Jump to content

Guru

Moderators
  • Posts

    1,749
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    34

Guru last won the day on April 14

Guru had the most liked content!

Recent Profile Visitors

44,204 profile views

Guru's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Dedicated
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine

Recent Badges

15.3k

Reputation

  1. Na osnovu očinjeg vida, kao i činjenice da ima više skokova per minute i veći REB% od recimo Lazića, a naravno i Jaga, Teodosića i Nedovića. U oba takmičenja. A vala i gledao sam ga više nego dovoljno van Zvezde da znam koje su mu navike, da ima dobar osećaj za lopte koje se odbiju dalje od koša, da u situacijama kada ne može da uhvati skok ume da izbije loptu do saigrača, da kada preuzme višeg igrača ume da ga zagradi... Kao što znam i da tih famoznih 17.4% za tri sa 12 EL utakmica nije realan pokazatelj njegovih šuterskih kvaliteta, jer pazi sad - igrač može da upadne u shooting slump, kao npr. Panter u Oliju, Nedović na početku prošle sezone, Giedraitis trenutno itd. Druga stvar je što si ti sada očigledno na misiji dokazivanja da je on najgori šuter u EL i da će valjda zauvek šutirati 17%, što opet nema mnogo veze sa onim o čemu sam ja pisao, a to je kakvu ulogu po mom mišljenju može da ima u nastavku sezone... U takmičenju u kome ima 12 ppg za 22 mpg, uz oko 50% iz igre i 35% za tri. P.S. To što ispišeš čaršav od 6800 karaktera, a onda njegove delove složiš u spojlere ne menja činjenicu da si ispisao čaršav od 6800 karaktera. Čisto da ne misliš da je to neko ingeniozno rešenje za ono za šta smo te mnogo puta opominjali, pošto mi svakako moramo da čitamo i ono što je u spojlerima.
  2. Ni Mićko ne igra klasičnog desnog beka ovog proleća, nego se baš dosta uvlači u sredinu i formira double pivot sa Kangom, a podršku krilima koja drže širinu uglavnom daju veznjaci koji popunjavaju levi i desni half space. Samo povremeno Mićko istrči uz desnu aut liniju da centrira (što i ne radi toliko loše, na moje iznenađenje), pa se onda jedan od veznjaka povuče nazad. Poenta je da uglavnom imamo 3-2 rest defence, radi bolje odbrane protivničke tranzicije što nam je kod Bahara bio ogroman problem. Znači 3 štopera, Kanga kao deep lying playmaker i Mićko kao invertovani desni bek koji pre svega služi kao defanzivna podrška Kangi u sredini.
  3. Ne mogu polufinala da se pomere za vikend jer se tada u Areni održava F4 FIBA Lige šampiona.
  4. Coach Sfero bi zaista mogao da batali ove odvratne petorke sa Jagom kao jedinim ball handlerom, posebno u situaciji kada ih ima ukupno petoricu u sastavu. Onda kao statični su napadi kada ih Jago organizuje, pa bili bi statični i da ih organizuje John Stockton sa ovakvim ostatkom petorke. Ne postoji nijedan razlog da ti četvorica upotrebljivih ball handlera istovremeno sede na klupi, tj. da u svakom trenutku nemaš bar dvojicu na parketu. Od pozitivnih stvari - konačno bez Mitrovića na poziciji četiri, sa Davidovcem kao starterom, Tompkinsom kao bekapom i jednom vrlo kratkom sekvencom sa Giedraitisom... Ovo poslednje bih voleo češće da gledam, pošto je Trej očigledno u penzos modu, spor je kao smrt i ne brani ništa, plus sada imamo višak bekova pa se small ball nameće kao logično rešenje. Smart igra korektnu odbranu i aktivan je u skoku, mogao bi da dobije koji minut više recimo kada je Lazić na klupi radi boljeg balansa.
  5. Rodić više igra kao treći štoper kada imamo loptu i ne pojavljuje se baš često na protivničkoj polovini, tako da i nema neke logike da ga menja Radojević koji je izrazito ofanzivni bek, morali bi celu taktiku da prilagođavamo njemu. Mislim daleko od toga da je Djiga idealno rešenje, al' mi je jasno zašto u ovakvoj postavci Milojević pre bira njega nego Radojevića.
  6. Nemam info, samo očigledno trener nema poverenja u Smarta i uspostavio je rotaciju bez njega. Gotovo izvesno bi gurao sa Hangom, Nedovićem, Teodosićem i Jagom da se prvi nije povredio, to se prilično iskristalisalo u poslednje vreme. Mada je Smart u ABA bio sasvim solidan, doduše mahom protiv slabih protivnika... Ja bih mu dao šansu protiv SC-a i Mege, mislim da bi mogao da se osposobi za 15-ak minuta sa klupe.
