Jump to content

DJORDJE

Član foruma
  • Posts

    3,054
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by DJORDJE

  1. On 4/26/2024 at 2:33 AM, uncletima said:

    Plazi.jpg

    Stipso kupi detedu krevet da ne spava na krpama.:classic_biggrin:

     

    23 hours ago, Selina said:

    I ja to koristim za svog psa vec godinama, boljeg nema. Ima i neki Advantix ( ubija jos neke dodatne insekte), ali moj pas dva dana

    posle toga nije normalan, to utice nekako na nervni sistem. Ovaj Frontline ( to je isto kao i ova tvoja sredstva) zaista odlicno funkcionise.

    Nadjem i ja mrtvog krpelja, a juce sam nasla i zivog, tek izasao iz larve. Ja to dajem 3x godisnje ( od aprila do oktobra) i nije do sada bilo nikakvih problema.

    U Nevadi nema buva i krpelja, ima, ali su jako retki na jugu. Bratovi dobermani se nacickaju sa krpeljima u Alberti ako im ne daje Adventix, kod njega ima 5-6 vrsta krpelja plus buve .

     

     

     

  2. Grk je od Spursa napravio tim koji je ponovo interesantno gledati, bez obzira sto Kane vise nije u timu. Igrali su odlicno veci deo sezone,  imali su gomilu  povreda, posustali na kraju, ali su imali najubitacniji raspored koji sam ikada video u PL. I pored svega, uzeli su 5to mesto sto je odlican rezultat za PL, uz Vilu definitivno najuspesniji tim sezone. Ako uspeju da dobiju par pojacanja preko leta, pre svega u odbrani, bice konkurent za prva cetiri mesta sledece sezone, pogotovo sto se ocekuje pad Liverpula.

    • Like 2
  3. 19 hours ago, Bugl Khan said:

     

    Toliko dominantan da im je Zebec donio naslov prvaka nakon 37 godina čekanja, i prvu duplu krunu u povijesti kluba.

    Od 72ge do 2001ve kada je Rummenigge postao GM uzeli su 13 titula, vise nego bilo koji drugi tim u Nemackoj, na to sam mislio. Da je Zebec sa dve godine u Bayernu stvorio tim, je isto kao kada bi tvrdio da je Miljanic stvorio Real.

  4. 45 minutes ago, Bugl Khan said:

    Djelomično. Tvorac ovoga što je Bayern danas je Branko Zebec (osvojio Bundesligu nakon 37 godina, osvojio prvu duplu krunu u povijesti kluba). Uglavnom, od Bayerna su silu stvorila dva Zagrepčana, trenera Dinama.

    https://www.bbc.com/sport/football/52970612

    Ovog danas monstruma su stvorili Hoeness i Rummenigge. Bayern je uvek bio dominantan klub u DE, ali ni blizu onomo sto je postao nakon 2000te. Za 25 godina su osvojili 19 titula u Bundesligi.

    • Like 2
  5. Jos jedna od Karlovih majstorija, mada imao je daleko laksi posao od Tuhila, koji je na klupi imao Cupoa kao jedino pojacanje u zavrsnici. Malo je falilo da ovako slab Bajern udje u finale. Uzima Real jos jednu titulu, sanse da Dortmund pobedi u finalu manje od 5%.

    • Like 1
  6. 14 hours ago, Klotzen said:

    Jel to Moscow Marjorie smenjuje Johnson-a ?

    Poslo joj je za rukom da ujedini demokrate i republikance u kongresu, to se prvi put desilo nakon valjda 30 godina, a poceli su sa njom da se sprdaju cak i konzervativni mediji poput NY Posta.

     

    2 hours ago, Div said:

     I ta ultralevica iz 68. nije imala podršku levice, hapsile su ih i levičarske vlade i sudile im sudije iz levičarskih, u tom momentu, država.

    Organizacije poput RAF-a, Crvenih Brigada su bile finansirane od strane SSSR-a, obuka im je bila u Drezdenu, a i utociste za one na poternicama. Nije cudo da su svi prestali da postoje nakon pada komunizma i berlinskog zida. ETA i IRA su isto delom bile finansirane iz istog izvora.

    • Like 1
  7. 2 hours ago, Div said:

     

    Znači, ti ne zatvaraš oči, jednostavno umesto: levičari mrze Jevreje, levičari mrze ceo Izrael i samo neke  neke Jevreje.🥺

    Dosta je sulude korektnosti, držimo otvorene oči.☹️ Milijardu ljudi gurni u mrzitelje Izraela, otvorenih očiju.

