Red Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 8 minutes ago, DJ_Vasa said: A jesu li rekli kako će oni tako pametni da procene jesu li zahtevi ispunjeni? Oni će verovatno zasebno da razmatraju, nevezano za druge fakultete.
Geronimo Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 52 minutes ago, Volter said: Plenum beogradskog Filozofskog fakulteta zabrinut zbog mogućih objava podrške ekspertskoj vladi https://n1info.rs/vesti/plenum-beogradskog-filozofskog-fakulteta-zabrinut-zbog-mogucih-objava-podrske-ekspertskoj-vladi/ Nisu morali javno ovo da saopšte, moglo je to i na drugačiji način. Je 'l se oni beše bunili za Kesića i Proglas? Jesu, oni su. Ili totalni kreteni ili DB ili kombinacija - rekoh tad, reci cu uvek. Ako je dogovor da niko ne iskace, a ti se opet trtis sa 'samo da kazem' - mora da ti mnogo fali u glavi... Koliko su mi rekli, dosta interesantnih stvari na megaPlenumu nije izglasano (cak i za malo), al ne videh uvredjene mlade da kenjaju sem filozofa... Edited 6 hours ago by Geronimo 2
Janne240 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 10 minutes ago, Red said: Oni će verovatno zasebno da razmatraju, nevezano za druge fakultete. Zahtevi su za obe strane na dugackom stapu, ima ihahaj da se gruva dok se zahtevi izmicu u visine ...nedogleda.
DJ_Vasa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 12 minutes ago, Red said: Oni će verovatno zasebno da razmatraju, nevezano za druge fakultete. Ma samo neka nastave, pa kad razmotre, ovi što sada studiraju će već zasnivati porodice. 2
Red Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 minute ago, Janne240 said: Zahtevi su za obe strane na dugackom stapu, ima ihahaj da se gruva dok se zahtevi izmicu u visine ...nedogleda. Ma, nisi razumeo, ovo je kritika na račun plenuma FFBU.
Janne240 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 10 minutes ago, Red said: Ma, nisi razumeo, ovo je kritika na račun plenuma FFBU. Naravno da sam razumeo, kritike i omalovazavanja rada plenuma spadaju u visednevnu svakodnevnu aktivnosti pozicionih medija i stranaka. Koliko to ima smisla i koliko se oni bave unutrasnjom raspodelom tzv demokraticnosti rada fakultetskih plenuma toliko se nadmecu da inkriminisu i svaku drugu akciju gradjana u vidu zborova i blokada. 10 minutes ago, Red said: Ma, nisi razumeo, ovo je kritika na račun plenuma FFBU. a posebno sto ta kritika ne dohvata granicu iznetih zahteva, koji stalno izmicu, kantovski receno. Edited 5 hours ago by Janne240
Helena Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, Janne240 said: Cuj pa njima se ne moze suditi kad su u farovima sopstvene visedecenijske bezgresnosti, ...njihova nedela su na dugom kanapu, ihahaj, poznata i (ne)poznata javnosti. Ma ko Seselja uopste vise da opservira i cemu, njemu ko Dzabi Hatu, davljenje u sopstvenoj sluzi. Šešelj treba da se opservira i zatvori što je duže moguće, tu sumnje nemam. Ove druge pomenute advokati mogu da se ćeraju ili konkretno da im se dokaže čuveno koferče i bilo koja druga finansijska malverzacija.
DJ_Vasa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Novosađani krenuli ozbiljno: Većina fakulteta u blokadi Univerziteta u Novom Sadu podržala formiranje ekspertske vlade Nadam se da će ovo uticati na ove budale koji izigravaju francuske sobarice i gnušaju se političkih zahteva. Bravo, Novosađani! 1
Estrella Roja Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Upravoh se vratih sa dočeka studenata pa hajde da podelim par utisaka sa vama: za početak fenomenalna atmosfera. Do sada nisam imao prilike da prisustvujem većim skupovima koji su održani u Srbiji tako da mi je ovo prvi takav skup ove godine. Doduše bio sam na nekim manjim ali je to ipak neopuredivo. Doček je bio planiran za 17:30, pa pomeren za 19 da bi na kraju studenti stigli malo posle 9. Ja sam bio tamo oko 6 i tad je mesto dočeka već bilo dosta ispunjeno da bi se vremenom broj ljudi samo povećao i na kraju bukvlano nije bilo mesta da se stoji. Energija i pumpanje naravno nisu prestajali uopšte. Koliko je bilo ljudi teško mi bilo iz mase da procenim ali preko 5 hiljada mislim da je bilo u svakom slučaju. Austrijski mediji i policija će svakako zvanično objaviti broj ljudi. Da napomenem da nijednog incidenta niti bilo kakvog nereda nije bilo i zbog toga velike pohvale za sve organizatore i za ljude koji su se ponašali pristojno. Biciklisti, naši šampioni stigli su negde oko 9 sati. Neko bi možda pomislio da su ljudi koji su od najavljenog početka bili tu posle nekoliko sati čekanja u mestu po hladnijem vremenu bili nervozni ali to nikako nije bio slučaj. Dočekali smo ih ogromnim aplauzima i ovacija svo vreme dok su pristizali. Uostalom to čekaje je ništa u odnosu na ono što naši studenti svo vreme rade i kroz šta prolaze. Pružiti ruku i pozdraviti se sa tim ljudima dok prolaze je meni bio fantastičan osećaj. Na kraju su rekli da im je ovo do sada bio najbolji doček na ovom putu ali oni su to svakako zaslužili i mi koji u Beču živimo možemo samo da budemo ponosni na njih. Što se medijske strane tiče mislim da je događaj lepo propraćen: austrijska nacionalna televizija je svakako snimala ali sam siguran da ih je bilo iz ostalih država. Sutra ću detaljnije "prelistati štampu" pa ako bude nešto interesantno i podeliti ovde. Od naših video sam N1 i naravno KTV sa Šarovićem. Kad već njega spomenih da napomenem da je u jednom trenutku bio baš blizu nas, bukvalno na metar daljine. I dok su mu drugi skandirali ja sam pomalo imao neki čudan osećaj. Koliko god da mi se sviđa ovo što radi kao novinar nisam mogao da budem spokojan dok mi (preobučeni) radikal stoji tako blizu. Eto par sitnica sa moje strane pisane dok sam još uvek pod uticajem događaju koji su se dogodili u prethodnih nekoliko sati. E da, i dok mi već sutra nastavljamo sa našim uobičajenim životima, studentima tek predstoji borba protiv lošeg vremena a ni konfiguracija terena im ne ide u prilog. Nadam se će mi obaveze dozvoliti da ih makar još jednom dočekam u Lincu ili Salcburgu pošto je dočekati njih jedna velika privilegija. 7 1 2 2
Don Dusko Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 59 minutes ago, srlepajce said: Vucicevicu govedo jedno.
