Jump to content

pendulum

Član foruma
  • Posts

    550
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by pendulum

  1. Aj kad se vraćate na suđenje - ono što treba apostrofirati non-stop je ona skandalozna otvorena pretnja i ucena sudijama što je neko novo probijanje dna. Ono je za višegodišnju suspenziju ovlašćenog lica koje je potpisalo saopštenje tj. kkczinsajdera direktora Vasiljevića i određenu kaznu klubu. Ukoliko to prođe bez ikakvih posledica, ABA može komotno da se ugasi jer će ovo biti uputstvo kako da se svi postavljaju pred naredne slične duele i naravno od većine navijača CZ će uslediti "Bravo Čovo, tako mora sa njima!" Prosto liga odosno menadžment koji je postavljen da vodi istu treba da pokaže bar neku mrvicu integriteta i da negde povuče granicu.

     

    Suđenje u drugoj je bilo dosta bolje ili manje loše. Mi smo se tu na kraju sami ubili i komšije su nas rutinirale. Bilo je grešaka na početku, da ne nabrajam opet neke situacije ali evidentno je da se obratila pažnja na te faulove od lopte na koje sam ukazivao i da se donekle slično sudilo u situacijama na ulazima, za razliku od prve. Na kraju je bilo neko bespotrebno nivelisanje u faulovima u garbidž tajmu kada je sve već bilo gotovo. Ekipa nam deluje kao raspuštena banda, demotivisana..vidi se da su te neke akcije spremljene i prilagođavanje protivniku odrađeno ali džabe kada ti dve, tri karike u lancu puknu i deluju odsutno na terenu. Možda pokušati sa neki rezom sad u vidu klupiranja PJ-a i Kaminskog. Krenuti sa petorkom Smit, Avram (ali motivisani i fokusirani Avram), Ponjitka, Ledej, Kaboklo. Da grizu, skaču i ulaze u kost. Sa klupe onda Panter, Naneli i Smajli. Za sledeću sezonu mora da se odradi ozbiljan rebuild i dodatak "partizanštine" i višeg IQ-a. Ne moraju nužno da budu domaći, mogu i stranci poput Žoa, Veselog, Berte, Lea. Naloženi, maksimalno fokusirani i svesni u kakvom brlogu moraju da igraju ove završnice i šta ovi dueli znače za KKP publiku. Mora ali MORA da se dovede klasičan plej koji ima dobar pregled igre, zna da podeli asistenciju i pegla odbranu i mora da se dovede bolja opcija za prvu peticu. To je za početak, a onda popuniti još nekim inteligentnijim igračima.

     

    No, sve to na stranu jesmo li imali šansu u prvoj i takvi kakvi smo? Jesmo i sjebani smo poprilično greškama sudija da uzmemo tu pobedu, uz neke svoje gluposti. Naglašavao sam koliko je bilo bitno uzeti nekako tu tekmu uprkos svemu. Da smo pobedili niko se ne bi obazirao preterano na loše stvari, do prelaznog roka. Viđamo i u drugim plejof serijama da jedna ekipa dođe po tu jednu pobedu, pa u drugoj dozvoli neki blowout jer se već sprema za duele kod kuće. Ovako imamo 0:2, deluje kao bezizlazna situacija. Možda i čišćenje padne ali ubeđen sam da ćemo i pored svih manjkavosti uspeti nekako da dođemo do pobede jer bi u suprotnom značilo da je Željko totalno izgubio ovu ekipu u najbitnijem delu sezone.

    • Like 8
  2.  

    9 minutes ago, Kooineeperk said:

    p.s. zamerio sam ti subjektivnost, "nerealnost" mi zvuci malo prejako, pa ako sam bas tako napisao ili nisam samo na tebe mislio ili sam preterao. Mislim da si generalno realan, sa dozom dozvoljene subjektivnosti koju svako od nas u nekoj meri poseduje 🙂 

     

     

    On 5/11/2024 at 11:40 AM, Kooineeperk said:

    Normalno da, u smislu stila, on je tu korektan forumas. Da li je bio realan u diskusiji, to je vec stvar dalje diskusije...

     

    Ne zameram ništa ali evo ga citat iznad 🙂

     

    Subjektivnost naravno uvek postoji. Objektivno-subjektivan (:)) može da bude samo neko sa strane, ko nije emotivno involviran poput Sharp-a mada i on verovatno gleda da stane u zaštitu sudija makar i nesvesno.

