Jump to content

СтелаРоса

Član foruma
  • Posts

    2,465
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by СтелаРоса

  1. Mislio sam da ce Howard u bar jednoj od dve utakmice u Madridu da se naprzi i da ce to biti prilika za brejk, ali nista od toga
  2. Ti bi da gazis po sopstvenom klubu i igracima zbog mrznje prema jednom coveku ciji odlazak nece nista promeniti na bolje. Eto ne volimo da Covic osvoji Abu, bolje da je osvoje Ostoja i Zeljko, oni su ispravni. Da me ne shvatis pogresno, razumem te i smatram da nezadovoljstvo treba pokazati, ali ne po cenu rezultata. Zaista nije momenat da se unosi dodatni nemir u ekipu, jer ona je u sustini jedina koja ce biti zrtva u svemu ovome. Posle Aba lige sledi polufinale KLS, eto to bi recimo bio adekvatan trenutak za to sto zelis, a pogotovo bi imalo tezinu u slucaju da osvojimo Aba. Vidim i da je po tebi Mega favorit protiv nas, sto mi govori da uopste ne razmisljas racionalno u ovom momentu kada je u pitanju nas KK. Da se ne naljutis, ali probaj malo da iskuliras i da se opustis, ipak je ovo samo sport.
  3. Ma Kanga vise ne sme da bude deo bilo kakvih ozbiljnih kombinacija, makar u velikim utakmicama. Mislim da nije slucajno da smo primili 4 gola za 110 minuta koliko je proveo na terenu u prva dva prolecna derbija, dok smo ostatak vremena (oko 200 minuta racunajuci i jucerasnju utakmicu koju nije ni igrao) sacuvali mrezu. On ni u prajmu nije vazio za igraca koji moze da drzi sredinu terena sa pozicije zadnjeg/centralnog veznog, zato je uvek igrao iza napadaca iako i tu ima brdo nedostataka. Kada gledas Hvanga vidis igraca koji bi bez problema mogao da igra za neku jacu spansku ili nemacku ekipu, dok za Kangu to nikada nismo mogli da kazemo.
  4. Apsolutno ne, i kao sto sam napisao ne podrzavam i to se ne radi tako. Samo mi je neposteno da se cuvena "atmosfera linca" vecito vezuje za Pionir i Zvezdine navijace, dok se istovremeno zanemaruje gde su se najgore stvari desavale, videle i cule.
  5. Ovo je svakako bila velika sramota da je klub dopustio da se navijaci ovako usetaju u teren, pogotovo sto su igraci Buducnosti najmanje krivi za desavanja u Podgorici. Ali mene nervira sto se konstantno zaboravlja kroz sta su nasi igraci prosli na gostovnjima tamo sezonu pre, a onda i sezonu kada je nastala ova slika. Ne secam se da je igrace Buducnosti bilo ko napadao cak i kada su odneli brejk iz Beograda u sezoni 2017/18, kao ni naredne sezone kada je Zvezda povela 2:0. Svi kasniji incidenti u Pioniru su bili odgovor na napad na nase igrace, sto opet naravno ne podrzavam, jer kao sto rekoh igraci nemaju veze sa tim. https://www.kurir.rs/sport/kosarka/3029777/skandal-u-crnoj-gori-napadnuti-kosarkasi-zvezde-u-podgorici-navijaci-buducnosti-uzvikivali-zaklacemo-vas
  6. Za Stamenica se zaboravlja da ima 22 godine. Takav je tip igraca da ima mnogo prostora za napredak, ali je za tako nesto potrebno i mnogo rada. Pitanje je da li je on spreman na to, a i koliko su treneri spremni da ga trpe i rade sa njim. On nije profil veznjaka poput Bakule ili Mijailovica koji isti fudbal igraju i sa 20 i sa 30 godina i koji su ograniceni fudbaleri. Ovaj decko ume fudbala, posle dosta godina smo konacno dobili zadnjeg veznog koji nije operisan od igre u napadu. Ima tu i ubacivanja iza ledja i dodavanja i sasvim solidne igre u polju. To sve vremenom moze da bude bolje ako mu bude raslo samopouzdanje i iskustvo. Sto kaze Perkos2, ako dovedemo Matica ili Grujica na tu poziciju necu se buniti, ali daleko je Stamenic od nekog problema, pogotovo uzimajuci u obzir godine i potencijal za prodaju. Promasaji koji je imao u derbijima su naravno neprihvatljivi, ali to je odlika citave ekipe na nivou cele sezone. Ne razumem sta im se desava.
