Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, Eddard said:

Kad se raspišu izbori, moraš da se registruješ u najbližem konzulatu za glasanje u inostranstvu. I onda verovatno i tom istom konzulatu glasaš.

Mora da te tasta terala da glasas i slikas listic. 😁

Posted
Just now, ras kass said:

Mora da te tasta terala da glasas i slikas listic. 😁

Eee, nisam još nikad, nije tašta toliko dobra 😁.

Ali obećao sam ovde da sledeći put hoću, pa sam se nevreme raspitao.

Posted

Poznanik iz Toronta je pokusavao da se registruje da glasa u konzulatu i tu je uleteo u gomilu problema. Nije se odjavio u Srbiji, pa je morao da pise zahtev opstini da mu odobri glasanje u inostranstvu, pa da se onda registruje u konzulatu, plus jos neki deo koji sam zaboravio. Naravno covek digao ruke od svega, ko ce sa time da se zajebava. To glasanje u zemljama kao sto su SAD, Kanada ili Australija je vic, zamisli neko iz Vankuvera treba da ide na glasanje u Toronto. Ne znam da li je tacno ali sam cuo da je jedne godine u Otavi otkazano glasanje jer se nije prijavio dovoljan broj ljudi.

• Like 1
Posted
2 hours ago, DJORDJE said:

Poznanik iz Toronta je pokusavao da se registruje da glasa u konzulatu i tu je uleteo u gomilu problema. Nije se odjavio u Srbiji, pa je morao da pise zahtev opstini da mu odobri glasanje u inostranstvu, pa da se onda registruje u konzulatu, plus jos neki deo koji sam zaboravio. Naravno covek digao ruke od svega, ko ce sa time da se zajebava. To glasanje u zemljama kao sto su SAD, Kanada ili Australija je vic, zamisli neko iz Vankuvera treba da ide na glasanje u Toronto. Ne znam da li je tacno ali sam cuo da je jedne godine u Otavi otkazano glasanje jer se nije prijavio dovoljan broj ljudi.

Ne treba nazalost puno racunati na glasove dijaspore. Jako, jako mali procenat se odaziva na protestne skupove ovde u Kanadi. Vecina se i dalje skuplja po crkvama da tamo mlati praznu slamu. Malo ko od njih vidi da je hulja neki problem. Kad dodju na godisnji u Srbiju, ne vide nista lose, zato sto nisu deo srpskog trzista rada. 

Najaktivniji na protestima su skorasnji imigranti (obrazovaniji, ne kamiondzije), koji se nadaju da ce sa odlaskom hulje naglo nestati svi razlozi zbog kojih su otisli. A njima nije lako ni ovde, zato sto Kanada nije vise obecana zemlja kao u vreme kada smo bezali od Milosevica. 

Mi se naravno necemo vratiti, kasno je i za razmisljanje o tako necemu, ali nas svejedno entuzijazam da vidimo slobodnu Srbiju ne napusta.

Iako nasa deca i ne znaju za zivot van Kanade, redovno idu sa nama na proteste. Sve dobro se u kuci nauci... 

Teach your children well
Their father's hell did slowly go by
And feed them on your dreams
The one they pick's the one you'll know by

• Like 12
  • Love 1
  • Thanks 1