    U suštini, eno Edin, ako se uzima kao posmatrač kojem je svejedno ko dobija u tom duelu, je pričao kod Miloša da nije bio isto kriterijum na ulascima ispod koša, po njegovom viđenju i da je iz toga nastala i ta razlika u slobodnim bacanjima i to je negde i moje viđenje. Nama jesu dosuđivani neki kontakti koji bi mogli da se tumače kao faulovi ali su dosuđivani prelako (pogledati pod kontakt PJ-ovog stomaka sa Jagom pri ulazu na koš gde ovaj prvi diže ruke visoko skoro pa se sklanja jer shvata da ne može da isprati Brazilca) dok se sa druge strane pustila mnogo agresivnija igra, pogotovo od lopte što sudijama često nije u prvom planu i iz toga se poremeti i protok i ceo napad. Sad tu možemo da provedemo sate secirajući svaku situaciju ali je besmisleno. Problem je što se to sve uzima za normalno i to može da važi za obe strane ali onda se uvek poteže za opravdanjem " e a da li se sećate kako ste vi nama...".Ja uvek ističem ono suđenje u EL derbiju u Pioniru, kada smo vas dobili, kao primer hrabrog suđenja u gostima gde je sudije tačno bolelo uvo ko je domaćin i sudili su kao da niko nije prisutan u dvorani ili da se igra na nekom neutralnom terenu. I uopšteno nemam previše zamerki na suđenja u EL derbijima. Dobijali ste nas pošteno, kao i mi vas. Ovo u ponedeljak je utakmica koju bismo mi sa EL suđenjem dobili i ja stojim pri tome. Verujem da u EL ne bi bio onaj festival slobodnih na 6 minuta do kraja, da bi se pustila normalna igra ali i sankcionisalo ono što je stvarno faul. Mi smo bili u naletu i spremni da totalno okrenemo momentum na naštu stranu, čini mi se, nakon druge uzastopne trojke na 5:51 do kraja za 71:71. Na nekih minut do kraja treće mi dajemo dve trojke pa odmah potom u ulasku u četvrtu još dve dvojke za seriju 10:0. Sveukupno do te naše trojke na 5:51 bili su samo koševi iz igre na obe strane i naša serija ukupno 16:7. Nakon toga je do kraja utakmice bio festival slobodnih bacanja gde je jedini koš iz igre bio gorepomenuti Jagov 2+1. Time je toalno ubijena igra što je u tom trenutku više vama odgovaralo. Naravno mogli smo i uprkos tome da izvučemo da je ušao još neki šut kad je trebalo ali je bilo izuzetno zajebano. Zato i ponavljam stalno da smo propustili ogromnu priliku. Ali frustrira što ti kao gost moraš da odigraš skoro pa savršenu utakmicu da bi u ABA finalu izvukao pobedu.

    • Like 4
  3. 15 hours ago, Kooineeperk said:

    Kontakt laktom je postojao, bez sumnje, tacno ispod ramena (malo ispod miske) pa onda jos Aleksa podize svoj lakat do te mere da udara Jaga u lakat. Jago sapravo i nije proklizao, pokusao je produzenim i usporenim korakom da izbaci Aleksu ali kad je osetio kontakt prosto je odlucio da mu je bolje da padne... 

     

    8 hours ago, Kooineeperk said:

    @Magia ne znam sta ti je smesno 😄 ne moras da verujes meni, veruj svojim ocima a ne prtzn.net i kojekakvim screenshotovima ili snimcima takve rezolucije gde se nista ne vidi. 

     

    Evo ti namesteno na usporeni snimak, jasno se vidi lakat Alekse, pogledaj Jagov misic a onda u nastavku pogledaj dres kako mu pomera, pa onda jos Aleksa podize svoj lakat, nemoj mi reci da je to prirodno pomeranje ruke prilikom trcanja.

     

    Dvojica sudija su dosudila ovaj faul, ne jedan. 

     

    Dakle kontakt je postojao. Sad, moze se diskutovati da li je to dovoljno za faul. Ja bih rekao da jeste. 

     

     

     

     

     

    Ti si meni zamerio neku nerealnost nedavno pa bih ti ovde uzvratio 🙂

     

    Aj da se ne zajebavamo stvarno. Kontakti između dva tela postoje u ovom sportu naravno, ali je uvek pitanje inteziteta, trenutka i dela tela. Ovde je prilično očigledno da taj kontakt laktom ne može da uzrokuje ovakav pad i to svako ko igra ili je igrao basket može da zaključi. Krivac je klizav parket i to je bilo evidentno i u drugim situacijama kad su igrači proklizavali na driblinzima. Jagu desna noga proklizava i on pada. Da li je Aleksin lakat pripomogao u padu je diskutabilno ali svakako nije glavni uzrok tog pada. Sudije sviraju faul zato što je pao igrač domaće ekipe na duelu pri dvokoraku ispod koša. Tako im je najlakše. Da nije bilo proklizavanja ovo bi se završilo laganim poenima Jaga uprkos tom kontaktu sa Aleksom, bez ikakvog faula i mi danas ne bismo uopšte pričali o ovome.

    • Like 4
  4. 9 hours ago, Beonegro said:

    Ovo je bilo iznad mojih očekivanja. Panter je igrao kako treba, iz drugog plana. Da Leday nije podbacio mogli smo da dobijemo.

     

    Poklapaju nam se mišljenja. Bila je odlična prilika. Falio je prosečni Ledej da se ovo gostovanje uzme uprkos svemu.

     

    Što se tiče suđenja ništa neočekivano. Da je bilo u EL ovo bi bila jedna Valensija away like pobeda čak i sa ovakvim Ledejom. Stoga i komentari komšija da ne znaju kako su pobedili jer su sve vreme imali utisak da su lošiji što statistika i pokazuje. Čak smo i u skoku, koji nam je uvek bio boljka, bili bolji. Moram da bacim i ozbiljnu kiritku na korišćenje čelindža 8 minuta pre kraja četvrtine, za aut Kabokla koji se desio tu ispred ljudi iz našeg kluba i mogli su da vide da je gazio. Zbog toga smo ostali bez mogućnosti da tražimo da se gleda očigledna nesportska Lazića gde apsolutno nema nameru da ide na loptu, kao i aut od Teodosića ispod njihovog koša.