  7. Bekovi i napadac su najtanji deo tima i to je broj jedan da se pojaca na leto. Ostale pozicije se jos i mogu nekako pokrpiti, mada bi bilo dobro dovesti jos jednog ozbiljnog veznjaka, levo krilo, a mozda i stopera. Bice problem ako ode Hvang. Za Bukarija se necu potresti ako ode, ali opet bez obzira sto me je mnogo puta iznervirao ipak je igrac koji je najvise pravio razliku i u LS i na derbijima. Sto se tice Olajinke mislim da ce on imati bitnu ulogu naredne sezone kod Milojevica. To je igrac koji mnogo trci, postuje tim, zadatke, uvestvuje u odbrani, a na sve to je uspeo danas da cacne dva gola. Ako su igraci poput Milica i Srnica nalazili svoje mesto kod Milojevica, verovatno ce i Olajinka koji je ipak nivo iznad, bez obzira na sve limite koje ima. O Stamenicu nisam promenio misljenje, uprkos promasajima, a to je da je igrac sa velikim potencijalom, ali sa njim mora jos mnogo da se radi. Bice steta da se nakon ove sezone gurne u drugi plan, ali verovatno ce se to desiti.
  8. Ne bih ponovo oko Serifa, samo bih prokomentarisao ovo za nasu odbranu koja je svemirski brod za njihovu. Rodic onako raspadnut je igracina za Antica, Mijailovic koji ni nije bek je bolji bek od svakog njihovog, a bolji i stoper. Spajic takodje ozbiljniji igrac od cele njihove zadnje linije, o Dragovicu ne moram ni pricati. Takodje, odbranu cini cela ekipa, mi smo od njih disciplinovaniji, jaci, brzi, spremniji. Ovo danas se moglo igrati jos 200 minuta i mi ne bi primili gol.
  9. Greota da nije bar 3:0 bilo. Partizan treba da slavi Serifa i drugare sto nisu dozvolili da pukne neka bruka i rekord za sva vremena na ova tri prolecna derbija. Ne preterujem ako kazem da smo trebali dati bar 15 golova, ali zavrsnica nasih igraca je nedopustiva cele sezone. Ovo je bila klasicna Milojevicevska utakmica, s tim da je protivnik toliko los da smo uprkos ziheraskoj igri opet imali bar 5 stopostotnih sansi. Jbg covek se nikada odupreti takvom shvatanju fudbala, njemu to donosi rezultate i nije on kriv sto ga je uprava vratila. Osvojice duplu krunu, zato je dosao, a ne da menja mentalitet kluba, razigrava mlade, itd..
  10. Imam rodjaka u familiji koji je uvek bio otmen, elegantan, kulturan, fin, pristojan. Na porodicnim okupljanjima vecito u odelu, sveze podsisan, u kulturnoj komunikaciji sa svima. Prica se da je toliko fin da pred svojom zenom nikada nije, da prostis, pustio gas, nego kada ima potrebu za tim ode u toalet i obavi to tamo. Kasnije se ispostavilo da je godinama svrljao sa ljubavnicama i sejao decu na sve strane. Jednog rodjaka zavrnuo za neki novac, drugog za neki materijal. Ali i dalje se ponasa gospodski, nema sta.
  11. Ma ne bi Ostoja, on je gospodin... https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/istina-je-mijailovic-je-pogazio-datu-rec-covicu/
  12. Ne verujem da je Mrkela nesto posebno zaduzen za skauting i odabir igraca. On je u celoj prici verovatno samo potrcko koji obavlja neke administrativne poslove koje mozemo i ti i ja da obavljamo, i naravno prima za to ogroman novac. Mi kao klub moramo da promenimo kompletnu klupsku politiku, pa tek onda mozemo da upiremo prstom u nekog Mrkelu i da kazemo da nam treba bolji od njega. Sto naravno ne znaci da taj bezveznjak treba da bude u klubu trenutno. Sto se tice danasnje utakmice, vidim da se opet najavljuje Kanga u 11 sto je zaista neverovatno s obzirom da je oba prolecna derbija izveden oko pedesetog minuta. Sa njim na sredini duva promaja na sve strane, a ne doprinosi previse ni ofanzivno. Ne znam zbog cega je toliki problem izaci na teren sa veznim redom Stamenic, Hvang, Ivanic, desno krilo i napad su zacementirani, znaci ostaje levo krilo za Kataija ili Olajinku.