  7. Jel' i Giedraitisova uloga ista u trenucima kada su bili zajedno na parketu?
  8. Ni Jago ni Teodosić nisu počeli utakmicu, nego Hanga i Nedović (kao što počinju već dosta dugo). Onda su sa klupe umesto njih ušli Teodosić i Jago i to su 4 beka koja su se rotirala. Na 3 su se rotirali Giedraitis, Lazić i Davidovac (koji je imao minute i na 4). Znači vrlo jasna i jednostavna rotacija, koju si ti nekako uspeo da zakomplikuješ i obrneš... Pa kada to uspeš sa poslednjom utakmicom, šta onda tek očekivati na nivou cele sezone, ili još gore više sezona.
  9. Lazić je naravno trojka što i igra ove sezone, tako da on nije prepreka da se Smart ubaci u rotaciju - Jago i Teodosić na PG, Nedović i Smart na SG, Giedraitis i Lazić na SF npr. S tim što sam siguran da Smart uopšte ne bi bio u rotaciji da se Hanga nije povredio, ovako možda i upadne, mada teško...
  10. Kakvo je tvoje mišljenje u vezi Lučića u reprezentaciji, posebno me zanima da li bi pre vodio njega ili Dobrića i ko ti je od njih dvojice bolji defanzivac?
  11. 30 dana i poslednja opomena pred trajni Konstantno pisanje u afektu, razračunavanje sa autošovinistima, austrijskim konjušarima, lažnim Zvezdašima, teorije zavere, tatisanje... Ukoliko forumaš želi da nastavi da piše moraće drastično da promeni stil i pristup, a za to će dobiti još samo jednu šansu.
  12. Moram da pohvalim predsednika Čovića što je u klubu uspostavio izuzetno kvalitetnu, profesionalnu i efikasnu skauting službu za praćenje podkasta, portala, medija, društvenih mreža... Vidi se da se tu radi sjajan posao, da je tržište u potpunosti pokriveno, da se sve pažljivo filtrira i selektira po prioritetima, te da je naš predsednik uvek odlično pripremljen i spreman na sve to da odgovori u retkim prilikama kada ga neki medij pozove u goste. Neki maliciozni forumaš, ili još gore podkaster bi se možda zapitao gde bi nam kraj bio da toliko truda i pažnje ulažemo u skauting i praćenje igrača, al' taj sigurno nikada nije vodio klub i ne zna šta je najvažnije za funkcionisanje istog, tako da bi mu bolje bilo da ćuti... da ne bi u sledećem gostovanju gospodina Čovića i on dobio odgovor i sve što ide uz to.
  13. Jbt, 'ladno sam zaboravio: - Za to što se u sezoni 2016/17 nismo plasirali u plejof EL je kriv Fenerbahče koji nije dobio Darušafaku... A trener Fenerbahčea je tada bio Željko Obradović - kraj citata.
  14. Možda, al' zato je sve ostalo na mestu.
  15. - Duško Ivanović je kriv za selekciju jer je birao Tobija pre Brendona Dejvisa, nije hteo Hauarda, nije hteo Monekea - Sferopulos je kriv za Smarta, Gilespija i Tompkinsa i jer nije hteo Mozesa Rajta - Zoran Savić je kriv za to što Topić prošle sezone nije mogao da bude registrovan za FMP, a malo je kriv i Duško Ivanović koji ga je vodio u Valensiju i rekao da će igrati, a nije igrao - Za manjak kontinuiteta na klupi je kriv Radonjić koji je otišao u PAO... a i setite se gde smo bili 2011. i vidite koliko smo trofeja osvojili (23) - Za smenu Alimpijevića je kriv Lesor koji je promašio zicer u Podgorici i tako mu učinio veliku nepravdu, a on je naš najperspektivniji trener i da smo mogli vratili bi ga kada je smenjen Ivanović, jer on nema poverenja u strane trenere - Za smenu Saše Obradovića je kriva korona, jer nismo imali publiku u hali - Za povredu Topića je kriva Mega jer ga je preopteretila - Za UPRAVA NAPOLJE su krivi mediokriteti koji dolaze na utakmice da leče svoje frustracije, al' to njega ne dotiče - Za priče da je ovo najslabiji draft u poslednjih par godina su krivi mediji, a to se priča jer je Topić projektovan kao visoki pik i još dvojica evropskih igrača, jer kog je to mladog igrača Amerika proizvela recite vi meni Zaista dosta kvalitetno i sadržajno gostovanje gospodina Čovića, ja nakon svih ovih činjenica i argumenata koje je izneo mogu samo da mu pružim punu podršku, a mrziteljima, pljuvačima, medijima i ostalim podkasterima mogu samo da poručim... da ako umeju bolje neka dođu oni da vode Zvezdu. A neće doći jer su sisice.
×
×
  • Create New...