     

    Šteta. Kao što rekoh, trebalo je uzeti ovo jer su bili pečeni. Željko je dobro spremio utakmicu. Odsečena su im skoro sva glavna oružja ali opet nije bilo dovoljno. Ostadosmo KK Zamalo kao i cele ove sezone.

     

    Odličan Naneli. Baš jedna evroligaška partija, mada mu ne zaboravljam onaj ispucani erbol. Panter je možda mogao više, ali delovao je, kao što Beo kaže, iz drugog plana, nije forsirao. Kaboklo imao fenomenalnu sekvencu u odbrani. Sve im zatvorio na preuzimanjima no baš se vidi da mu fali taktičke obučenosti. U napadu nek gleda Lesorove utakmice i otvaranje iz pika. Smit i Ponjitka značajni u organizaciji, odbrani i skoku (ovaj drugi). Smit bez promašaja iz igre. Mora u ovakvim utakmicama gde ga ide, da više šutira. Doužer odsutan osim onoga na početku. Dečko opet igra neku svoju igru. Kaminskom nije bio dan. Bušili su ga lagano. Smajli je imao par svojih gluposti ali i jednu OK epizodu napred. Avram je Avram. Dosta dobrih poteza i energije, onda jedan loš i tako ukrug. Da je dao još neku trojku bila bi to vrlo dobra partija.

     

    Pohvala i za to što nije ništa uletalo na teren. Rekao sam je da važno da se očuva fizički integritet svih na terenu i to je ispoštovano. Ovo sve okolo na tribinama je uobičajeni folklor. Čak i nije bila neka zapaljiva atmosfera i ne vidim šta su dobili prelaskom iz Arene u Pionir osim što su sjebali svoje navijače i doveli u opasnost igrače da se neko povredi zbog proklizavanja.

    Idemo dalje, do završetka ove mučne serije.

    • Like 2
  5. 27 minutes ago, mfmilan said:

    Jedna situacija iz ove zadnje utakmice, Budućnost trči kontru, Kaminski i još neko trče iza/pored lika i gledaju ga. Smit dotrčava sa strane i pravi faul. Jbt, ispade Smit ima najveći košarkaški IQ.

     

    Ovo smo komentarisali u hali. Smit je usvojio to "evropsko" ponašanje i zna da pravi te takičke / pametne faulove. S druge strane imamo Kaminskog i PJ-a koji imaju tu američku filozofiju neprekidanja igre protivnika i aj da to možeš da razumeš jer su tek stigli u Evropu, ali koji je izgovor za Pantera i Nanelija koji već godinama igraju preko bare? Koji je izgovor za Avramovića? Jebeno je neverovatno da ne umemo taj "mali" faul da napravimo i da ulazimo u završnicu četvrtine u kojoj smo u minusu sa jednim ili nijednim faulom i da ti publika viče da praviš faul kada ostaneš u mismeču.

    • Like 4
  6. Vidim da niko ne spominje - Partizan je osvojio kadetsku ligu pobedom protiv Mege u finalu 95:92

     

    Quote

    Crno-beli su šampioni Srbije! Kadeti Partizana posle drame srušili Megu i podigli trofej

     

    Kadeti Partizana su novi šampioni Srbije! Oni su u velikom finalu završnog turnira Triglav Kadetske lige Srbije u Hali sportova "Ranko Žeravica" posle dramatične završnice savladali Megu i stigli do trofeja.

     

    Bolje su crno-beli otvorili utakmicu, posle četiri minuta poveli 10:4, ali je Mega brzo uhvatila ritam i smanjila na 14:15. Ekipe su sve do poluvremena praktično bile u egalu, smenjivale se u minimalnom vođstvu. Igralo se prilično atraktivno, sa dosta poena, a na veliki odmor Partizan je otišao sa +1 – 52:51.

     

    Efikasniji je Partizan bio na startu treće četvrtine, koristio greške Mege, pa je posle tri minuta poveo 60:51. Međutim, Mega je odgovorila odličnom serijom 10:0 i sve je ponovo bilo otvoreno. Na poslednju pauzu, crno-beli su otišli sa 73:71.

     

    Bilo je potpuno izjednačeno i na početku poslednje deonice, da bi Partizan u 33. minutu ponovo nešto značajnije poveo – 79:74, a onda posle dva minuta i sa velikih 85:76. Ponovo je Mega uspela da se vrati u meč preko Srzentića i Karalića i na tri minuta pre kraja smanji na 83:85. Usledilo je nekoliko promašaja na obe strane, a crno-beli su na 1:17 pre kraja imali 88:85.

    U samoj završnici, kadeti Partizana su imali bolju koncentraciju. Šekularac je odlično asistirao, bili su sigurni sa linije penala, a kada su na 15 sekundi pre kraja imali 92:87 mislilo se da je utakmica rešena.

    Međutim, odmah je usledila sjajna trojka Danilovića (90:92), pa je fauliran Goljović. Jednom je pogodio za 93:90, dok je na drugoj strani Danilović pogodio oba slobodna bacanja na pet sekundi pre kraja – 92:93. Fauliran je ponovo Goljović, pogodio je oba puta za 95:92 i praktično više nije bilo vremena za Megu, te su kadeti crno-belih podigli trofej.

