Jump to content

Romantik

Član foruma
  • Posts

    2,206
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Romantik

  1. 20 hours ago, Selina said:

    TI bre prvo ( a i tvoja drugarica) srpski da naucis pa da se onda javis i da nam objasnjavas sta je dominantno i sta je jezivo.

     

    Da ste u skoli citali obavezne lektire znali bi da je u svim knjigama ( i na srpskom, a narocito u prevodima svetske knjizevnosti)

    uvek bio i ostao ( ruski klasicari se ne prevode iznova jer kako vidimo nije bilo citalaca u vasoj generaciji) samo Uskrs.

     

    Kao prvo, ovakav nacin obracanja je krajnje bezobrazan, cak i da postoji greska u upisu, i moderacija bi morala da se bavi time, a ne lovom na vestice, da bi dijalog funcionisao, a vredjanje svakako ne potpomaze isti.

     

    Kao drugo, dominantan, znaci izrazito vecinski, i to je stav iz mog rodnog kraja, zato je i napisano u mnozini a ne kao licni stav, kad bi sutra neko napravio anketu ovde (Semberija) preko 90% bi reklo Vaskrs (totalno nebitno da li je to ispravno ili ne, poenta je da je to stav lokalnih stanovnika).

     

    Jezimo nije isto sto i jezivo. Kada se neko jezi na nesto znaci da mu ta stvar/razlog izaziva neprijatnost koja se manifestuje skakanjem pulsa i gnevom datog lica. Bosna je duboko podeljno drustvo gde su verska, nacionalna i rasna diskriminacija izrazene.

     

    33 minutes ago, Darko said:

    @Romantik vam je sarkastično odgovorio, bar je meni tako izgledalo. Mada moj post se više odnosio za DameTime.

     

    Nije bilo sarkazma, prosto je Drug Crni ubo sustinu, tj kao sto je i napisao kasnije, poznaje srz Srpskog naroda, a ovakve stvari su jos izrazenije u Republici Srpskoj nego u samoj Srbiji.

    Ja licno sam ateista, mada to za ovu temu uopste nije bitno, po meni su religiji glavni izvor zla u svetu, i iako im je orginalna namera da propovedaju ljubav iste se dominantno (da volim tu rec) koriste za izazivanje mrznje i glavni su pokretac, ail bar opravdanje, za vecinu sukoba u svetu. Toliko od mene na ovu temu.

  2. 7 hours ago, Selina said:

    Verujem ti, jer si mnogo mladja, od kad znas za sebe cujes da se ovako zove, a kod mene je jel dijametralno suprotno.❤️

     

    Ja bas i ne spadam u mladje, ali i kod mene kao i kod Dame dominantan oblik je Vaskrs i bukvalno se jezimo na izraz Uskrs. Definitivno je do podneblja.

    • Like 1
  3. Ja procitah negde da je Strol stariji izneo debelu ponudu Njujiu, ali on je to odbio, dakle ne vidim ko jos ostaje osim Ferarija.

  4. Lepo sto se trude, ali nisam siguran da ce imati efekt, jer ako je ocekivana kisa recimo ceo dan u petak, opet ce bar jedan trening presedeti ili glumiti ludilo kao neki pre par nedelja. Ja bih to definisao drugacije, na primer ako si na treningu po kisi van 103% najbrzeg vremena, a nemas bar 3 merena kruga (dakle ne racunaju se izlazni u ulazni krug iz boksa), oduzima ti se jedna set interemidete guma ili kisnih nakon tog taj treninga, zavisno na kojim je najbrzi vozac postavio vreme. I tu bi mogao neko terati inat, ali bi sanse bile mnogo manje nego ovako.

  5. Već sad ovo miriše na jedu epsku sezonu. Danas u Herezu čisti klasik, Markez u najboljem izdanju ali to nije bilo dovoljno za maestralog Banjaju. Ne volim čoveka, ali odvesti ovako kao on danas, imati i brzinu i hrabrost i veštinu je samo za skinuti kapu, ali ako Markez može ovako da vozi iz vikenda u vikend a da ne završi u šljunku titula je opet na vidiku. Ko će dočekati sledeću trku!

  6. Radoje, ja mnogo postujem tvoje znanje i generalno vidjenje ovog sporta, ali hvaliti Botasa je meni zaista neshvatljivo. Verovatno najprecenjeniji vozac u ovoj dekadi F1! Jeste covek pobedjivao, ali pobedjivao u dominnatnom Mercedeu, pa to bih mogao i ja na trkama kad se nesto dedsi Hamiltonu. Hulk jeste dugo tu, ali covek nije ni krug odvezao u top bolidu. Stavi njega samo dve sezone u ovaj dominantni Red Bul pa bi lagano imao dvocifren broj podijuma a otkinuo i po koju pobedu, zato ako neko treba da dobije nogu iz F1 to bi ovim redom bili: Sardzent, Rikardo, Botas pa Strol (o da, itekako bih ga pre zadrao nego Botasa, jer on jeste nestabilan ali ima sirovu brzinu dok u Botasu kao i Rikardu niceg vise nema, iscendjeni limunovi).

  7. @RatzenStadt nije ovde sporna ni matematika. Ti bi da se ovde ne racuna dan kada si izmirio ratu, i tako da dodjes do 60, ali cisto da razumes racunicu, iako je recima mozda malo nezgrapno formulisana, uzmi za pretpostavku da si ti kredit umesto 5. maja izmirio 6. maja (zanemarimo sad sta su radni dani, sta nisu i slicno). Dakle, sustinski ti si kasnio 1 dan, je li tako? E sad podjes od one formulacije, kasnjene se broji od prvog narednog dana, to je 6. maj, ti izmiris 6. maja, ali taj da si sa njegovim osvitanjem vec bio u kasnjenju, jer je to prvi dan kasnjenja, i zato taj dan izmirenja obaveze ulazi u kasnjenje.

  8. Kakva trka, vec sad ozbiljan kandidat za trku sezone! Vinjalesa ne volim otkako je usao u kraljevsku klasu, ali skidam kapu za ono juce, u ovako izjednacenom sampionatu ih onako nanizati, zaista nestvarna voznja.

     

    Markez se i definitvno oprostio od titule, pada kao Hondu da vozi, ocito je na moju vleku zalost usao u finalnu fazu karijere gde ce svaka eventualan pobeda biti ko kuca velika, a o titulama vise nema ni govora.

     

    I za kraj jedna velki :Hail: za Akostu, decko gazi od starta kao sto su Rosi i Markez radili nekad, okitice se i KTM titulom uskoro.

    • Like 2
  9. Jusup apsolutno zasluzeno i konacno izbor na mestu. Covek je cudo napravio sa ovim limitiranim timom i lepo je videti kad neka nagrada zavrsi u pravim rukama. Pri izboru za trenera godine mora da se uzme u obzir sta je trener imao na raspolaganju i koliko je prebacio ocekivanja, a tu niko nije ni blizu Jusupu. Barac je uradio dobar posao, kao i Sferopulos, ali po meni to je par stepenica iza onog sto je uradio Jusup, a jos je pride skroz rehabilitovao i Bozica, kapa dole.

     

    Sto se Lazica tice to je stvarno sramotno i to ne po prvi put.

    • Like 1
×
×
  • Create New...