Jump to content
Vox92.net Forum

melankolic

Members
 • Content Count

  538
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

239 Excellent

Recent Profile Visitors

342 profile views
 1. Neki su otkrili Amazon Prime Video. ;) Evo meni se u nedostatku iole pristojnijih serija ukazala “The Boys”. Zanimljivo u svakom slučaju.
 2. melankolic

  Netflix

  Smatram da ne gledamo drugačijim očima. Upravo obrnuto. Razlika je u percipiranju kvalitetnog scenarija, psihološko - filozofskim elementima i standardima koje su neki postavili a vezano za mračnu atmosferu koja bi trebala da prati taj krimi podžanr. I ja volim kvalitetnu obradu teme serijskih ubica. Recimo kad smo već kod spomenutog Finchera, “Seven” i “Zodiac” su odlični filmovi. Sa serijama izuzev “House of Cards” baš ne stoji dobro. Iz te neke tematike bih izdvojio neprevaziđeni “The Silence of the Lambs”. To bi već moglo serijski da se obradi a ne da se prežvakavaju Menson i Semov Sin.
 3. Svaka vlast ima svoje fašose. Ovi danas imaju Vacića, prethodni su imali Obradovića- 1389 na Jarinju i Brnjaku, “Naše”, ljotićevce i koga sve ne po raznim izložbama, gay paradama i sudskim procesima za rehabilitaciju. Da se ne zaboravi.
 4. Ko to uništava priču o stradanjima srpskih civila? Koliko je meni poznato to je glavna teza svake srbijanske vlasti u njihovom surfovanju na talasu srpskog nacional- šovinizma. Od stradanja srpskih civila u Hrvatskoj i Bosni do onih na Kosovu. Niko od vladajućih i opozicionih ne sme ni da spomene civilne žrtve nesrpske nacionalnosti. Ko njih Srebrenicom oni njega Bratuncem. Ko njih hladnjačama oni njih nestalim Srbima. Čak šta više. Vidim da negatori srpskih zločina i osuđeni ratni zločinci redovno posećuju stranačke skupove kako vlasti tako i opozicije. Barem su u nečemu na istim pozicijama.
 5. I mene čudi kako tako dobro stoje. Kad gledaš one njihove duele kao da gledaš sluđenu srpsku opoziciju. Bukvalno daju materijal Trumpu i njegovim rusk... pardon, savetnicima da dotuku onog ko mu bude protivkandidat. Kod mene će biti pileći gril i Pepsi Max. Moram da pazim na unos kalorija.
 6. Tako je. Zašto bi se uopšte radila istraživanja javnog mnjenja? Uostalom, možda mu Rusi opet pomognu oko “prljavih” fajlova o konkurenciji. Možda hakuju izborni proces. Mnogo je toga “možda” što zavisi prevashodno od toga koliko će se napora uložiti u zaštiti privatnih podataka.Mada, ako i Fox News kaže da puca na izborima i to protiv njih 4,5 demokrata... eto, ne znam ni sam. ;)
 7. melankolic

  Netflix

  Poenta nije u tome da li je kreator serije sam došao do podataka ili je to delo odnosno uzeto iz knjige FBI agenta. Izostala je dramatizacija knjige. Govorim o seriji koja je suštinski loša, nepovezana, sa gomilom sporednih radnji čiji se smisao ne nazire (recimo, onaj lik što se vezuje za kvaku gušeći se- S02). Svaki pojedinačni lik nije dovoljno strukturisan nego ih upoznajemo isključivo kroz njihov profesionalni angažman. Sada bih mogao naširoko da pričam o svakom liku ali bih morao bukvalno da idem od epizode do epizode i navodim taksativno gde se sve nalaze rupe u karakterizaciji likova. Ono, recimo, sa lezbijskom ljubavi u S02 mi nije jasno koju ima funkciju. Sve u svemu, generalni utisak je da je sve nekako nabacano bez nekog reda i smisla. Apsolutno nijedna kultna scena u dve sezone serije. Daleko sam više očekivao od Finchera. S druge strane, Narcos i Dope zaista nude pravi, realni strah od zla, autentičan prikaz ljudske pohlepe i bezobzirnosti. Uzmi samo kao primer koliko ubistava se pripisuje Pablo Escobaru. Ma kakav Manson i oni što polno opšte sa odsečenim glavama.
 8. Fer bi bilo da ako pobedi među demokratama ponudi Warrenovoj mesto državnog sekretara odnosno potpredsednika.
 9. U pravu si. Stari su mi podaci. Sad tek vidim kako loše stoji Trump: https://www.realclearpolitics.com/epolls/2020/president/us/general_election_trump_vs_biden-6247.html Ali činjenica je da bi Bidenova pobeda bila najubedljivija.
 10. Warren / Sanders nemaju šanse protiv Trumpa. Već Biden je sasvim druga priča. To pokazuju sva relevantna istraživanja.
 11. melankolic

  Netflix

  “Lost” v02. Loše ocenjeno i kod upitnog IMDb- a.
 12. melankolic

  Netflix

  Uh, uh... “najbolje od Netflixa”. A šta ćemo sa “Narcos”- om, “Dope”, “Black Mirror”? I šta smo saznali u S01 sem što su kao muve bez glave jurili od jednog do drugog serijskog ubice? Kako su izgrađeni likovi i njihovi odnosi? Prilično loše. Samo su koristili podatke do kojih su došli prostim istraživanjem najpoznatijih mas- ubica i to ubacili u scenario. Može to daleko bolje. Inače, Netflix je već postao poznat po tome da kradu teme proslavljenim serijama sa drugih streaming servisa i obrađuju ih na svoj prilično površan način.
 13. melankolic

  Utisak nedelje

  Ne mogu da se otmem utisku spektakularnog Oljinog lova na Sorosa, koji je uz CIA i Vatikan glavni krivac što srpska ekstremno desna opozicija nije na vlasti.
 14. Ne razumem- kakve veze fanatično gledanje svakojakog B- smeća, kao i slušanje funk i soul muzike ima sa stvaranjem kvalitetnog filmskog dela? Mislim da se pravi fama oko fenomena Tarantino. A pravi ga upravo najbrojnija filma publika koja iz sopstvene lenjosti da zaroni u svet niskobudžetne filmske produkcije i raritetne muzike pravi od toga kult ličnosti. Lično smatram na osnovu njegovih nekoliko poslednjih filmova da je na kreativnoj nizbrdici.
 15. Ja jedinu pretnju demokratiji u USA vidim u bušnom elektronskom glasačkom sistemu gde i malo snalažljiviji haker može da im napravi dar- mar. Da ne pričam o raznim ruskim (i drugim) “lobistima” koji su “ubedili” trampovce i druge prodavce magle da je demokratija poslednja rupa na svirali. A kad već govoriš o totalitarnim ideologijama, zar Trump nije njihov (Putina, onog brazilskog piromana, severnokorejskog manijaka...) poštovalac?
×
×
 • Create New...