     

    Izvor: https://sportal.blic.rs/kosarka/kk-partizan/kadeti-partizana-posle-drame-srusili-megu-i-postali-sampioni-srbije/2024051221265969745

    • Like 2
    • Love 1
  7. @DameTime daj bože ali ništa ne nagoveštava neki brejk 🙂

     

    Uglavnom, što se tiče Budućnosti Realni je sve sumirao. Ja sam bio u hali i pokušao sam na ABA temi da objasnim situacije iz svog ugla ali je u onoj šumi pravednika to bilo nemoguće. Dovoljno je da istaknem situaciju sa Savićem gde neko vidi na TV-u kako izlazi sa sudijama na teren i napravi konstrukciju kako je palo prevaspitavanje. Ja napišem da je čovek bio na terenu dok su sudije bile u svlačionici i da je ustao da ode po njih kad je već bilo primetno da kasne jer su obe ekipe bile na terenu (zašto kasne može da bude za diskusiju naravno, ali s obzirom na to da su izašli na drugi izlaz pretpostavljam da ih je neko ozbiljno vređao na onom uobičajenom izlazu pa su zbog toga protestovali) i naglasim da je tada izašao sa njima i dobijem masovno ismevanje.

     

    Evo možda će sudije da kažu da je Savić stvarno u pauzi vređao i pretio nekome pa ću da se izvinim ali zasad je to samo konstrukicja u nečijoj glavi. Ja mogu da pričam o onome što sam video svojim očima. U ovoj seriji jedini koji su pretili su igrači i funkcioneri Budućnosti i to je istaknuto u zvaničnim izveštajima. Što se nas tiče, osim verbalnih uvreda Ferelu nakon divljanja zbog tehničke, nisam video nikakve nasrtaje ni na igrače, ni na klupu Budućnosti, nije bilo ubacivanja bilo čega u teren, nije bilo baklji, topovskih udara...i tako i treba da ostane.

    Što se tiče generalno suđenja, činjenica je da je u prvom poluvremenu bilo nekoliko spornih situacija na naštu štetu i da je to ražestilo i publiku i igrače i Željka. Ajde što im je dozvoljena preterana agresivnost nego se na to nakalemilo nekoliko suludih odluka poput mrtve umesto faula, nepostojećeg faula PJ-a na šutu za tri, nesuđenog očiglednog faula na Smajliju pri pokušaju kucanja...da ne nabrajam dalje. Jesmo mi bili loši i stegnuti ali su i ove stvari bespotrebno dodatno podigle tenziju i naravno da je svima u hali prošlo kroz glavu da su Bokanove pretnje i ucene urodile plodom. Onda u drugom imamo već na startu suđena odmah dva kontakta na našima koja se u prvom ni u ludilu ne bi sudila, čak su i izazvali ironične osmehe dela publike i, uz to, vrlo brzo situaciju sa Ferelom
    . Na to se nadovezala, naša mnogo agresivnija igra, pogođeni šutevi i sve je brzo prešlo na našu vodenicu. Treba reći da je Budućnost u prvom šutirala trojke 7/10 da bi utakmicu završila sa 8/21 - dakle 1/11 u nastavku i to su mašili i iz otvorenih pozicija. Naravno uticao je i izostanak Ferela koji je sam šutirao 3/3. Verovatno bismo uspeli da prelomimo i sa Ferelom sa druge strane, ali definitivno je njegov izostanak uticao na to da Budućnost koja je objektivno dosta lošija ekipa padne poprilično i tu bih završio sa ovom utakmicom.

     

    Sada sledi serija sa komšijama. Svi znamo na šta će to da liči i većini ljudi muka pripadne i pre početka.

     

    Ja nisam preveliki optimista i ne gajim veliku nadu da ćemo videti nešto drugačije u odnosu na prethodne utakmice kod njih ali eto uvek tinja nešto s obzirom na to da je poslednja gostujuća pobeda u Pioniru u periodu od 8-9 godina bila naša protiv njih u EL u prošloj sezoni, pa imam nekoliko želja:

     

    - Da igrači ne budu fizički ugroženi i tu se potpupno slažem sa stavom kluba da ih treba povući odmah po bilo kakvoj pretnji jer se kod nas bar prestalo sa tim u Areni i koliko se sećam poslednjih derbija kada smo bili domaćini nije bilo ubacivanja niti nasrtanja na igrače. Čak i u onom slavlju nakon pete tekme niko nije napravio bilo kakav problem sa igračima CZ koji su još uvek bili na parketu. Dakle, to bi trebalo da bude iskorenjeno i ne sme više da se toleriše. Razumem divljanje na tribinama, verbalne uvrede i sve je to deo folklora ali fizički integritet svih učesnika na pakretu ne sme da se ugrožava.

    - Da kriterijum bude ujednačen. Nemam ništa protiv agresivne igre, na ivici faula. U plejofu smo i normalno je da se igra čvršće, ali mora da se postavi granica između čvrste igre i rukometnih nasrtaja rukama i kolenima i mora da se primenjuje na obe strane.

