Jump to content

Henry Chinaski

Član foruma
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Rusi su ostvarili napredak poslednjih 2-3 dana. Sjeverno od Limana su usli u Sandrigolove, koje su okruzivali danima. Juzno od Zaricne sela su dosli do Siversky Donjeck rijeke. Po informacijama Ukrajinci su unistila 2 ponton mosta, ali Rusi jednostavno prave nove, i vjervatno su presli kod Zakitne, negje na 10 km od Bilohorivke.
 2. Bukvalno da si pogledao sliku duže od 5 sekundi vidio bi da je fake. Vidiš da je kod datuma ispravljena godina olovkom. Plus po bespućima interneta kruži već mjesec dana.
 3. Penzionisani američki general kaže da je rusima napredak usporen zbog još uvijek blatnjavog terena, i ako se Ukrajini ne dostavi mnogo više dalekometnog oružja, da nece izdržati pritisak do jeseni( mada to je samo njegovo mišljenje).
 4. Dopustili? Hoćeš da kažeš da je neko dao dozvolu Putinu da napadne, ili da je Putin nesta tražio a bilo je nedozvoljeno ?
 5. Sta se dešava sa Čečenskih Tik-Tok boraca, ne nailazim na njihove objave borbe protiv semafora?! Zadnja informacija koju sam pročitao da je jedan dio prebačen u Popasnu ( mada nzm koliko istinita). A znajući kakve se borbe vode tamo zadnjih mjesec dana, ne bi me čudilo da su pobjegli nazad u Grozni, jer teško da bi oni u prve redove.
 6. Mali doprinos temi. Supruga mi je Ruskinja, i kao svaka normalna osoba se gnusa ovog rata koji je pokrenuo Putin, jer sticajem okolnosti imamo mnogo prijatelja Ukrajinaca, a i plus smo normalna bića, pa kad neko napadne i ubija druge ljude, to nam jbga nije normalno. I sad naravno ona se čuje sa roditeljima, koji su pre svega obrazovni ljudi, proputovali svijet, ali Ne Vjeru svojoj cerci kad im šalje slike ili samo govori o užasima rata. Ljudima koji u svojim 60im, najviše informacija dolaze sa TVa, pa im je nemoguće i suprostavlja se narativnu koji čuju svaki dan. Plus žive u Petersburgu
 7. Ne postoji podjela zarobljenika na strane plaćenike i Ukrajince,po Ženevskoj konvenciji o ratnim zarobljenicima, svi zarobljenici se moraju tretirati jednako. E sad što se to ne primjenjuje ni kod Ukrajinaca, a pogotovo ne Rusa je samo " normalno" stanje rata, koje smo se nagladali u svim sukobima, pogotovo kod nas.
 8. Ukraine is calling on the European Union and its member states to urgently provide air-defence and anti-missile systems, as well as use “all means” to jam Russian satellite signals. Ukrajinci traže pomoć, ali mislim da nema ništa od toga.
 9. Živimo u Bosni. Frilenceri oboje.Payoneer kartica povezana sa Sberbank-om. Kada odeš na opciju " How much can I get on Atm" je za nekih 10-15% manje u odnosu na juče.
 10. Kurs. I sankcije su reda radi. " Danas smo se dogovorili da uvrstimo 351 predstavnika ruske Dume, koji su glasanjem prekršili međunarodno pravo i teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, na našu listu sankcionisanih osoba", rekao je Borelj. A Bajden uvodi sankcije protiv oligarha i dvije ruske banke. Neka je Bog u pomoći Ukrajincima, ako je ovo paket mjera koji će odvratiti Putina od napada.
 11. Preduhitri me. Bukvalno se postavljaju vjesti bez ikakve provjere izvora. Na sta bi licilo da postavljamo propagandne vjesti sa ruskog Telegrama ovdje. Inače žena mi je ruskinja i balans na kartici u rubljima je manji za 15% kada se pretvore u marke.
 12. So what did Amazon buy? “We have the rights solely to The Fellowship of the Ring, The Two Towers, The Return of the King, the appendices, and The Hobbit,” Payne says. “And that is it. We do not have the rights to The Silmarillion, Unfinished Tales, The History of Middle-earth, or any of those other books.” Zar nije rečeno da imaju prava na Unfinished Tales i dio Silmariliona ?
 13. Kreće čuveno " Aba liga je prioritet".
 14. Kakva petorka na terenu u zadnjoj cetvrtini kad ganjamo bilo kakav prikljucak 😶
×
×
 • Create New...