  13. Nazalost ne ume nas klub, tj ljudi u njemu, smekerski da se ponesu. Verujem da bi Terzic i kompanija na pocetku sezone potpisali da sva tri derbija izgubimo ali da osvojimo titulu. Ni srama, ni stida, ni hrabrosti, ni srca. Isti je to sklop licnosti kao u FKP, ponasanje i saopstenja bi bila ista da je obrnuta situacija u pitanju. Setimo se 2017. godine kada su komsije osvojile titulu kakvo je kukanje i plakanje bilo zbog raspalog Kokeze, a te sezone smo recimo u jednom od derbija dali gol iz auta i u plej-ofu nekoliko utakmica u nizu resavali penalima (da se ne shvati pogresno, i Partizan je te sezone imao dobro sudjenje, ali nije poenta u tome nego u nacinu ponasanja kada se gubi). Jedino sto jos uvek pravi razliku izmedju dve strane je publika. Mislim da se mi jos uvek koprcamo i svesni smo sta se desava i kako se radi, samokritika je na prvom mestu, dok na drugoj strani teorije koje se izmisljaju su stvarno neverovatne.
  14. Monkeys Monkeys Pandas Koalas Monkeys
  15. Real-Baskonija 2:3 Pao-Makabi 3:1 Monako-Fener 3:2 Barselona-Olimpijakos 3:2
  16. Lucic se uopste ne uklapa u ono sto je Partizan do sada dovodio, a to su igraci u punoj snazi, nakon dobrih sezona, ili mladi igraci sa velikim potencijalom. Lucic u junu puni 35 godina i ima debelu istoriju povreda. Mislim da se ni u jednom drugom slucaju ne bi ni razmatrao kao pojacanje da nije domaci igrac i bivsi kapiten kluba.
  17. Meni je Smart vec sada ok igracic. U onom periodu kada smo imali dosta izostanaka dobio je vecu minutazu i prostor, naraslo mu je samopouzdanje i pokazao je dobru igru. Jeste da je Aba liga u pitanju, ali on je te utakmice igrao sa pola gasa i dominirao, takav sam utisak imao. Medjutim izgubio se u EL gde ispred sebe ima nekoliko "bitnijih" igraca kojima treba lopta u rukama. Takva je situacija i sada s obzirom da jedino Aba igramo, roster nam je full i njemu ocigledno ne odgovara da bude tamo neki 10-11. igrac u rotaciji, a sto je mozda i najveci problem Sferopulos ne deluje kao da se previse potresa oko toga. Ako nema poverenja na relaciji trener-igrac onda je jako tesko da igrac pronadje svoju igru, pogotovo sto je u pitanju mlad momak koji je prvi put u Evropi.
  18. Mozemo mozda pitati Partizan da odigramo prijateljsku utakmicu sa njima tokom pauze
  19. Da je srece i pameti igrali bi celo prolece Radojevic i Mimovic po bokovima i ne moze me niko ubediti da bi nam igra bila losija zbog njih i da ne bi uzeli ovoliki broj bodova. Do leta bi znali na cemu smo, a ovako smo ostali tamo gde se nalazimo svih ovih godina sa bekovima.
  20. Dobra reakcija nakon prve utakmice. Lepo je videti Topica, Treja koji veze tri trojke. Studenti su malo razocarali, ali generalno im svaka cast za sve sto rade ove i prosle sezone. Bas gotivna ekipa koja igra smisleno i tacno, nije slucajno sto su nas umalo dobili prvu utakmicu, ni sto su uzeli superkup, a i prosle sezone takodje u 1/4 finala namucili kasnijeg osvajaca. Raduje konacno smislena rotacija. Iako je Hangina povreda sranje, nekako njegov izostanak vraca tim u normalu posto ko zna do kada bi Sferopulos jos pokusavao sa njim na 1. Ovako se Yago odmah aktivirao, evo imamo i Topa, i oni zajedno sa Teom i Nedovicem kompletiraju pozicije 1/2. Ilic je dobio priliku, nije uspeo da istisne Davidovca i tu vise nema mesta za eksperimentisanje sa njim. Davidovcu ce pomoci Tompkins koji jeste daleko od neke forme, ali bar ce doprineti skoku i svakako nam je i ovakav najbolji suter sa pozicije 4. Lukin povratak na 5 konacno, jbg trpice odbrana, ali opet donosi na ovom nivou dosta dobrog u napadu. U svakom slucaju, zavrsnica plej-ofa i treba da donese nesto kracu rotaciju. Deset igraca na koje ce se ozbiljno racunati, Smart kao 11 i Tobi/Gilespi kao 12. To nam je sto nam je i ovako nekako izgleda: 1/2: Topic, Yago, Teo, Nedovic 3: Gedraitis, Lazic, Smart 4: TT, Deda 5: Bolomboj, Mitrovic +Tobi/Gilespi
  21. Pa Mijailovic neka radi to sto Rodic radi, a mali Radojevic neka igra ofanzivnije. Tako bi cak i Mijailovic imao vise smisla, a dobili bi opciju vise u napadu.
  22. Protestuje protiv sudija klub koji bez istih ove sezone ne bi bio ni u prici za prvo mesto, a moguce ni za drugo. Kakva komedija.
×
×
  • Create New...