    - Da naši igrači pokažu agresivnost i energiju kao recimo u onom preokretu protiv Armanija jer se iz jake odbrane dolazi i do samopouzdanja u napadu i lakših rešenja. Tu se posebno uzdam u Smita koji je pokazao da može ozbiljno da pegla odbranu i uz to bude opasnost u napadu. Ne uzdam se da će IQ odjednom našima da poraste, tu će oni uvek biti u prednosti, ali želim da verujem da ćemo izvući maksimum iz prednosti koje imamo u fizikalijama i individualnim kvalitetima igrača.

    - Da pobedi Partizan

    • Like 11
    • Thanks 1
  8. 11 minutes ago, jedibojan said:

    Koje ste babe narikace jbt

    Ali bukvalno. Moralne vertikale. Kao da im juče nisu sudije dozvolile ragbi i rukomet da bi dobili jedan SC Derbiu Areni. 
     

    i ja sam debil što pokušavam normalno da diskutujem na temi koja izgleda kao niz ispod tvita kkcz insajdera uz par normalaca. 
     

    Nastavite da lupate smajlije i lepite etikete. 

    • Like 7
    • Thanks 2
    • Ha-ha 7
    • Tuzno 1
  9. 4 minutes ago, dzakala said:

    Nakon sudijiskog kasnjenja od par minuta na drugo poluvrijeme, dok ih igraci cekaju na terenu, Zoki Savic izlazi par metara ispred njih, pokazivajuci im put do terena.

    Mozda je slucajno ne kazem nista...

    Savić je bio na terwnu pre ulaska sudija. Otišao je po njih zato što nisu izlazili na parket i nakon toga su ih izveli sa druge strane. 

    • Love 1
    • Ha-ha 12
  10. 6 minutes ago, Don Dusko said:

    Da li bi isto prosao  recimo Kevin Punter ili James Nunally da je situacija obrnuta?Iskreno te pitam? Da li bi sudije imale muda tako da iskljuce igrace Zvezde ili KKP-a?

     


    Pa nisu ga sudije automatski isključile. Niko na terenu, pa ni sudije skontale da lik mora napolje. Tek na intervenciju su odreagovali. 
     

    Na stranu što mi igramo užasno. O tome sam već pisao p da ne ponavljam. 
     

    Činjenica je da je bilo dosta diskutabilnih odluka na našu štetu u prvom i da nisu suđeni neki prilično očigledni faulovi. Onda kad je krenulo drugo su kao krenuli da kompenzuju ali za ovo je Ferel sam kriv i nije mu prvi put. Često se on buni. Svakako šteta za utakmicu i neutralne što je izbačen. 

    • Like 1
    • Tuzno 1
  11. Za šta se tačno vi bunite?

     

    Da li je Panter izbacio nogu - nije. Da li je bio faul na njemu - jeste. Da li je Ferel insistirao kod sudija za nogu i ironično aplaudirao - jeste. Da li je time sam sebe izbacio iz igre - jeste. 
     

    Ono što su pustili u prvom na nama je problematičnije. Posle na početku drugog svirali njima dva neka blaga kontakta kao da se iskupe.

     

    Ili treba da spominjemo šta su naši sportski prijatelji iz PG radili sa sudijama na kraju tekme u PG.  

    • Like 3
    • Love 1
    • Ha-ha 14
    • Tuzno 1
    • WOW 1
  12. Ja sam se oprostio od ove sezone glavom još davno pre kraja EL. Ovo mi je sad sve nekako preko k. i jedva čekam da krene nova.

     

    Komšije se mnogo više plaše nas nego što mi verujemo u ovaj tim. Teoretski, kao što sam već pisao sto puta, mi imamo atletski i fizički i po talentu moćniju ekipu uz sve uvažavanje kvaliteta CZ igrača i bilo bi logično da ih otresemo u 4 tekme DV stajl ali u praksi ova ekipa deluje često kao razbijena banda bez mozga koja izvlači pobede na individualni kvalitet i to je ono što nas sve frustrira.

     

    No, pod uslovom da ne doživimo neki totalni mentalni kolaps sutra, ja i dalje želim da verujem da čak i ova grupa igrača može da se izdigne i odigra to finale na nož i pametnije (sa naglaskom na prve dve u gostima), makar na nivou onoga što smo recimo gledali u petoj tekmi finala u prvoj Željkovoj sezoni, kada smo nakon dosta trokiranja tokom sezone uspeli da dođemo do toga da u gostima u Pioniru držimo pod kontrolom veći deo utakmice.

     

    KKP ima kvalitet, talenat i fizikalije da dobije CZ i u najvrelijoj atmosferi i to je fakat ali postoji dosta drugih faktora koji utiču da to ne dođe do izražaja. Na stranu oni spoljni, nama su najbitniji oni unutrašnji tj. da sami sebe sredimo. Ukoliko Željko uspe u tome, šanse se značajno povećavaju. U suprotnom, ne bi me čudilo da bude neko čišćenje od strane komšija jer oni već 3 sezone nekako ulaze raspoloženiji u tu završnicu ABA potpuno zobaravljajući evropske epizode, dok se kod nas nakon onog šoka u EK u prvoj sezoni i ova dve poslednje EL avanture, kraj sezone dočekuje kao nešto što eto mora da se odigra pa da se svi razilazimo.

