Jump to content
Vox92.net Forum

Skyglider

Moderators
 • Content Count

  909
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

734 Excellent

Recent Profile Visitors

459 profile views
 1. Nerealno, uhapsili celu ekipu CNN koja izveštavala sa lica mesta, jer su im navodno rekli da se pomere, a oni nisu.
 2. Statistički podaci ne znače ništa. To što su u Španiji dvorane pune i što je ACB liga najjača u Evropi, znači da su napravili dobar brend i da klubovi imaju novca. To što neko ode na košarkašku utakmicu kao na neki vid zabave i da se dere "difens", jer dobro napravljen brend kao ACB liga to predstavlja, ne znači da se cima nešto oko košarke i da se za istu previše interesuje. A kad kažem cimanje, tu mislim na intenzivno praćenje košarke, uključujući reprezentaciju, klubove, na slavlje i euforiju ako reprezentacija osvoji nešto, na tugu i sveopšte nezadovoljstvo ako se ne postigne očekivani uspeh. Sutra da Španija postane reprezentacija koja ispada u grupi Eurobasketa , neko se ne bi previše potresao oko toga, dok kad Španija u fudbalu ispadne u grupi, traži se selektorova glava na panju. O tome pričam , nije deo opšte kulture, iako Španija ima tradiciju i uspehe u košarci. Sad, pošto Španija ima nekle uspehe i tradiciju onda brend kao ACB liga može tamo dobro da se proda i da ostvaruje profit i da puni dvorane. Sa druge strane velika većina država u Evropi nema takvu tradiciju i uspehe i stoga brend kao Euroliga ne može da se proda i bude profitabilan na nivou cele Evrope, i eto to je koren celog problema. Ja sam naveo države u kojima je košarka istinski popularan sport, sad vi možete da verujete kako je veoma popularna u Finskoj, Švedskoj, Norveškoj itd, niko vam ne brani.
 3. Košarka je popularna u Srbiji i ostalim ex-YU državama (izuzev možda Kosova), Grčkoj, Turskoj i Litvaniji. Kad kažem popularna, mislim na to da se većinsko stanovništvo intenzivno interesuje za košarku. Jer u nekim državama koje imaju jake lige i uspehe na reprezentativnom nivou, kao što su Španija i Italija, većinsko stanovništvo se ne cima previše oko košarke. Da ne pričam onda o UK, Holandiji, Belgiji i sličnima.Tako da se dolazi do zaključka da je košarka istinski popularna u jednom malom delu Evrope. I onda se čudite što sve ovo sa Evroligom izgleda kao što izgleda i što je košarka neprofitabilan sport u Evropi.
 4. Skyglider

  oldie but goodie

  Evo nečeg vrlo zanimljivog, Vlada Olić nekadašni komentator BK televizije, uploadovao je svoje snimke. Tu je svih 6 utakmica finala 1998. sa njegovim komentarom sa lica mesta, stand ups pre utakmica finala 97. i 98. , kao i neki snimci koje je pravio svojom privatnom kamerom u svlačionici Bullsa. Vrlo zanimljivo da se pogleda. Enjoy
 5. Skyglider

  oldie but goodie

  Naravno da se danas igra bolja/kvalitetnija košarka, izvan svake pameti je tvrditi suprotno, ali kad biraš najbolje igrače svih vremena, moraš da sagledaš sve relevantne ere i dekade, a 70te su to svakako bile, ne možeš samo da uzmeš igrače koji su igrali tokom zadnjih 10ak godina i da kažeš: e to su najbolji svih vremena, jer se sad igra najbolja košarka.
 6. Skyglider

  oldie but goodie

  Ne razumem potrebu da se stalno nipodaštava košarka koja se igrala u prošlosti kao i igrači koji su igrali tad. Ono jeste da je današnja košarka znatno drugačija nego košarka iz 70ih, to niko ne negira, ali nazivati tadašnju košarku amaterskom i rekreativnom i obezvređivati tadašnje igrače jednostavno je bezobrazluk. Ne znam kako drugačije to da nazovem.
 7. Skyglider

  oldie but goodie

  Ne razumem na osnovu čega je zaključeno da se 70ih igrala amaterska i rekreativna košarka ?
 8. Skyglider

  oldie but goodie

  Divac je bio među najboljim centrima u Evropi pre nego što je otišao u NBA, a tad je imao 19-20 godina. Šta misliš, šta bi bilo da je ostao da igra celu karijeru u Evropi? Džaba Rađi što je imao dobru rolu u NBA kad se u istoj fizički raspao nakon 4. sezone i morao da se vrati u Evropu. Da, i što pomenu Uini, Divac je bio konstantno među najboljim asistentima na centarskoj poziciji u NBA.
 9. Skyglider

  oldie but goodie

  Pa i Divac bi bio dominantan u Evropi da je ostao da igra tu. Rađa jeste imao dobru rolu u NBA, ali je nakon četvrte sezone pao fizički pregled i morao da se vrati u Evropu. Divac je 16 seozna igrao u NBA, od toga skoro sve kao starter, u ekipama u kojima je igrao uvek je bio među glavnim igračima , bio je all star, redovno igrao u playoffu itd. Ne razumem logiku da se neko stavlja ispred Divca, jer je bio superstar u Evropi, koja je u košarkaškom svetu druga liga.
 10. Skyglider

  oldie but goodie

  Rekao bih da je Tom Boerwinkle ukrao šou u 9. epizodi Mada slažem se sa napisanim člankom : https://www.chicagotribune.com/sports/bulls/ct-chicago-bulls-tom-boerwinkle-last-dance-20200518-rqu52mihwna3xi3kcb576htxa4-story.html
 11. Skyglider

  oldie but goodie

  Mislim da ne ide lista bez Divca...
 12. Genijalan film True Romance , plejada odličnih glumaca, sjajne scene, gluma sjajna, soundtrack odličan, obožavam kompozicije Hans Zimmera. Već nekoliko dana vrtim neke scene koje su mi ostale najupečatljivije, kao recimo scena sa Christopher Walkenom i Dennis Hoopperom , ili scene sa Elvisom, kojeg je Val Kilmer odlično skinuo. Ova i ona u toaletu pred pucnjavu. Naravno tu je i klasična pucnjava, karakteristična za trilere 90ih. Atmosfera u filmi mi se isto dopada. Pogledao sam alternate ending, bolje što je ostao ending kao u filmu, mada i alternate je zanimljiv. Mada mislim da je film sniman ovih godina, kao zvaničan ending bi bio upotrebljen onaj aletrnate.
×
×
 • Create New...