Jump to content

pentatonik

Član foruma
  • Posts

    264
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pentatonik's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Very Popular
  • One Month Later
  • Collaborator
  • Week One Done
  • Dedicated

Recent Badges

264

Reputation

  1. Kako god, bar vizuelno je nam je u utakmicama NP - Čukarički i OFK Bgd - Partizan liga zaličila na nešto. U Pazaru novi teren ko tepih, lep stadiončić i ovaj u Zaječaru, samo što teren već propada. A ni devet golova na dve utakmice nije loše.
  2. Je li od Mituljikića bolji ovaj što je u OFK? Gledao sam ih oba danas, ovaj u OFK danas mi bolje odigrao nego onaj što je u NP. Obojica ušla s klupe. Ado i dalje neubedljiv, jedino što mi se čini da je smršao. Knežević danas ništa posebno. I deluje mi da se više kurči među svojim igračima nego kad je u Zvezdi.
  3. Lalatović sa 30 odsto poseda i dve kontre na poluvremenu 2:0 protiv Čukaričkog. Doktor ove lige
  4. Prvi je bio start poslednjeg igrača odbrane, drugi start đonom u cevanicu. Borac BL se drži zasad protiv Ferancvaroša u gostima, Pešić na klupi.
  5. Misli na konjpjuter Nego čitam što pišete za ovog norveškog trenera. Bilo bi fora da Terzić i Mrkela obuku odela i kravate i krenu po njega ko onda po Bahara
  6. U pravu si. Nisam se najspretnije izrazio. Pisao sam po sećanju i generalnim utiscima. Poenta je da smo napadački kretali samo kad je pobeda bila imperativ, a i ta utakmica je bila tog tipa. U Lajpcigu smo planski počeli krajnje povučeno od starta, a videlo se da ima prostora da se nadigrava s njima. Kako god, poenta je da ni Bahar nije bio neki mag lepršavosti i ofanzivnog sistema koga se striktno držao, niti trenerski mag uopšte, kako ga ovde pojedini opisuju.
  7. Stvarno, dokle više? Je li proizveo Mijatovića koji je sezonu pre toga bio prvotimac? Bahar mu uzeo devetku i prosledio ga u Grafičar. Baš je verovao u njega od starta. Pa kad su mu propale koncepcije sa Šerifom dečka uveo s klupe i ovaj dao nekoliko golova. Nešto slično je i sa Nedeljkovićem koji je posle Čukaričkog potpuno nestao, a Bahar uhodavao Mićka na desnom beku iako je i Viga imao na raspolaganju. Klince je ubacivao sporadično, a jedina utakmice gde ih je bilo više je u kupu protiv moćnog Trajala. U Evropi je potuno menjao koncepciju, igrao sa četiri pozadi, a jedina utakmica u kojoj se od početka ušlo napadački je bila proriv Jangbojsa u Beogradu. Sve ostale su bile polustihijske. Krenemo kao oprezno, pa kad krenu da nas tovare, diži s klupe sve što imaš i kreći u napad. To što je bilo gledljivo sporadično više je zato jer su nas prethodno natrpali i što nam pobeda protiv Jangbojsa bila pod moranje.
  8. Meni i Marin deluje kao neko ko se dobro uklopio u postojeći sistem i da ni sam ne želi previše da se pita.
  9. Pa i napisao sam da nije realno. Ali neki iskorak i razmišljanje izvan šablona bi dobro došlo. Ili da klub barem ima pravog sportskog direktora, a ne ove sprdnje koje su sad.
  10. Što je najgore od svega, Zvezda nikad nije bila infrastrukturno i finansijski moćnija nego danas. Uz to i veliku bazu navijača ima neke preduslove da opet postane respektabilan evropski klub. Ali ono što će je još dugo ili večno držati podalje od toga su ove kombine, muljanja, krađe, navijači plaćenici i domaća liga sa njenom infrastrukturom i trenerima moji jednostavno ne žele da igraju fudbal.
  11. Mislim, jeste ideja potpuno otkinuta od realnosti, ali zašto ne razmišljati u smeru da Zvezdu preuzme Slaven Bilić ili neko tog profila. Ko bi od starta znao gde je došao, šta se od njega očekuje, ima solidni iskustvo, a nije isključivo trener po ligama petice.
  12. Slažem se da je bila dobra ideja, sem momenta u kom se sprovela. Imali smo trenera koji je imao otvoren put ka duploj kruni i usred toga mi pregovaramo s drugim, pravimo miotomaniju oko njega, a da nije ni seo na klupu. Deo te mitomanije ovde se jako drži i danas, pogotovo u delu da je forsirao mlade igrače, što baš nije potpuna istina. Sve to sa Nedeljkovićem i Mijatovićem je pre bilo u iznudici i sticaj okolnosti nego nešto što je Bahar od starta planirao. Švrljao sam ranije po izraelskim sportskim portalima. Ljudi su tamo pisali da on nije trener koji stvara igrače nego traži gotove.
  13. To na Etihadu je enciklopedijski primer bunkera dok nas nisu otvorili. I Bahar je u LŠ praktično sve utakmice počinjao zatvoreno, a gas se dizao tek primimo gol i dizao s klupe sve živo i mrtvo, tako da smo odigrali možda tri poluvremena lepog fudbala. Uz to, nije rezultatski ostvario ništa u LŠ, u domaćoj ligi se ekipa mučila, a igra nikakva. Bez obzira na sve, trebalo je ostane celu sezonu, da zaista budemo načisto s njim, a ne da sad nagađamo šta bi bilo kad je bilo.
  14. Toliko je očigledno da toliko gomilanje igrača nije iz sportskih razloga, već da je reč o biznis modelu u kome su svi dobri, sem navijača. Niko baš niije toliki slepac da misli da je dobro za klub ni po jednom osnovu da se vrti tridesetak igrača na platnom spisku. Još je gore što se to neć menjati još dugo. Što je još gore, tendencija je ka još većem gomilanju.
  15. Milojević ima moje poštovanje zbog ranijih rezultata i generalno ponašanja koje nije bilo cirkuzantsko. Bio je fokusiran na svoj posao, nije davao zapaljive izjave i igra je bila takva lakva je bila. U novom mandatu čini mi se da se i na tom planu promenio. Sve je manje osetljiv na kritike i to sve manje skriva. Sećam se kad je na kzn posle nerešene utakmice protiv Partizana potegao statistiku i krenuo da je čita. Pa što je onda i sinoć nisi potegao? U dobrom delu utakmice smo imali nula šuteva na gol,bez poseda, skupili se, igrači statično i sporo. Svaki naš igrač je bivao okružen barem trojicom njihovih kad primi loptu i nikako nisu uspevali da je prenesu u nekoliko pasova do njihovog šesnaesterca. To nije do trenerskog znanja jer već do trenerskog pristupa i "filozofije", a delom i do igrača. Ne znam ni na čemu počiva generalno uverenje ovde da imamo zrele kvalitetne igrače. Od svih, za neke malo jače evropske lige su Glazer, možda Điga i Hvang i to je bio Bukari, prvenstveno zbog brzine, mada nije bio ni toliko tehnički loš ko što mu se spočitava. Od pojačanja, bar zasad, razliku je doneo Duarte i to je više-manje to. Ako mi se išta dopalo kod Terzića, to je ona ideja koju su na navodno razmatrali, a to je da naprave reset, rasprodaju sve, vrate dugove i krenu s mladim domaćim igračima. Nije to realno, ali je možda realno da u timu budu tri ili četiri kvalitenija stranca, a da ostali dolaze s ovog poneblja.
×
×
  • Create New...