Diogen Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 hours ago, Guru said: Preuzeo je ekipu na skoru 1-2, kakav crni odlični momentum, vrhunsko samopouzdanje i drugi najbolji defanzivni rejting. Ekipa je sa njim na klupi ušla u seriju velikih pobeda, najbolje i to da mu oduzmete jer vam se ne uklapa u narativ o ćelavoj neznalici. Paralelna stvarnost jbt. Samo cu na ovo da odgovorim, posto nema smisla polemisati kad se jos u preambuli zemene teze i onda neko na tome gradi svoj narativ. Ekipa jeste u odlicni momentum usla koincidentno sa Tomovicem, a zapravo kao direktna posledica smene trenera i opste poznatog i u praksi dokazanog faktora shok terapije. To je jasno cak i jednom kosarkaskom laiku poput mene. I mi jesmo licili i igrali kao ekipa sa visokim samopouzdanjem upravo za vreme trajanja efekta "shok terapije", kad smo ponajvise tranzicijom iz odlicne odbrane mleli protivnike i napravili nas najveci niz od 8 dobijenih utakmica upravo u tom oktobru. Pitanje je sta se desilo sa ekipom nakon prolaska tog efekta, gde je nasa igra (ne nuzno rezultati) iz oktobra, i kako su se to obecanja aktuelnog trenera o "imprementaciji ideja" i tome da cemo "biti jos bolji" tako pateticno izjalovile a mi smo izgubili u igri sve ono sto nas je krasilo i od Valensije u oktobru postali obicna vreca za udaranje i dobra ekipa za nabijanje kos razlike. Takmicenje je dugo, nije sve do nas, i druge ekipe igraju - sve to zvuci naizgled lepo ali nije nista drugo do prazna demagogija i abolicija odgovornosti. Zasto MI vise ne igramo - to je pitanje za naseg trenera i samo to mene interesuje. Razumem da nismo konkurent za F4, realno ni plej-in ekipa, ali OVO na sta mi licimo nakon dva meseca trenerovih "implementiranja" je njegova licna i personalna odgovornost, a ono blamiranje protiv komsija je bila prelomna tacka koja ce mu vrlo verovatno odrediti dalju sudbinu. I to ne kazem ja, jer sam vise puta i napisao da ja nisam za novu smenu trenera iz x razloga, ali ocigledno da od tog shamara od sadasnjeg fenjerasa govore igraci na terenu. Jer kad oni jednom provale slabost (trenera ocigledno nesposobnog da prekine serije protivnika koji nas sad vec lome u 1/4 i trenera koji preuzme ekipu sa drugim najboljim deffensive rating a sada primi lagano u dvomecu 200+ poena) i demagogiju (o implementaciji nicega, izdvajanju "najboljih igraca", blamantnim deljenjem minuta igracima nedoraslim ni Eurocup nivou...) - tom treneru se ne pise dobro i to nije nikakva novost kad u ekipi imas ogromnu vecinu stranaca. Uostalom, ukazivanje na odgovornost nije poziv na skidanje glave, te ne vidim cime je to SO zasluzio ili nas zaduzio da ga aboliramo odgovornosti za ovo na sta mu ekipa izgleda u januaru? Covek je uzeo ekipu skracenog rostera, integrisanje pojacanja i rehabilitovanih igraca je promenilo fizionomiju te ekipe, SO je na sve to podelio najblaze receno cudne minutaze pojedinim igracima, sto je sve rezultiralo potpunim remecenjem hemije i psiholoskog momenta igraca. Jednostavno, nije uspeo da odrzi momentum, da uklopi nove igrace a da ne poremeti jezgro ekipe, i sto je najgore trenutno uopste ne lici na coveka koji zna kako da spreci ovaj pad. Gledajuci ga kako na poluvremenu dolazi maltene do zapisnickog stola jer je krenuo da cestita protivnickom treneru je ocigledan signal loseg psihickog momentuma u kojem se on trenutno nalazi, slicnog momentuma u kojem je bio onaj Obradovic nedavno. A znamo kako se to zavrsilo... Sto se konkretno te "celave neznalice" tice, ja ga nigde i nikad i to ne samo na ovom forumu nisam tako nazvao jer takav ton sebi ne dozvoljavam, pa te molim da mi ne inputiras reci i ne macujes se sa nekim drugim forumasima kvotujuci moje upise. Mozemo da iznosimo suprotna misljenja ali nivo opste kulture komunikacije ne bi trebalo da bude sporan. 2
sinisat5 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 48 minutes ago, Diogen said: trenera koji preuzme ekipu sa drugim najboljim deffensive rating Mene samo ovo interesuje,kako smo mi nakon tri kola imali ovaj defanzivni rejting?Branio sam Sašu jer mi je bilo iritantno sto su ljudi jedva dočekali seriju loših rezultata da skoče na njega,svima je jasno da ne izgledamo dobro,i da se ne nazire izlazak iz ovog problema naročito jer se kroz izjave igrača vidi nezadovoljstvo,ali realno i ovdje se pretjeruje i ide iz krajnosti u krajnost. I baš me interesuje sta to Montejunas kog ovdje svi dižu u nebesa,ne znam da li je bila riječ kritike, daje više od Luke Mitrovića?Odbrana,skok,asistencije,poeni,manja plata?Da se razumijuemo ne svidjaju mi se ni jedan ni drugi i daleko su od centara kavi trenutno prolaze u ozbiljnoj košarci..