    • Like 13
    • Thanks 1
  13. 1 hour ago, Miki28 Teoljub said:

    U Crvenoj Zvezdi bi bio glavni igrac ili no2 opcija.

    Odigrao je odlicno seriju sa Barsom ali je bas tesko bilo gledati tokom sezone kako mu se daje sansa na kasicicu jer je itekako dobar igrac.

     

    Pazi, pitanje da li bi bio bio no1, no2 ili no3 opcija i kako bi se snašao. Možda bi ga publika sačekala na nož za svaku grešku pa bi mu samopouzdanje otišlo u minus. Jeste imao minute na kašičicu u startu ali su mu splet nekih okolnosti plus verovatno i njegova posvećenost doneli bolju ulogu. On bi sa Zvezdom verovatno završio pre plejofa, a ovde ide na F4 i biće opet veroovatno u prilici da juri neki NBA ugovor ili bar neki bolji EL angažman.

     

    54 minutes ago, Nenadd said:

    Sve tacno iz ove perspektive.

     

    Ipak, realnost je da se Filipu poprilicno otvorilo, Milutinov je bio dugo povredjen, Mozes nekonstantan, Piters nakon odlicne jeseni totalno podbacio u drugom delu sezone.

    Da je bilo malo drugacije on bi verovatno dobio mnogo manju sansu u startu, a pitanje je kako bi se onda snasao s obzirom na to da njegova igra dosta zavisi od samopouzdanja i generalno mu treba kontinuitet na terenu.

    Ne osporava to sve Filipov kvalitet i uspeh, zasluzio je nakon onoga u NBA i Efesu pre toga, samo pricamo o cinjenicama.


    Sto se Barcokasa tice, i sam sam se iznenadio koliko ovaj veruje u Petruseva i kako mu je brzo nasao mesto u ekipi.

    Nema sta, tako je to kad imas vrhunskog trenera koji zna koga i zbog cega zeli u ekipi.

     

    Sa druge strane, ne bi mu bilo puno losije ni da je dosao kod nas i zauzeo mesto startera, ali daleko od toga da je (Misko) napravio gresku.

     

    Slažem se sa prvim delom, zato i kažem "kako sad deluju" jer mi nije cilj da budem general posle bitke. Kao što sam i gore napisao, kako bi se on snašao u Zvezdi je predmet nagađanja. Verovatno bi imao veću ulogu i minutažu ali ne verujem da bi značajno pomogao Zvezdi da se popne koju poziciju gore. Iz ovog ugla bolje mu je definitivno što je otišao u uređeniji sistem kod boljeg trenera gde nije starter ali ima značajnu ulogu nego da je završio kao jedan od glavnih protagonista u loše posloženoj ekipi CZ gde bi verovatno za svaku grešku bio glavna meta publike.

    • Like 2
  14. Kako sad deluju smešni komentari sa KKCZ teme da je Petrušev žestoko omašio što nije umesto Olija odabrao CZ po povratku iz SAD. Dečko imao ozbiljnu ulogu u plejofu, igraće F4 EL. Ima vrhunskog trenera, sistem..teško da je mogao bolje da prođe.

    • Like 2
  15. 1 hour ago, Beonegro said:

    24 mpg, nastupio na svih 26 utakmica regularne sezone.


    Rekao bih da nisi ispratio seriju protiv nas 🙂

     

    0 minuta na obe utakmice. Jedino ako je neka povreda u pitanju ali nisam nigde video tako nešto. Bio je regularno u rosteru na obe. Na to sam i referisao. 

  16.  

     

     

    Da malo prekratimo vreme. Iskoristiću ovaj Marvinov post ispod:

     

    On 4/19/2024 at 5:41 PM, Marvin said:

     

    Sa ovim se slazem i zelim da se na to nadovezem.

     

    Fakat je da je KKP ove sezone zavrsio na tabeli tu negde gde po lovi i pripada.

    (ispred nas na tabeli je Baskonija sa vidno manjim budzetom i hajde da kazemo da su Makabi i Virtus tu negde a ispod nas je Armani).

     

    Ali hocu da kazem da ja od KKP kao kluba iz jedne ekonomski siromasne ali kosarkaskom istorijom bogate zemlje ocekujem vise. Pogotovo kada na klupi imas najtrofejnijeg trenera u istoriji.

     

    Da se vratim na Beov segs po americkom dolaru: u novijoj istoriji smo daleko vise pruzali u odnosu na ulozeno pod Dulom ali i pod Trinkijem. Kao i CZV pod Radonjom.

    Svaka cast i punoj Areni, nekim velikim pobedama a pogotovo igri u dobrom delu prosle sezone. Ali ova sezona je u tom smislu neuspesna.

     

    Naravno, konacan sud cemo dati posle finala Aba. Isto tako, nisam za neke velike rezove, samo iznosim ono sto mi je na dusi.

     

     

    Malo je tu zajebano kada gledaš odnos uloženo / ostvareno jer kod Duletovih timova svaki malo veći uspeh daje ogroman količnik. Na primer nijedan Barcokasov (pošto se isti spominjao ovde) F4 ne može da se poredi sa Duletovim F4 iz 2010. ako gledamo uloženo / ostvareno. Tu jedino odksaču sezone sa titulama jer je to kategorija za sebe. Isto tako verovatno nijedna titula šampiona Evrope ne može da se poredi sa Partizanovom titulom uz 1992. gde smo veći deo sezone igrali van Beograda i pritom igrali verovatno sa najjeftinijim i najmlađim timom od svih koji su došli do završnice.

