Jump to content

Rastko

Član foruma
  • Posts

    103
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

545 profile views

Rastko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

16

Reputation

  1. Znaci, Josip Broz nam sve dao a mi nezahvalni Neće biti da je tako kao što ne stoji ni navodna ocjena koju nikad nisam cuo a sa kojom polemises po kojoj je "Tito kriv za sve".Ja sam misljenja da Josip Broz kad je riječ o Srbiji i Srbima i ne može biti ni za šta kriv.Ovo stoga što JB nije bio srpski nego hrvatski političar.Sasvim razumljivo je to što je svoj politički angažman podredio interesima ili ciljevima naroda kome je pripadao.Priroda jugoslovenske zajednice učinila je da su ti interesi odnosno ciljevi uključivali i neka druga pitanja koja nisu neposredno u vezi srpsko-hrvatskih odnosa pa su hrvatski interesi uključivali ili su se podudarali i sa interesima većine ili nekih naroda ili etničkih zajednica na teritoriji nekadašnje Jugoslavije. Nije potrebno obrazlagati da su se ti ciljevi mogli ostvariti samo na štetu srpskih nacionalnih interesa. Ako se govori o krivici onda se može eventulano govoriti o krivici onih u Srbiji ili medju Srbima koji su JB omogućili da sprovode te planove. Kad je riječ o ekonomskoj zaostavštini vlasti JB na čemu se toliko insistira /napravio fabrike .../ ne znam da se iko iole relevantan založio za očuvanje privrednog sistema kakav je naslijeđen iz vremena JB.Čak su se i političke partije koje su neposredno proizašle iz partijske organizacije na čijem je čelu bio JB nekih 40 i nekoliko godina,opredijelile za potpuno napuštanje istog i za stvaranje privrednog sistema po uzoru na zapadne demokratrije. Kad je riječ o političkom poretku vjerovatno se ni partija njegovog unuka ne zauzima za "vodeću ulogu komunista" odnosno jednopartijsku diktaturu,kult ličnost,zabranu opozicije i dr.što je karakterisalo vlast JB.
  2. Za Federalnu TV slučaj Davor Dragičević još nije završen.Tinja još neka nada. http://www.federalna.ba/bhs/vijest/321235/nije-odobren-zahtjev-za-okupljanje-na-trgu-krajine
  3. Rastko

    Crna Gora

    Unitarna varijanta ne bi imala tu vrstu problema.Uostalom,Crna Gora se odlukom svog parlamenta vec jednom prisajedinila Srbiji.
  4. Rastko

    Crna Gora

    Tema i jeste medjunacionalna tj,.odnosi se na medjunacionalne odnose .Istina Srbi i Crnogorci u Crnoj Gori jesu dva dosta srodna naroda...
  5. Rastko

    Crna Gora

    Bilo bi zanimljivo vidjeti reakciju odnosnih kad bi Srbija ili jos bolje Srpska pristupila podrzavljenju imovine Rimokatolicke crkve ili Islamske vjerske zajednice.
  6. Rastko

    Crna Gora

    Ne moze se za Djukanovica reci da jei padobranac ili uzurpator vlasti.Neki glasacki listicu mu daju kakav takav legitimitet bez obzira sto demokratija u Milogori nije na zavidnom nivou.Sasvim je razumljivo sto Crkva uvazava tu cinjenicu i postuje okvire svoje misije koja ne ukljucuje dnevnopoliticka pitanja .Okolnost da Djukanovic ugrozava postojanje Crkve kroz otimanje imovine daje Crkvi valjan osnov da pokusa da utice na svoje vjernike i postovaoce i u toj sferi u kojoj inace Crkva nema sta da trazi.
  7. Rastko

    Crna Gora

    Zato što je "liberalizam" lažan a nacionalizam stvaran.
  8. Samo držim ogledalo.Za krivu njušku ne treba kriviiti ogledalo.
  9. Slava mu Nazalost sarajevske i ulice drugih gradova Federacije BiH će i dalje umjesto po pokojnom gospodinu Kutiljeru i sličnim razumnim i dobronamernim ljudima nositi imena Alije Izetbegovića i nekih ustaša ili SSovaca iz vremena Drugog svjetskog rata.
  10. U ovome ima istine jer bi se vjerovatno velika većina izliječenijh u bolnicama samoizliječili a terapiju protiv sekundarne upale pluća mogli su da dobijaju u svojim domovina od mobilnih timova.Ovako su bolnice pretrpane pacijentima za čiju bolest ne postoji terapija pa je nejasno šta tamo rade.Istovremeno,zdravstevni sistem je sasvim nedostupan za one u početnoj fazi razvoja bolesti kad navodno određena terapija daje neke rezultate.Na taj način zapravo zdravstevni sistem nikome ili skoro nikome ne pomogne.
  11. U međuvremenu Valentin Incko,ponos i dika svih bejahaca dezertirao u Austriju. Hvali more drž se kopna ili selo hvali a u grad se svali,Inckov je životni moto.
  12. Emir Suljagić @suljagicemir1 Drugim riječima, četništvo je višestruko smrtonosnije od Covid-19, ali dok ne znam nikoga ko bi sa Covid-19 popio kafu, znam za cijeli milje u Sarajevu koji plazi u potrazi za četnikom sa ljudskim licem.
×
×
  • Create New...