Blade Posted 20 minutes ago Posted 20 minutes ago 11 hours ago, Brajant Danston said: Jeste nepravda, ali generalno gledano mislim da nam ni on ne bi pomogao da naš klub gledamo u top 8. Sezonu pre te je pružio nikad slabiji otpor Partizanu u plej-ofu Aba lige. Niti jednom nije bio ni blizu da ih pobedi na strani u toj seriji, mada je to verovatno i bio najbolji Partizan u poslednjih dvadesetak godina. Ono što mi je nekako izuzetno karakteristično za ekipe koje Duško vodi je da brzinom svetlosti mogu da dozvole protivniku da im napravi seriju 20-0, ali isto tako i da se vrate za tren. Poslednje dve tri godine mi je Aba nebitna, ali nikad ne mogu da zaboravim onaj poraz od Partizana u regularnom delu, i to na strani, kada smo prvi deo igre imali nešto oko 20 poena prednosti i posle isto toliko izgubili. Elem, stvarno poštujem Duška, ali onu ekipu sa Nejpirom, Teodosićem i bila je tu sigurno još neka jaka glava, nije mogao čak ni on da vodi. Svakako, veliki gospodin, ali kao što rekoh na početku, sumnjam da bi nam čak i on kao neki dugoročni projekat doneo taj plasman među osam najboljih. To je sve SBB-KBB, ali misljenja sam da i da je ostao do kraja sezone na cijem pocetku je smenjen, ne bi napravio nista losiji rezultat od Sferopulosa. Jeste, ruku na srce, evo bas u ovom kolu u italijanskom prvenstvu se bas tako desilo. Nije mi Aba liga nebitna, nije mi nebitno nijedno takmicenje u kome ucestvuje Crvena Zvezda i svako zelim da osvoji, a tesko mi je ako ne osvoji. Od svih poraza, poraz u derbiju mi najteze pada, nebitno da li je finale Evrolige ili neka utakmica na kraju ligaskog dela Aba lige koja nema rezultatski znacaj. Pobeda u derbiju je isto tako, najveca pobeda i njoj se najvise od svih, radujem. Opet bez obzira koje je takmicenje. Ta ekipa o kojoj govoris, selekcija je bila onako, malo cudna i ne deluje mi da su mu date odresene ruke za to, a jos cudnije mi je sto je on pristao na to da mu sufliraju. Ja sam ga gotivio i pre dolaska u Crvenu Zvezdu. I nadam se da cemo jednom opet biti na istoj strani. Ako bi ostatak sportskog sektora radio dobro, kao sto ne radi, mislim da bi za 2-3 sezone, da je ostao, ako ne one kada je otisao, sezonu posle te usao u F8. A primere kako sportski sektor ne radi dobro, a ni neki drugi, tek mogu da navodim.
dzakala Posted 11 minutes ago Posted 11 minutes ago 16 hours ago, Crnogorac PG said: Ili ovo: Ne-vje-ro-vat-no! Da je Sfero ostao – sa njim bismo isto dobili onih 7 u nizu!? ... I to nakon onih “fantastičnih” izdanja sa njim, u dugom periodu, koji je trajao sve do prve od tih 7 utakmica (druga polovina prošle sezone katastrofa, pa pripremne utakmice katastrofa, pa dvije u EL i protiv Zadra kući katastrofa). U svakom slučaju, nije mi namjera da pravdam Sašu, nego nešto drugo. Da se sad javim podstakla me forumaška priča o našim trenerima, o Saši, Sferu, Dušku, Deju itd, ali ne samo priča koja se vodi ovih dana, nego priča iz svih prethodnih godina – kakvi su kao treneri i kakvi su im rezultati sa nama, a posebno me podstaklo forumaško obrazlaganje da li ih treba smijeniti. Kad me vec citiras, trebao si celi post a ne jednu recenicu da izvuces. Mozda jeste neverovatno ali iz ove sada prizme, 7 vezanih pobeda sa Sasom Obradovicem je ostvreno na talasu temelja koji je ekipa vec imala(Obradovic sam o tome govorio) na to s ejos nadovezala i dobra energija, domaci teren. On je i sam govorio kako nema vremena da mnogo menja niti da implementira svoje ideje, a dodatna otezavajuca okolnost su bile povrede pa nije ni imao igrace na treningu za bilo kakve inovacije i uigravanja. E nakon toga sledi reprezentativna pauza, i cuvena impelemtacija njegovih ideja. Nakon toga pa zakljucno sa Zalgirisom ne licimo vise ni na sta(cak mi je muka i da napisem o tome kako trenutno izgledamo a da je duze od jedne recenice) Slucajno ili ne ne znam, ali su ovo cinjenice. P.S dobrodosao na forum
Recommended Posts