Jump to content

Popara

Član foruma
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

547 profile views

Popara's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

12

Reputation

  1. Aha,znaci Evropski gradovi bi trebali da lice na Kinsasu da dokazemo da nismo ksenofobni ... no thank you .
  2. Ruku na srce njih jesu sasekli za 4-tu sezonu,otuda i neke nedoslednosti sto se tice likova ( Dzekil/Hajd ) . Scene seksa mi nisu smetale 😁 Sada se snima Penny Dreadful City of Angels kao neka vrsta nastavka duha te serije,mada bez viktorijanskog Londona i Eve Gren za mene nije to to .
  3. Zato vam niko ne brani da sami sebe obezbedite za stare dane,ako racunate samo na PIO fond onda mrka kapa . Ulaganje u obveznice Srbije donosi dobar profit - 6 % godisnja kupon-kamata na dinarske 10-godisnje obveznice i 4 % na evro obveznice ( sto je vise od npr devizne stednje u bankama ) . Da ne ispadne da reklamiram nekoga ima i privatnih penzionih fondova koji imaju 8-9 % godisnje prinose,sto vam dok odete u penziju moze napraviti lepu svotu . Ja sam uvek govorio Srbija je super zemlja da se penzionises ( ako si radni vek proveo napolju ),ali ako ovde radis i cekas penziju .... nemas cemu da se nadas .
  4. Dolazi nam Matrix 4 https://bgr.com/2019/08/20/matrix-4-official-keanu-reeves-carrie-anne-moss-returning-release-date/
  5. Pa da,standard na racun kredita ... a njih se jos nismo oslobodili - " Građani Srbije će do kraja godine morati platiti čak 337,95 milijuna eura kredita preuzetih od vremena bivše SFRJ tijekom 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, kako piše Blic. "
  6. Kad bi Srbija stigla Hrvatsku " stagnaciju " mogli bi slobodno Vucica da proglase za dozivotnog predsednika i zasluzio bi
  7. Nije to isto samo zato sto su obe drzave propale .Sta je ostavila Britanska Imperija iza sebe,a sta je ostavila Mongolska Imperija ? @Amigo Ja sam se rodio ubrzo posto je uvenula ljubicica bela tako da su godine koje sam proveo u SFRJ bile manje vise iste kao svima u tom uzrastu .Ne zato sto je ta Jugoslavija bila dobra,vec zato sto me porodica stitila od svih sr*nja koja su se desavala tih godina .
  8. To je zapoceo drugi forumas,ne ja . Ja volim citati romane istorijske fikcije ali ne volim raspravljati na tu temu bas zbog ovog sto svako moze imati i dodavati milion raznih varijabli kako mu sta odgovara,ali ostaje cinjenica da je AU bila kapitalisticka a SFRJ obviously socijalisticka,sama ta cinjenica daje odgovor kako bi se dalje razvijali severozapadni delovi bivse Jugoslavije da su ostali u KuK monarhiji . Sto se tice pojedinacnih primera - moze neko iz neke licko-dalmatinske prip*zdine slaviti elektrifikaciju za vreme Juge,sto ne znaci da isto ne bi dobili i da je ostala Austro-Ugarska,i isto i mnogo vise .
  9. Eh,samo da Rim nije pao i da se renesansa dogodila 1000 godina ranije sada bih letovao na Jupiteru 🙂 Jugu na kraju nisu hteli ni ljudi koji su ziveli u njoj,ona ne bi prezivela ni sa danasnjim Poljskim standardom . Ne bih se slozio ni da su Tito & Company stvorili " kvalifikovanu radnu snagu ",pa mi to do dana danasnjeg nemamo ( cast izuzecima ) . Kakav bi Zagreb bio danas da je ostala AU ? Ja mislim daleko razvijeniji i lepsi nego Zagreb posle 70 godina raznih Jugoslavija . ( kad smo vec otisli na uporedjivanje i SBBKBB )
  10. " Pogledaj Los Angeles tada,pogledaj ga danas " Danasnji Zagreb je dobrim delom izgradio i renovirao Bandic,nema Juga veze sa tim .
  11. Naspram Austro-Ugarske sigurno nije . Naspram Kraljevine malo,stim sto treba gledati geopoliticki polozaj i vreme u kome je SFRJ postojala naspram Kraljevine Jugoslavije . Ali ono S u SFRJ pokazuje kako bi ta famozna Juga uvek ekonomski zavrsila,kao i sve druge S(ocijalisticke) drzave - na smetlistu istorije .
×
×
  • Create New...