    Ja sam ipak drugacije razumeo. Antisemitizam se tradicionalno vezivao za ekstremnu desnicu, slicne pojave na levici su se ignorisale, nije im se pridavala paznja, jer se eto radi o "progresivnim" snagama. 

    Postoji i treci ekstrem, gde je svaka kritika Izraela automatski antisemitizam. Ko je u Americi levica,  ko je desnica i to onda porediti sa nekim evropskim ekvivalentima je bukvalno tema za posebnu diskusiju. 

    • Like 3
  8. 4 hours ago, Selina said:

    Vučić je rekao i da je zamolio predsednika Sija da kineske firme otvore u Srbiji proizvodni pogon vozova.

     

    Dal je ovo moguce?

    Pa ne bas, bice to leteci vozovi, a tehnologiju obezbedjuje Dodik.

  9. Veliki Kilijan je po ko zna koji put usrao motku u velikoj utakmici, a PSG nikada nije imao laksi put do finala nego ove godine i opet su pukli. Bez Krstajica i Sergeja nikada nece uzeti LS.

    • Like 1
    • Ha-ha 1
  10. 1 hour ago, Clash said:

    Tuga sto je jedan Jevrej ubijen pa onda radost sto je ustao iz mrtvih je nacin na koji crkva i vernici svake godine to isprate. 

    Dakle crkva, koja je ovde in charge, kaze da je vaskrsao, zato ima i pozdrav Hristos vaskrse - Vaistinu vaskrse. Nema pozdrava Hrist je uskrsnuo- Stvarno je uskrsnuo.

    Tako da ne znam sta se tu ima pametovati i palamuditi.

     

    Crkva koristi i crkvenoslovenski jezik , nesto nisam primetio da se puno koristi u Srbiji.

  11. Kada idem za Evropu eure ili funte promenim  pre puta u Chase banci gde imam racun. Kurs je povoljniji nego u Evropi, a ne naplacjuju mi ni proviziju. Koristim uglavnom kartice za placanje Chase United Visa i City Master Business Select. Obe kartice ne naplacaju proviziju za konverziju valute, a i kurs koji obracunavaju je fer. Podizanje gotovine koristeci kreditne kartice je kao i pozajmica novca kod mafije. Ovdasnje banke naplacaju kamatu od 25%, plus razne penale za koriscenje ATM-a koji nije njihov, a kamata tece od dana kada si podigao gotovinu. Pre desetak godina mi je u Lisabonu zafalilo nekih 150 eura i da ne koristim debit kartincu na sumnjivom automatu, podignem sa kreditne kartice. Taj luksuz me je kostao nekih 25 eura za kamatu i troskove, nikada posle toga nisam ni pokusao da koristim. U Srbiji dinare najcesce dobijem od drugara koji me pokupi sa aerodroma. Ranije je dolar imao slabu prodju privatno , zadnjih godina primecujem da se prilicno rado prima.

     

    • Like 1
  12. On 5/4/2024 at 6:06 AM, Selina said:

    SSSR samo je tri dana kasnije priznao drzavu Izrael, znaci USA 15 maja 1948, a SSSR 18.maja 1948. Jugoslavija je valjda tupila

    sa priznavanjem zbog Nesvrstanih, Naser, Tito, i slicno, a 1948 nije znala ni gde joj je düpe, a gde glava.

    SSSR je priznavao i Drazu i to duze od Saveznika. Jugoslavija je sledila politiku Moskve , kao i gotovo sve komunisticke zemlje i prekunula je diplomatske odnose sa Izraelom. Mislim da jedino Rumunija  nije sledila taj put.

     

     

     

    On 5/4/2024 at 7:10 AM, zoran59 said:

     

     

    I pitanje je sta je danas "levica." To nije nostalgija za SSSR-om ili podrska totalitarizmu tipa Severne Koreje. Barem za mene, levica je progresivna socijaldemokratija. Recimo, nesto kao Olof Palme ili Willy Brandt.

     

    Taj tip levice u SAD ne postoji , bas kao sto ne postoji ni u Srbiji.

  13. 5 hours ago, zoran59 said:

     

    Prvi deo je ispravan - nemaju pojma ni o cemu. Takav je znacajan deo Amera (a i drugih...)

    Medjutim ne znam, zasto antisemitizam pripisivati levici?