     

    Ljudi vole anderdog priče, pogotovo ovde vole da se lože na to mi najjadniji, najsiromašniji, najbedniji, svi nas mrze i onda smo se izdigli i svima jebali kevu.

     

    I onda kad dođeš u situaciju gde imaš budžet na nivou gornjeg dela tabele si u fazonu šta ćemo sad koji kurac? Pa da, mora titula ili bar F4 ako je Dule mogao TOP8 sa onakvim timovima.

     

    Kapiram ja sve to što pišete i ti i Beo. I sam romantizujem poprilično celu DV epohu jer sam i ja tad bio dosta mlađi i desile su se i političke promene u zemlji, nama su na čelo kluba umesto političara došle legende Divac i Danilović...prosto sve je nekako pozitivno i optimistično bilo. I dovođenje domaćih i stranih talenata, i prvo neke usrane sezone, pa onda neke malo bolje i razvaljivanje komšija i kod kuće i na strani čak i kad su najavljivali evropske projekte, na kraju dolazak do dva TOP8 i vrhunac 2010. sa Parizom i nesrećnim Olimpijakosom. Onda pauza sa Vladom Jo i opet Dule koji pravi nove "bebe" i jednu ultratalentovanu ekipu koja bi da nije bilo povreda i da je u zemlji normalno stanje mogla do samog vrha Evrope.

     

    Jbg...fast forward u 2021.  dolazi Željko i donosi taj vajb ove nove EL neke NBA za siromašne pogotovo u toj prošloj sezoni. Koliko god uloženo/ostvareno možda nije na njegovoj strani činjenica je da sve što se dešavalo u posednjih nekoliko meseci prošle sezone mi skoro da niakd nismo doživeli. Nismo došli do F4 ali toliko nenormalnih pobeda na gostovanjima, razvaljivanje Reala u Top8, pune Arene, odlučujuće trojke koje su se ređale kao na traci, NBA napad...jbg to je neki next level koji može da nam se sviđa ili ne ali činjenica je da je to sve Željko doneo. Ove je fejlovao u EL. Nije sporno. Nije katastrofa ali se očekivalo više. Promašene su zamene za Egzuma i Lesora, nije nadoknađen Madar i to je to. Da li je sezona fejl videćemo još.

     

    On 4/23/2024 at 12:58 PM, Beonegro said:

    Ja od Željkovog povratka pričam da nam u ekipi trebaju igrači koji imaju karakter i svijest o Partizanu, pa čak i neko iz trojca Luča, Žo i DMBO makar i sa po jednom nogom, ne zato što će oni da dominiraju na terenu, nego da bi ekipa imala kičmu.

     

    Ovde ima istine. Meni to isto fali. I Partizanština i IQ. Samo što DM odavno nije taj jer on sedi i u Igokei na klupi. Luča i Žo možda. Bogdan je nedostupan. Berta? Ne znam. Fali nam svakako malo tog začina.

     

     

    • Like 7
  17. Nije neočekivano bilo da će na većem uzorku doći do nekog ovakvog derbija. Zaslužena njihova pobeda i korektno suđenje.

     

    Krenuli smo OK. Dobra postavka u napadu, par šansi iz kojih je mogao opet da se da gol u ranoj fazi utakmice ali ovaj put nismo imali sreće. S druge strane komšije su ovaj put dale dva gola iz jednog šuta ka golu i time faktički zatvorili utakmicu. Duljaj potpuno omašio sa Filipovićem na beku koji je valjda kao defanzivniji igrač i neko ko igra i štopera trebalo da zatvori tu stranu, a oba gola su došla posle njegovog lošeg postavljanja. Aranđel je u poslednje vreme u dobroj formi i bolji je od dva loša beka te je time još neshvatljiviji potez Duljaja. Kasnije, kada je Filipović pomeren na štopera, a Aranđel ušao na beka to je već malo bolje izgledalo.

     

    U drugom smo krenuli toliko visoko, onako kako mi znamo, kao muve bez glave i kao da protivnik neće imati želju da pređe pola, da je pozadi duvala potpuna promaja. Njihov treći gol je bukvalno visio u vazduhu. Srećom je preko puta ziheraš na klupi koji je previše oprezan i uplašen pa se povukao sa mnogostruko jačim timom i izvršio izmene kao da je preko puta Siti, a ne ovakav jadni Partizan. Da smo igrali protiv Čuke ili TSC-a i da smo gubili 2:0 garantujem da bi se sa našom odbranom utakmica završila tipa 4:1 ili 5:2 za protivnika.

     

    Jovanović je blago ovog tima i jedina prava klasa i igrač koga treba zadržati po svaku cenu. Odbrana nam je užasna, bukvalno cela linija. Ima tu povremenih bljesaka ali niko ne zaslužuje da bude u prvoj postavi. Problem je što smo tanki i na zadnjem veznom. Odlaskom Belića izgubila se tu čvrstina. Ovusu je prosečan igrač ali sinoć je bio solidan. Kod njega je problem što ponekad igra previše rizično i ležerno za tu poziciju. On bi takav trebalo da bude malo više napred, a da uz sebe ima nekog osigurača. Dodatni problem je što Severina ne voli previše da se cima u odbrani, Zahid ne pomaže previše, Natho takođe kada uđe jer godine jbg...tako da nama ta loša odbrana kreće zapravo od veze i toga što imamu masu sličnih igrača koji moraju zbog toga da igraju na pozicijama koje im ne odgovaraju i onda se ti problemi nastavljaju pozadi. Napred imamo tu brzinu i kreativnost ali to je nedovoljno.

