najveće zlo u ishrani i fala kurcu da su gurnuti u drugi plan.
Recommended Posts