Klotzen Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 3 hours ago, Eddard said: Ovo je i razlog zašto pitam. Mi smo doveli ženu iz Srbije, plaćamo je 1.5k, plus živi kod nas, hrana, put, telefon, zdravstveno osiguranje... Dajemo joj i više od dogovorenog. Naša ćerka ide u vrtić, tako da ona (osim retkim danima kad je bolesna pa ostane kod kuće) ima s njom obavezu tipa od 15-19h, po kući malo pospremi, ali i tu smo je oslobodili jer plaćamo posebno spremačicu, eventualno skuva nešto 2-3 puta nedeljno. Nije da se ona žali, ali tu i tamo natukne kako to nije neki novac, eto i u Srbiji ljudi čuvaju decu za 1500e... I tako. A meni sve to nešto čudno. Pa je čula da plaćamo spremačicu 16e/h, pa sračunava koliko ona po satu dobija, ne računajući da ta spremačica od tih para plati sve ono što ova ne mora.... Ako je u Srbiji postalo normalno da se tolike pare plaćaju za čuvanje dece, onda se i ne živi toliko loše. Ali mislim da je nešto drugo u pitanju. Laže, da može da dobije 1500 evra u Srbiji ne bi ni pričala sa tobom nego bi ti samo javila prvi put kada se vrati u Srbiju da ne može više da radi. Verovatno pokušava da vas izmuze. Ko je lud da ide u Nemačku da radi za iste pare kao u Srbiji. Sad zam svao snaju njena keva se bavila time. Ona je radila u Švajcarskoj do 2021. za 1000 evra ali ona je bukvalno samo čuvala dete i vodila ga gde treba, nije radila druge poslove osim možda da skuva viršle ili jaja za dete ili podgreje nešto što bi gazdarica napravila. No ona se povukla tako da mi nije mnogo pomogla da li je danas cena drugačija. Sad sam malo proguglao i nisam ništa našao za ovu godinu a za prošlu sam video da se nudi od 900 do 1200 evra za posao dadilje bez nekih dodatnih zaduženja. Eto pa dodaj za to ekstra što ti radi pa oceni koliko treba. Ja recimo spremačicu plaćam 1000 RSD (ne za stalno, 10-tak puta godišnje) na sat ovde u NS zato kontam da su verovatno i dadilje poskupele u odnosu na pre. Pre korone sam plaćao spremačicu 600 RSD. Najbolje da daš oglas na nekom sajtu pa da vidiš kada ti se jave zainteresovane kolika su očekivanja. 1
Recommended Posts