     

    U suštini klub nam je u buli odavno. Uprava ne postoji. Ne znam ni čemu da se nadam iskreno na leto osim da se eto fokusiram samo na igru i kao zanemarim sve ostalo. U boljoj smo poziciji u odnosu na ranije sezone. +7 u odnosu na TSC 6 kola do kraja. Čak i uz eventualni poraz od njih ostaješ na +4 sa pravom na još jedan kiks u posednjih 5 kola. Biće umetnost izgubiti drugo mesto ali ne bi me iznenadilo.

     

    Na leto mora totalni remont odbrane da se izvrši, pojačavanje veznog reda čvršćim igračima, a verovatno ćemo morati da dovodimo zamene i za Saldanju i Baždara.

    • Like 3
  18. 12 hours ago, Kooineeperk said:

    Treba biti posten pa reci da je iskljucenje u tom derbiju usledilo vec kad je uspostavljen rezultat koji ce se pokazati i konacnim (dakle prvo je bilo 2:2 pa tek onda drugi zuti odnosno crveni).

     

    Ili mozda hoces da kazes kako bi Partizan imao neke sanse da ponovo povede da nije bilo zutog (sto bi bilo zanimljivo cuti na osnovu cega jer na osnovu prikazane igre sigurno se to ne moze reci). 


    U pravu si ali FKP bi imao šanse da povede opet isto kao što je poveo tri puta u prethodne dve utakmice iz vrlo malog broja šansi. Prosto vi ste mnogo bolja, skuplja i jača ekipa ali mnogo bušna pozadi i Partizanu odgovara kada može da igra na kontre jer ima napred brze i tehnički jake igrače (uz golmana jedino što valja). To ne dolazi do izražaja u našoj ligi protiv većine protivnika koji se povuku i igraju čekalicu ali kad se obrnu uloge i kada FKP isto to radi protiv nadmoćnog rivala kao što je Zvezda onda tu umemo da budemo opasni.

     

    Naravno kad ti isključe igrača sve to pada u vodu i boriš se za goli život. Otud i nerealni napadi FKCZ na kraju te tekme i broj šansi i šuteva koji se na ovom forumu ističu kao da su se desili u nekoj ravnopravnoj borbi. 

    • Like 1
  19. Veća je razlika u kvalitetu ekipa FKCZ i FKP nego između Sitija i Reala pa smo videli kako je Real igrao i koliko je Siti šansi promašio tako da ne kapiram te argumente oko broja šansi i šuteva.

     

    Partizan i Zvezda su odigrali tri derbija ove sezone. Zvezda je uspela tek jedan da dobije u sudijskoj nadoknadi i to nakon što je izjednačila posle spornog duela Endiaja i Markovića. Jedan dobio FKP, jedan završen nerešeno srećno po FKP ali treba imati u vidu da je FKP, koji je ionako mnogo lošija i jeftinija ekipa, igrao sa igračem manje nakon nezasluženog drugog žutog kartona što je i sudijska komisija potvrdila naknadno, pa je samim tim bila neravnopravna borba.

     

    Problem u celoj priči je što ti dodeliš derbi sudiji koji je svojevremeno optužen za nameštanje utakmica, sudiji koji nema veliko iskustvo suđenja u najvišem rangu i koji ni po čemu nije zaslužio da sudi takvu utakmicu i onda nakon onakve greške iz prvog derbija opet ga postaviš za sudiju u sledećem - pa bukvalno guranje prsta u oko i smejanje u facu u stilu "zato što nam se može". I onda se pitaju kao zašto skaču igrači FKP-a i zašto se unapred bune. Znači klub ti je u totalno rasulu, uprava ne postoji, prostorije se raspadaju na stadionu, jedna od nekada najboljih omladinskih školi u Evropi razbucana i ti se kao skupiš nekako da odigraš najbitnije utakmice u sezoni za navijače i za neku čast protiv višestruko jačeg protivnika i onda ti se ovaj anonimus sa pištaljkom usere dodatno u sve. Mogu apsolutno da skapiram isfrustriranost koliko god neke reakcije bile preterane.

     

    Ekipa koja je pravljena kao svojevrsna balkanska verzija Galaktikosa ne može da dobije Partizan koji se skrpljen uz pomoć Srninih saveta. Da su nas razbucali 3:0, 4:0, 5:0 kao što bi po rosterima morali jer nikad, apsolutno nikad u istoriji nije bila ovolika razlika pa da pružiš nevoljno ruku i kažeš čestitam - zasluženo nego ovako...

     

    Anyway, ja nisam za bežanje. Reset u glavi i ponovo na teren. Ovaj debil će izgleda konačno prepustiti pištaljku nekom drugom. Igra se za trofej. Jedna tekma. Pokazali smo da možemo sa njima.

    • Like 3
    • Love 1
×
×
  • Create New...