Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted (edited)
41 minutes ago, Guru said:

Čovićevska politika skupljanja i preplaćivanja dostupnih domaćih igrača je prevaziđen i dokazano neuspešan koncept na EL nivou.

Ово је 100% тачно. Само ми није јасно ко заговара ту политику сада па да морамо да је се подсећамо? Ова управа се растала са Недовићем, Митровићем, Петрушевим, Теодосићем, па чак и капитеном Лазићем. Ова управа такође на лето неће довести Јовића, Ристића, Момирова или Стефана Николића, нити ће продужити уговор Давидовцу. Тренутно причамо о момку који осим држављанства нема додирних тачака ни са једним од тих играча. Иза њега су већ добре сезоне у сениорској кошарци, има одличне физикалије и спортске гене који потичу из квалитетне породице, тек 22 године и љубав према Звезди. Чиме је заслужио да га прекрстимо у човићевско популистичко појачање?

Од следеће сезоне ћемо у тиму од домаћих играча имати само Калинића и Добрића којима уговор истиче наредног лета и Миљеновића који се показао као коректан додатак овом тиму. Плавшић нема теорије да игра у 26/27 Звезди, од Давидовца се извесно опраштамо, Радошић очито није капацитет, а Стојковић иде у Америку на колеџ. За мене је поразно да лето 2027. године дочекамо са једним Србином на уговору што је тренутно реалност ако никога више не доведемо. Не морамо да причамо ни о КРК, ни о КЛС, ни о мерењу патке са вечитим ривалом на конто броја домаћих играча... Сува логика и историја овог клуба говоре да је брука да нам једини српски играч буде трећи плејмејкер. Не знам одакле потреба да се позивањем на тврдоглавост људи из прошлости инсистира на томе да би сваки наредни домаћи трансфер био њихова политика.

У ростеру од 15-18 имена, ако нема места за 4-5 српског порекла онда смо ми баш јако бахати. А ако на позицију Ђуришића која би вероватно био трећи бек или треће крило инсистирамо да доведемо странца онда смо помало и ненормални. Али ок, Markoss каже да га тренер и управа желе, тако да је то ваљда разјашњено. Само остаје да одоли момак притиску свог агента и имаћемо још једног младог Србина који игра кошарку за Звезду.

Edited by aleksa7
  • Like 12
  • Love 1
Posted
6 minutes ago, aleksa7 said:

А ако на позицију Ђуришића која би вероватно био трећи бек или треће крило инсистирамо да доведемо странца онда смо помало и ненормални.

Treca opcija bez perspektive za role igraca u EL

Ako ce biti tu samo za abu neka dodje, ali dovoditi igraca samo jer ima srpski pasos je ista prica kao Covic

Da nema pasos bio bi u opticaju za Spartak, Megu, Igokeu i slicne timove

Posted (edited)
1 hour ago, Guru said:

Čovićevska politika skupljanja i preplaćivanja dostupnih domaćih igrača je prevaziđen i dokazano neuspešan koncept na EL nivou

Где виде преплаћивање? Буквално нема потврде ни да су успоставили контакт с њим. Тако да, полако, нико му није дао плату од 3 милиона годишње. 

Друго, дечко је звездаш, са добрим телом. Ако је уз то и радник, шут се може довести на пристојан ниво (погледајте само колико је Калина напредовао у шуту кроз каријеру. Причао је о томе код Луке и Кузме како је то ишло). 

Домаћи играчи у тимовима попут Звезде су апсолутно неопходни, јер добро осећају клуб, познају менталитет навијача и у могу да пренесу странцима своју емоцију. Жалгирис је најбољи пример тима у којем домаћа основа ради свој посао. Није случајно што су малтене једини клуб у претходних 10ак година који има Ф4 Евролиге а да не долази из плејаде највећих фаворита, а ево видимо и ове године да играју одличну сезону. 

Edited by Вујке
Posted

Pa mozda Guru potencira da nam trenutno Djurisic ne donosi ko zna bog sta sem toga sto je domaci igrac.

Ako se uklapa u roster doveo bih ga ali ako ne onda ga ne bi po svaku cenu dovodio.

Jer ako dovedes ga pa posle zbog svojih karakteristika ne dobije pravu sansu onda jbg nije to dobro ni po klub ni po igraca.

Posted (edited)

Što se tiče domaćih igrača uvek sam za to da imamo par mladih u rosteru. U najgorem slučaju mogu igrati domaća takmičenja da malo rasterete nosioce. Ali ne mladi kao mali Lazarević od 27 leta.

Edited by Урош19
  • Like 1
Posted
23 minutes ago, Don Dusko said:

Pa mozda Guru potencira da nam trenutno Djurisic ne donosi ko zna bog sta sem toga sto je domaci igrac.

Ako se uklapa u roster doveo bih ga ali ako ne onda ga ne bi po svaku cenu dovodio.

Jer ako dovedes ga pa posle zbog svojih karakteristika ne dobije pravu sansu onda jbg nije to dobro ni po klub ni po igraca.

Realno da ove sezone od njega necemo imati neke koristi, ova statistika nikako ne obecava, pitanje u kakvom je stanju.. Ali opet Djurisic prije odlaska u Ameriku je bio zanimljiv igrac, koliko se sjecam sa ne bas ovako losim procentima. Ne znam, s obzirom na ove siroke rostere sto se prave ja bi ga uzeo, naravno uz neki normalan ugovor jer realno nakon ove epizode u Americi nije bas trazena roba, potencijal ima pa da vidimo sta ce biti.. 

• Like 1
Posted

Meni on bio na spisku igrača koje bih voleo da vidim u Zvezdi, pre 2 ili 3 godine nisam siguran, pre Amerike. Pozdravljam akciju, ako je za sledeću sezonu. I punoooo da se radi u međuvremenu!

Posted
5 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Jel moze Djurisic da se registruje? Ako moze, pakuj

Kako pouzdani sport klub javlja, direktno su kontaktirali evroligu, imamo jos dva mjesta :)