Jump to content

Dragan

Član foruma
  • Posts

    1,710
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dragan's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Posting Machine
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated
  • Very Popular
  • First Post

Recent Badges

2.2k

Reputation

  1. Prvi tvoj post ovde: "A mozda su teroristi i iz Ukrajine." .
  2. Mozda da mu je grozno sta russi rade ukrajinskim civilima poslednjih 25 meseci ?
  3. Zar nisu vec obilato tukli u zimu `22-`23 i prosle zime ?
  4. Slazem se i nije mi bila namera da prozivam sve sa sporta (niti ih znam), vec samo ovih par koji su naprasno otkrili politiku. Cinjenica je ipak da Cavani od 1.1.2023. ni jedan jedini put nije ni spomenuo russku agresiju na Ukrajinu. Mene srpska kosarka ne interesuje i zato necu ni komentarisati, niti meceve, niti ispade navijaca, ali ako me zainteresuje onda cu svakako osuditi divljanje i jednih i drugih navijaca i ceniti vestine sportista, jednih i drugih. Znam da je nemoguce ispratiti sve ratove i sukobe u svetu, a ono sto nam je geografski i kulturoloski blize je cesce u fokusu, sto ne znaci da meni nije zao civila koji stradaju u Jemenu, Gazi, Rusiji... ili bilo gde drugo. Koristiti pak ovaj teroristicki napad u svrhu daljeg russkog /kineskog / americkog... terorizma (sto ce se 100% desiti) i kritikovati takav pristup nije nipodastavanje zrtava terorizma. Naprotiv. Ako hocete o Siriji, otvorite temu pa se mozemo fokusirati na to, ovako se cesto koristi whatabout pristup da bi se opravdali zlocini drugim zlocinima. Ne verujem da bilo ko ovde na forumima ima zle namere, ali to ne znaci da nije podlozan propagandi zlih ljudi.
  5. Masakr u Buchi je niz ratnih zločina u gradu Bucha, predgrađu Kijeva , koje u proljeće 2022. tijekom bitke za Kijev pripadnici ruske ratne strane su počinili nad ukrajinskim civilnim stanovništvom. Nakon što su se ruske oružane snage povukle početkom aprila 2022. nakon nešto više od mjesec dana, prema ukrajinskim informacijama, do avgusta 2022. (konačna bilanca) pronađeno je 458 tijela, od kojih je 419 imalo znakove da su žrtve bile upucane, mučene ili premlaćene do smrti. Čini se da ih je 39 umrlo prirodnom smrću. Gotovo svi poginuli bili su civili. Sve slučajeve istražuju istražitelji ratnih zločina. Ocekujem snaznu reakciju saosecanja od strane sportske sekcije, ili barem alternativno vidjenje - CIA, Mosad, Ukrajinci pobili sami sebe...
  6. Mediji: @MarkHertling do @ErinBurnett : "Šest nacija, šest ambasada koje su upozoravale #Moscowputem povjerljivih kanala 7. 3. da ovo dolazi -- postoji nešto što se zove 'dužnost upozoravanja.' Kada zemlje počnu pričati o terorističkim aktivnostima, čak i ako informacije dajete neprijatelju ili konkurenciji, npr. #Russiaprema nama, vi još uvijek imate tu dužnost dati te obavještajne podatke njihovoj obavještajnoj agenciji. Predložio bih razlog #Putinšto je sada tako tih da mu je pomalo neugodno. Njegova obavještajna agencija primila je tu informaciju, znali su da će se nešto dogoditi -- bilo je čak toliko specifično da se može reći da bi se moglo dogoditi u koncertnoj dvorani -- a ipak nisu ništa poduzeli po tom pitanju. Čim se ovaj napad dogodio, drugi gradovi u Rusiji počeli su obraćati pozornost. Zatvorili su koncert u Sankt Peterburgu, nekoliko sati nakon što se ovo počelo događati ... Pa pretpostavljam da je barem jedan od razloga zašto se nismo čuli s Putinom taj što mu je neugodno što je dobio informacije sa Zapada i nije reagovao na to."
  7. Kako da ne mracim, kada se vec sada ove evropske politicke pickice ne mogu odluciti hoce li kakiti, ili piskiti. Jebao ih Schrödinger.
  8. Dovoljno za uspostavljanje novog multipolarnog sveta (citaj - diktatorskog uticaja zlog gnoma u vecem delu Evrope) i znacajnog slabljenja EU i demokratije u Evropi.
  9. Biti neutralac je sasvim dovoljno. Kao sto su republikanci trenutno "neutralni", ili levaci u D poput Sare Putinknecht, ili Orbana, Fica, Le Pen, Salvinija ... Naslo bi ih se dovoljno za mirovne pregovore. Rusija želi mobilizirati muškarce u okupiranim područjima Ukrajine "Moskva je posebno intenzivirala mehanizme prisilne mobilizacije u okupiranim zajednicama regija Herson i Zaporizhzhia", navodi se u izvješću ukrajinske obavještajne službe. “Očito je da je Rusija izdala pismene upute kako bi osigurala da svi vojno sposobni muškarci u naseljima unutar ovih područja budu odmah regrutirani u vojsku.”
  10. Zasto bi russija napadala Madjarsku i Slovacku kada se oni vec ponasaju kao njihovi vazali i opstruiraju EU ? Srbija je jasno na strani russije, a Austrija prikriveno (prodali bi i majku za malo jeftinog gasa). Uz dalje sirenje dezinformacija, finansiranje levih i desnih partija po Evropi, za par godina nakon pokoravanja Ukrajine i obnavljanja vojske, mogli bi komotno da usetaju u Moldaviju i balticke drzave. Za 10 godina bi onda bila na redu Poljska. Koliko bi se Srba radovalo takvom razvoju dogadjaja ? 98% ? 99% ? PS Kad su mogli Schrödera da kupe, mogli bi jos par njih. Sasvim dovoljno da unesu razdor u EU. Nije sve u osvajanju i otvorenom saveznistvu. Pola Nemacke (DDR) nekom perverznom logikom gotivi russiju.
  11. Pa pocni od pocetka.
  12. Za razliku od tebe, koji si iskazao ogromnu empatiju za neduzne civile u Ukrajini, stradale od sergi zlog gnoma. O, wait ... ni jedan jedini post o neduznom ukrajinskom narodu od 1.1.2023. Znam, ne stigne se pratiti Crvena Zvezda i rat u Evropi istovremeno.
  13. S obzirom koliko je zivot na ceni u russiji nista me ne bi iznenadilo. Moguce je da je ovo samo uvod u jos veca razaranja.
×
×
  • Create New...