Jump to content

Kuckarstvo, odnosno kuckarska moda

Recommended Posts

Posted

U poslednje vreme je primetan sve veći broj kućnih ljubimaca u urbanim sredinama, pogotovu kučića. Ovaj trend je najverovatnije krenuo od američkih serija i filmova kako se sada IN i u Trendu da se ima malo belo kuče koje kevkeće u društvu među ljudima, ističući ga kao socijalni simbol a možda i simbol dobrog materijalnog stanja. Dalje, ljudi vuku one jadne životinje uzicama kao robove po gradu, otežavajući kretanje drugim prolaznicima, što zbog dugačke uzice, što zbog potencijalne opasnosti da eventualno i nekog napadnu. Onda, 99% vlasnika se uopšte ne obazire to što se njihova 'mezimica' istovari po ulici ili u parku i što će to neko najverovatnije da ugazi i tu zarazu i prljavštinu preneti dalje... A tek kada krenu besomučnu da laju u zgradi i ulazu, tako da odzvanja cela zgrada i ceo komšiluk, da ne pominjem to što mnogi svoje kučiće zatvore na terasi i nema ih po ceo dan kući a on jadan laje ni laje. Takođe, barem na Zvezdari na Mirijevu ovamo, svaka kuća u dvorištu ima kuče, gde većina laje na prolaznike, da ne pominjem to kada se uveče oko ponoći udruže pa svi zajedno laju kao u čoporu, kao da smo na selu negde.

Pitanje: Da li je humano imati psa, pružiti mu svu ljubav i primiti ljubav od iste te životinje, da li je pas zaista čovekov najbolji prijatelj i da li je pas tu za čoveka u dobru i u zlu?
Ili, da li je u pitanju čisto američko pomodarstvo da se vidi da se ima, da se vodi na češljanje, manikir pedikir, da mu se organizuje rođendan, da mu se kupuju odelca i razne stvarčice... ali sve to da bude primećeno u društvo da ljudi pomisle da je u pitanju brižna osoba sa puna empatije? Ili je u pitanju čisto lečenje samoće jer taj neko ko drži kučiće ustvari ne voli ljude niti ljudi ne vole njega, pa je lakše kučetom komandovati za koru hleba i krov nad glavom, nego nad čovekom-devojkom koja će posle one stvari ipak postavljati pitanja....

Posted

Dobra tema, bez obzira ko je otvorio. 

Ja sam isto ubeđen da pse, paradoksalno, više vole oni koji ih nemaju od onih koji ih imaju. Među vlasnicima pasa po gradovima (na selu je druga priča i mnogo povoljniji ambijent za imati psa) veoma mali broj je onih koji: a. zaista vole te životinje i imaju mogućnosti da im obezbede adekvatne uslove, 2. znaju da se ponašaju kao vlasnici pasa, uredno čiste za svojim ljubimcem i sposobni su da shvate da nisu baš svi ludi za njihovim kucom.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Dobra tema, bez obzira ko je otvorio. 

Zapravo, da. I bez obzira na ukupnu sadržinu posta 😁

Izvinjavam se vlasnicima kučića ali što više srećem njih i pseća govanca po ulicama i trotoarima, više volim mačke.

Mislim da je to lud'lo prešlo svaku mjeru, najviše zbog neodgovornih vlasnika.