Jump to content
Vox92.net Forum

melankolic

Redovni članovi foruma
 • Content Count

  857
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

388 Excellent

Recent Profile Visitors

566 profile views
 1. melankolic

  Netflix

  U pravu si- svaki lik je groteskna pojava. Upravo to i čini ovu seriju- dokumentarac mnogo bližom nekom reality programu u zoo- parku nego ozbiljnim, scenaristički vrednim delom. Ja razumem da ljude privlači senzacionalizam i svakojake bizarnosti ali ja se nadam da će doći vreme kada će True Detective S01 i Sharp Objects- serije ponovo biti u modi ... ako su to ikada bile. Recimo, za 5 godina da li ćeš se uopšte setiti ovog “kralja”?
 2. melankolic

  Netflix

  Takvih freakova po Americi imaš koliko ti volje. Bitno je samo pronaći ih a onda oni sami grade priču. Inače, primećujem da Netflix (valjda u nedostatku kvalitetnih scenarija) sve više pribegava tim polu- dokumentarističkim serijama (kao sa onom mini- serijom o ubici mačaka ili ona o Tedu Bandiju). To je meni jedno žešće njesra i serije poput tih ozbiljno prete da spuste kriterijume kvalitetne serijske produkcije.
 3. melankolic

  Netflix

  Problem sa Netflixom je hiperprodukcija u osnovi slabog igranog i serijskog sadržaja. Sem Narcosa i Dope ja tu ne vidim neki gledanja vredan sadržaj. Ok, anime / studio Ghibli su zaista odlični ali ostalo... Da se odlučim za NordVpn birao bih Hulu i Criterion Collection (UK), eventualno HBO.
 4. melankolic

  Netflix

  Ne znam kako je na drugim jezicima ali ovde kod mene je dobro to da kada na Netflixu pustiš neki sadržaj sinhronizovan na norveškom, dobiješ i titl ali onaj koji nije identičan izgovorenom nego na drugi način “preveden” ili čak ima drugu zvaničnu verziju norveškog (tzv. nynorsk). Jako dobro za mentalnu gimnastiku kada su ionako sadržaji na Netflixu limunada.
 5. melankolic

  Netflix

  Idealna metoda učenja jezika je putem titla. Recimo, mnoge fraze na norveškom koje se teško mogu naći (sem ako nisi rođen ovde i prošao od početka kroz ceo sistem) sam naučio upravo na taj način. Doduše, u početku je bilo malo pauziranja i gledanja u rečnik ali kasnije ti više ni ne treba njegova pomoć.
 6. 35 ljudi umrlo od COVID- 19 u jednom staračkom domu u Sijetlu jer su zaposleni radili iako su bili bolesni. Dno dna.
 7. Ovaj Kongo bi morao malo da pojača testiranje svojih građana na COVID- 19.
 8. «ZeroZeroZero» Fenomenalna serija. https://imdb.com/title/tt8332438/?ref_=nv_sr_srsg_0
 9. Ima li nešto o gulazima, klasnim neprijateljima, kolektivnoj ekonomiji, Amerika Amerikancima- američki dolar u američkim rukama, svetska revolucija...? To što je obećao veće plate i posao svima ne znači da je staljinista. Možda malo da se pozabaviš pravim staljinistom, kimpingpongoljupcem Trumpom. Vidiš da nikome nije dozvoljeno da pisne, čak ni kao svedoku njegovih svinjarija. Drži ih onaj odrtaveli Mitch tamo po zatvorenim sednicama Centralnog komiteta senatske većine kao u stara dobra vremena SFRJ.
 10. Nisu niko i ništa. Melanija i ćerka su mozgovi svetskog progresa.
 11. Ne, nego ti ispaljuješ neke ideološke floskule kao radikali “stvani pvaćenik i domaći izdajnik”. Misliš da ćeš papagajskim prenošenjem imena Obame koju koriste neonacisti i rasisti izazvati neki negativan odijum prema muslimanima. Isto kao i vezano za njegovo državljanstvo. Amerika je i danas jedna veeelika birokratska država sa 1001 agencijom. Uz to, gde to tačno u Bernijevom programu piše da će zaposliti 9 mil. nezaposlenih u državnoj službi? Evo ti malo šta znači izvorni staljinizam: Stalinist policies and ideas that were developed in the Soviet Union included rapid industrialization, the theory of socialism in one country, a totalitarian state, collectivization of agriculture, a cult of personality[1][2] and subordination of the interests of foreign communist parties to those of the Communist Party of the Soviet Union, deemed by Stalinism to be the leading vanguard party of communist revolution at the time.[3] Stalinism promoted the escalation of class conflict, utilizing state violence to forcibly purge society of the bourgeoisie, whom Stalinist doctrine regarded as threats to the pursuit of the communist revolution. This policy resulted in substantial political violence and persecution of such people.[4] "Enemies" included not only bourgeois people, but also working-class people with counter-revolutionary sympathies.[5] Učinimo partijsku Neostaljinističku Trumpovu Republikansku Partiju jedinu nositeljem državnog suvereniteta, kolektivizaciju (isključivo američku) proizvodnje, država da ima uvid u svaki segment života, tortura nad neistomišljenicima (pujdanje za staljinizam), klasni sukob i sl. Neprijatelji nisu samo korporativni buržuji koji su se ujedinili protiv Sveca nego i radnici koji neće da rade, samo da primaju pomoć od države. A što se tiče zapošljavanja ovaj tvoj Svetac pozapošljavao svu užu i širu familiju. Deli novinarske akreditacije za svetske događaje (kao ova konferencija o klimi) i osvedočenim antisemitama, ljubavnicima iz alt right medija. To, brale, ni u Srbiji nema da im se familija blamira pred direktorkom Svetske Banke i Makronom.
 12. Diplomatija? Xaxa... srce na terenu, aleale. Veran svecu, nema šta. Kakva li su tek tvoja diplomatska iskustva... Je l’ to ono kao da mu dođe na gajbu o trošku poreskih obveznika, najede se i napije a onda kad se vrati krene da razvija novi interkontinentalni balistički program? Uz to pošalje i ljubavno pismu neostaljinističkom krvniku i aplauz onih MAGA idiota. Nego, hajde navedi taksativno gde ti vidiš staljinizam u programu B. Sandersa? Ok socijalista ali staljinista, ne znam. Ali ti si eksperAt za sve pa hajde navali: ko je gori Sanders ili svečeva severnokorejska simpatija?
 13. Čuj Kastro i Kim Ping Pong. Kuba je zemlja ljubavi i slobode u odnosu na kazamat kojem se tvoj svetac divi.
 14. Nešto mnogo bolje: prenos sednice Neostaljinističke Trampovske Republikanske Partije. Ko izda .izda.
×
×
 • Create New...