     

    A zasto ne? Krenimo od SSSR-a, gde je antisemitizam bio vise nego prisutan zavisno od toga ko je bio na vlasti. Kod nas u SFRJ Izrael je bio neprijateljska drzava i na crnoj listi sa Juznom Korejom, JAR, Cileom i Paragvajem. Pecat u pasosu je znacio siguran zatvor, barem dok je marsal bio ziv. Antisemitizam nije neminovno vezan sa desnicom, itekako je bilo i levicarskih pokreta koji su bili izrazito antisemitski, recimo BA'ATH ili SSSR. Cak i  NSDAP kao ekstremni oblik antisemitizma, je daleko blizi levici nego desnci. 

  14. 9 hours ago, Drug Crni said:

    Ja ih znam baš dosta.
    Govorim o mom nekom okruženju u Somboru..

    Ako imaju klubove navijaca po Americi i Kanadi gde fudbal nije sport broj jedan, onda im navijacka baza definitivno nije Minhen sa okolinom. Mislim da imaju i on line prodavnicu u Severnoj Americi.

    • Thanks 1
  15. 1 hour ago, Maharaja said:

    Heh, Kina ima vrlo složene "izbore" (sa navodnicima) za Narodni kongres, koji mobilišu partijsku mašineriju. Čak ima i 8 drugih kaobojagi partija. Naravno, ceo kongres nema nikakvu stvarnu vlast u praksi.

    Nesto od toga bi moglo i u Srbiji da se primeni, a ne da o svemu odlucuje Hill. Recimo da se politicki pluralizam ostvaruje u okviru SNS-a.

  16. Zbog masovnosti te organizacije u njoj je moralo biti i pristojnih ljudi, ali to ne menja karakter iste , a ni vecine. Moji su stricevi bili staresine JNA, onaj mladji penzionisan brzo posle rata, jer je ranjen na sremskom frontu. Stariji je daleko dogurao, a od skole zanat i Visa vojna akademija, ostatak je preskocio, kao i veci deo te generacije.:classic_biggrin:

    Ja ga pamtim kao dobrog coveka, a kakav je bio izvan porodicnog kruga ostace tajna. Bio je predratni clan partije, nosilac spomenice, ali i  prilicno razocaran u ono sto je nastalo nakon rata, mada je umro koju godinu pre  totalnog rasula. Znao je da procedi kako riba smrdi od glave,  film Sutjeska nije mogao da gleda, ne zato sto je tamo bio, nego sto je Barton uzeo masnu lovu da bi glumeo Broza, a ovaj u filmu prao savest "cekajuci ranjenike". Mislim da mu je neko iz dvorskog kruga rekao kako je Broz zahtevao da ga glumi Barton ili niko, Barton je u to vreme valjda bio najplaceniji glumac na svetu, a Jugoslavija u dubokoj krizi.

    Nego da se barem malo dodirnemo i teme. Kod strica u kuci je bila gomila vunene cebadi koja je pravljena 60tih, dao Bog nesto od toga je zavrsilo i kod nas u kuci. Ja sam pokupio cetiri komada i danas ih koristim. Vidim i brat koristi njegovu polovinu, kada gledaju TV, oni su tek zimogrozljivi. Nisam nesto emotivno vezan za JNA, ali su to stvarno bila kvalitetna vunena cebad, ona meksa kasnije proizvodnje su vec bila bofl. Steta sto mi je Fido pojeo coskove dok je rastao.

     

    spacer.png

     

     

  17. Spursi su dobar tim sa ocajnom odbranom, suvise lako primaju golove, ali je uzivanje gledati ih od kada je Grk preuzeo tim. Znao sam da ce izgubiti od Arsenala, pitanje je samo bilo koliko ce golova primiti.

    • Like 1
  18. On 4/27/2024 at 9:19 AM, Mama_mia said:

     

    Bas mi je zao sto je tako ispalo i zbog divne Venecije i zbog indijskih restorana... Ono sto je nekome grozan miris ili smrad, nekome je muzika za culo mirisa ...

    Ja licno ne podnosim miris curry-ja,  Indusi ga stavljaju valjda u svako jelo, a o ukusima ne vredi raspravljati. Svojevremeno sam iz pristojnosti morao da probam ukiseljenu haringu, to je negde delikates, ja samo sto nisam trcao u WC posle jednog zalogaja.

     

    On 4/27/2024 at 9:19 AM, Mama_mia said:

     

     

    Mislim da su turisti previse razmazeni i ne znaju da uzivaju u mirisima.

    Nisi imala srece da ides na godisnji odmor sa par razmazenih tinejdzera, sa svakog putovanja sam se vracao uz komentar sada mi treba odmor od ovakovog "odmora". Samo slusanje o tome ko sta nece da jede i ko sta nece da vidi je dovoljno da ti presedne svaki godisnji odmor. O putu za Srbiju bi mogao i film da snimim, zato sam ih vodio samo jednom.

