Hertzog Posted April 13 Posted April 13 Moram priznati da ke Carli odlicno branio poziciju u borbi sa Noris, Russel takodje. Dobra trka, na kraju nismo ni losi. Jos da vidimo ima li kazne za russela
JPM Posted April 13 Author Posted April 13 Odlicna trka. Svaka cast. Inace, veoma je moguce da Russell bude kaznjen, ali sacekacemo podium. Razlog je sto mu u drugom delu trke nije radio transponder koji je ne samo uticao na njegov DRS nego ni drugi nisu znali kada su unutar jedne sekunde. Solidne sanse za kaznu. 1
MC Thunder 2 Posted April 13 Posted April 13 (edited) Mercedes se toliko fokusirao na Rasela, da su se potpuno posrali na Antonelija i njegovu sjajnu voznju, a imali su sve preduslove da opet imaju 2 vozaca u poenima. Sjebali su ga u najboljem stilu Lorena Mekisa. Kakva je to taktika, da li su oni sami znali sta su hteli? Prvo ga posalju u undercut klanicu, pa taman kada se izborio za P7, opet u boks na meke i 2 kruga kasnije (drs) opet u boks na meke. Pakao Da mu se Toto licno izvini, treba. Edited April 13 by MC Thunder 2 1
greenenvy Posted April 13 Posted April 13 27 minutes ago, MC Thunder 2 said: Mercedes se toliko fokusirao na Rasela, da su se potpuno posrali na Antonelija i njegovu sjajnu voznju, a imali su sve preduslove da opet imaju 2 vozaca u poenima. Sjebali su ga u najboljem stilu Lorena Mekisa. Kakva je to taktika, da li su oni sami znali sta su hteli? Prvo ga posalju u undercut klanicu, pa taman kada se izborio za P7, opet u boks na meke i 2 kruga kasnije (drs) opet u boks na meke. Pakao Da mu se Toto licno izvini, treba. Apsolutno su ga ukanalili. Mislio sam da su te meke sto su mu stavili bile stare 4,5 kruga, pa kao ajde, svi su isli u boks pa da opet malo produze span ovih novih. Ali u ovom slucaju su mu zakinuli solidne bosove. Vrlo moguce da bi bio osmi ili cak bio i u ravnopravnoj borbi sa Maxom i Gaslyem. Inace, Russell bez kazne, jer je gain na pravcu kompenzovao u krivini.
lemiwilli Posted April 14 Posted April 14 Moram priznati haticna trka. Svaka cast Pijastriju. Imam neki utisak da je Pijastri stabilniji od NOrisa u nekim bitni trenucima ili ipak taj Meklaren na prvom mestu i u poretku se ne ponasa isto. Russel odlican. To sa mekim gumama na kraju tek ludilo. Noris dobar tempo, dobro trece mesto ali previse gresaka za nekog ko bi trebao da se bori za titulu. I to ne samo na ovoj trci vec neki kontinuitet. Max..., mislim da ce leteti perje u RB-u. Da li ce Horner da stabilizuje tim ili je Max vec ima neke ponude na stolu, mislim da ce se znati vrlo brzo. Williams..., mi se nismo snasli u ovom haous. Raduje me cinjenica da je Sainc nekako svario novi bolid ali haos na stazi, greske , ludilo, nije nam islo na ruku. Mali Antoneli nije los dobro drzi taj Mercedes. Lowson sa druge strane bojim se da nece zavrsiti celu sezonu u F1. Ferari, solidan rezultat, iskreno jedva cekam da Hamilton "proradi", jer previse godina vec krstari po stazi.
Radoye Posted April 14 Posted April 14 Mercedes kaze nisu sigurni da je problem sa DRS bio na Raselovom bolidu ili kod FOM: https://www.racefans.net/2025/04/14/unclear-if-mercedes-or-fom-fault-was-behind-russells-drs-problem-wolff/ Quote The problem arose FOM stopped receiving timely updates from the transponder in Russell’s car. This also caused errors in the timing graphics displayed in FOM’s broadcast and the screens available online. However Mercedes team principal Toto Wolff said after the race it was not clear whether the fault lay at their end or FOM’s. “Basically you have this beacon, when the car crosses the line, the FOM signal recognises the car, and for whatever reason it didn’t anymore,” he told Channel 4. “So we’re not 100% sure if it was a wiring loom issue on our car or whether it was Formula 1.” Uglavnom, FOM tajming je prestao da prepoznaje transponder na Raselovom bolidu. Nije jasno da li je transponder crk'o ili je problem nastao u obradi podataka koje senzori pored stae primaju sa transpondera, uglavnom Raselov bolid je nestao sa tajminga koji se izmedju ostalog koriste i za detekciju DRS kako na njegovom bolidu tako i na bolidima koji pokusavaju da ga preteknu... Takodje, Hulk diskvalifikovan, isti razlog kao kod Hamiltona u Japanu, previse potrosena daska na patosu bolida: Quote 'Following the FIA post-race scrutineering checks, Nico's car was found not to conform with the regulations, with a skid plank wear in excess of the limit set by the rules. As a result, Nico was disqualified from the Bahrain Grand Prix. We will take the necessary learnings from this situation and conduct a thorough internal review.'
JPM Posted April 15 Author Posted April 15 11 hours ago, Radoye said: uglavnom Raselov bolid je nestao sa tajminga koji se izmedju ostalog koriste i za detekciju DRS kako na njegovom bolidu tako i na bolidima koji pokusavaju da ga preteknu... Sto je jednak ako ne i veci problem. Mislim da ovo nije trebalo da prodje bez kazne, osim ako zaista ima neke greske i u samoj organizaciji.
Radoye Posted April 16 Posted April 16 https://www.racefans.net/2025/04/16/russells-transponder-was-frazzled-and-charred-after-bahrain-grand-prix-drs-drama/ Detaljnije o Raselovim problemima.
Recommended Posts