Jump to content

Red Pill

Član foruma
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Red Pill

  1. Opozicija je trebalo da ponudi jasan program, pre svega u ekonomskoj sferi, i predstavi ga tako da ga prosecan birac razume, ne bi li brze ostvarili svoje ciljeve, poput pridruzivanja EU i rasta zivotnog standarda. Nista od toga nije uradjeno, sem floskula "Ne damo Kosovo" i "UA Vucic", sto je i biracko telo osetilo, pa bojkot nije uspeo, niti je u stvari tu raznorodnu koaliciju bio moguce ujediniti oko konzistentnog programa, recimo Boska Obradovica koji koketira sa ljoticevcima i fasistima i Lutovca i njegovu DS koja je levicarski i socijaldemokratski opredeljena. Na sledece izbore opozicija svakako mora izaci, jer je plan "Bojkot" potpuno propao. Ali je potrebno i vise jos, ponuditi nesto sustinski bolje od SNS a ne samo vikati "ua diktator".
  2. Kakva je sansa da se remain blok ujedini? Lib Dems bi prekinuli Brexit, dok je Corbyn za drugi referendum, i cini se, pred konacnim su porazom od Borisa Dzonsona?
  3. Zalosno je sto je tako, jer se ideologija, u ovom slucaju nacionalisticka, ne maze na hleb.
  4. Da, povukle su neke tamo trecesvetske zemlje, ne samo da je to irelevantno, vec sigurno nije uradjeno zbog toga sto nas ministar Dacic lepo peva, neki ustupci su dati zauzvrat, i postavlja se pitanje zasto ta "diplomatska municija" nije upotrebljena svrsishodnije.
  5. Takve generalizacije nicemu ne vode. Niko ne moze reci da je Japan nedemokratska zemlja, a manje-vise jedna partija je na vlasti od 1955. https://en.wikipedia.org/wiki/Liberal_Democratic_Party_(Japan)
  6. Naravno, ovako: Kuvaju se u vodi pola sata, a onda peku u nauljenom plehu dok ne porumene malo. Za sos od paradajza: pasirani paradajz, bosiljak, origano i beli luk se prokuvaju malo. Posoliti po zelji. Ako treba sos da se razredi moze i sa malo vode i/ili maslinovog ulja. Mogu se i prziti umesto pecenja no ja vise volim ovako. Ja ih svaki dan jedem, bezukusni su ako se na njih ne stavi dobar sos, i ne mogu se jesti.
  7. Ja sam vegan. Najbolji nacin da se unesu proteini su soya chunks / textured vegetable protein. Tofu nije lako naci u manjim sredinama, to je "sir"od soje, a moze se uneti i nesto kikirikija, oraha, badema, tu takodje proteina ima, no ima i mnogo masnoce. Socivo, kuvano ima samo oko 9% proteina, a pasulj oko 8%.
  8. Darth Bane, uporedi to sa Srbijom, recimo sa Nisom, stan od 55 kvadrata vec moze i za 30 hiljada evra da se nadje, pa onda vidi gde je Nis, a gde taj Irkutsk i koliko je zabacen.
  9. https://www.allrecipes.com/recipe/24081/marinara-sauce-iii/ Isprobajte ovaj marinara sos, odlican je. Vidim ima ovde ljudi koji slede whole foods plant based i vegan ishranu, kao po meri za njih. Pravio sam verziju bez maslinovog ulja i bio prezadovoljan rezultatom.
×
×
  • Create New...