    • Like 2
  19. 10 hours ago, Mama_mia said:

     

    ....mozda je sramota to reci, ali smrad kanalizacija Venecije je romantican, vredi para.... :classic_tongue:

     

     

    ....a takozvani smrad benzina dok pijes kafu na milimetar od ludih vozaca svega, npr. u Trstu - je kao parfem.....Ovo se ne salim, ako slucajno niste do sada primetili -tako dobro tamo mirise benzin...Ali Trst je nas.

     

    ...jos samo da mi je da odem u Laznu drzavu dok je jos lazna....

    Bio sam u Veneciji sa famlijom pre nekih 15 godina i prvi utisak je bio smrad, nedefinisana kombinacija pokvarene ribe, belog luka i prljavih carapa, sto bi rekao moj sin, kao kada udjes u indijski restoran. Onda su nas opljackali u kafeu, uz bezobrazne cene za pice, dodali i muziku.:classic_biggrin:

    7 hours ago, Koca Popovic said:

    Slucajno gledah juce bas o ovome o cemu se prica ovdje i bas o Veneciji. Ne zanm da li je tacno ali rekose da na godisnjem nivou kroz Veneciju prodje 20 miliona turista. Ako je ovo tacno pa onda i ne cudi nezadovoljstvo lokalaca. Posto sam malo u ovoj bransi ponesto mi je poznato. Na primjer ti turisti sa kruzera veoma malo ostavljeju u lokalu. Ovo sto cu reci je iz prve ruke. Jedno brdo sa restoranom ali i sa odlicnim mjestom za fotografisanje gdje mi vozimo turiste vlasnik restorana zakljuca vrata kad mi dovozimo turiste. Objasnjenje je jednostavno. Nista ne kupuju za tih pola sata. Idu samo u WC. Covjek ima samo trosak. Neko mora da ocisti WC a zarada 0 (nula). Sad mogu da zamislim sta misle Dubrovcani i ostali poznati turisticki gradovi.

    Norveska je verovatno jedna od najskuplji zemalja na svetu, tako da to i nije neko cudo. Ja sam isao na krstarenja krajem 90tih , ali i prosle godine, razlike su drasicne i to na Karibima. Nekada si u lukama imao gomilu free shopova u kojima su ljudi kupovali parfeme, nakit i firmiranu odecu. Internet je bukvalno to ubio, po karibskim ostrvima danas imas  jednu prodavnicu i tu vecina kupuje cigarete, sve ostalo mozes da nadjes jeftinije preko amazona i ebeya. Panama je recimo bila cuvena po free shop prodavnicama, danas imas samo nekoliko, luka i aerodrom.

    Za male zemlje samo pristajanje kruzera donosi prilican prihod, za Norvesku je to boranija.

    • Like 1
  20. On 4/21/2024 at 2:50 PM, Klotzen said:

    Postoji naravno i druga strana medalje. Ja živim u raju na zemlji i ne želim da mi iko dolazi u moje mesto i remeti moj mir.

    Na svu srecu vecina tih rajeva nema neki drugi izvor prihoda od turizma, tako da su primorani da raj podele sa drugima. Koji tip turizma je pitanje strategije, ali i mogucnosti. Dominikana je isla na masovnost i mega hotele, pre svega sa namerom da zaposli sto vise ljudi u istima. Anguilla, koja ima malobrojno stanovnistvo, se odlucila na elitni turizam, zahteva manje zaposlenih i donosi daleko vece prihode po posetiocu, ali njima je bilo lakse da idu tim putem kada imaju finansijsku potporu iz Londona.

    Kanarska ostrva su jos 80tih uvela ogranicenje na useljavanje stranaca, poznajem Engleza koji je tamo kupio kuci bukvalno u zadnjem momentu. Oni pokusavaju vec decenijama da ogranice priliv turista, a narocito doseljavanje na ostrva.

  21. 2 minutes ago, DJ_Vasa said:

     

    I ja sam tako shvatio, osim ako se nešto nije u međuvremenu promenilo. Vidim da im neki sa strane sugerišu da dogovor treba da važi za sve, a POKS je čak predložio i uslovni izlazak na izbore, što bi moglo da ih nekako skrpi.

    Da se pridruzim, tri puta sam vracao snimak, jer nisam mogao da poverujem u tu budalastinu. Izbori ce biti fer u Ljigu ali ne i u BG, ako igde budu imali manje mogucnosti za muljanje to je glavni grad, po provinciji su odavno radili sta hoce, jer opozicija cesto i nema posmatrace.

    • Like 1
×
×
  • Create New...