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 hours ago, Red said: Treći put. Ogradili su se bili i od one anketne komisije u kojoj su ljudi bukvalno rekli odmah da su telo isključivo savetodavnog karaktera i da samo služe kao pomoć pri proceni ispunjenja zahteva. Stvarno su očajni u svemu ovome i užasno iritantni. Pa, i na drugim fakultetima studenti imaju različita uverenja, pa ne sabotiraju borbu svih zbog toga. Ako prihvatamo plenume kao validne, a plenum FFBG je doneo odluku da ovo iznese, u čemu je problem? Želimo jednoumlje, onda kada nam ono odgovara? Pri čemu je zabrinutost koju su studenti FFBG izrazili ovog puta realna - nenadležni je progurao još jednog "eksperta" kao mandatara Vlade i vrlo lako može "ekspertizom" da zamaskira suštinu.
Red Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 14 minutes ago, DameTime said: Ako prihvatamo plenume kao validne, a plenum FFBG je doneo odluku da ovo iznese, u čemu je problem? Želimo jednoumlje, onda kada nam ono odgovara? Pri čemu je zabrinutost koju su studenti FFBG izrazili ovog puta realna - nenadležni je progurao još jednog "eksperta" kao mandatara Vlade i vrlo lako može "ekspertizom" da zamaskira suštinu. Ne odgovara nikome jednoumlje, već je problem to što konstantno pokušavaju da se izdvoje i ograđuju od drugih, čime pokazuju neslogu, a razlozi zbog kojih se ističu bezveze su smešni. Da je ovo prvi put, pa da kaže čovek, osetili su potrebu da daju svoje mišljenje i izdvoje se od nečega sa čime se ne slažu, ali ovo je treći put, a prva dva razloga su bila, malo je reći, nepotrebna. Ne vlada ni na drugim fakultetima jednoumlje, pa ne izlaze svaki posebno sa nekim svojim zamerkama. A i na šta bi ličilo kad bi to radili? U ovakvim borbama sloga je jako bitna i toga su apsolutno svi svesni, osim ovih koji se baš ne snalaze u svemu ovome. Miniraju borbu, što zaista nije korektno prema svim ostalim kolegama pre svega. Edited 3 hours ago by Red 1
DJ_Vasa Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ako neko ima stomak, neka pročita komentare na objavu: https://www.instagram.com/p/DIJyxcXIi01/ Pravi akademski građani, nema šta. Mogli bi na nivou UB da se ograde od takvog načina komunikacije jer ako svako rpedstavlja sve pred javnošću, ovo što sam linkovao će biti dobar ulov za Informer.
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 18 minutes ago, Red said: Ne odgovara nikome jednoumlje, već je problem to što konstantno pokušavaju da se izdvoje i ograđuju od drugih, čime pokazuju neslogu, a razlozi zbog kojih se ističu bezveze su smešni. Da je ovo prvi put, pa da kaže čovek, osetili su potrebu da daju svoje mišljenje i izdvoje se od nečega sa čime se ne slažu, ali ovo je treći put, a prva dva razloga su bila, malo je reći, nepotrebna. Ne vlada ni na drugim fakultetima jednoumlje, pa ne izlaze svaki posebno sa nekim svojim zamerkama. A i na šta bi ličilo kad bi to radili? U ovakvim borbama sloga je jako bitna i toga su apsolutno svi svesni, osim ovih koji se baš ne snalaze u svemu ovome. Miniraju borbu, što zaista nije korektno prema svim ostalim kolegama pre svega. Za prva dva se moglo reći da su bila nepotrebna, međutim, evo pokazuje se da nisu ni tada previše promašili. Isto tako, nekorektno je pričati da minira zajedničku borbu neko ko podnosi pritiske isto kao i kolege s drugih fakulteta. Ovo je suština saopštenja Mora se uzeti u obzir da je nenadležni imenovanjem Macuta za mandatara Vlade izbio taj adut ekspertske Vlade iz naših ruku, tj. potpuno ga je obesmislio. Jer bi onda i Macut morao da se prihvati kao nekakav eksperAt. 1
Perkos2 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 40 minutes ago, Red said: Ne odgovara nikome jednoumlje, već je problem to što konstantno pokušavaju da se izdvoje i ograđuju od drugih, čime pokazuju neslogu, a razlozi zbog kojih se ističu bezveze su smešni. Da je ovo prvi put, pa da kaže čovek, osetili su potrebu da daju svoje mišljenje i izdvoje se od nečega sa čime se ne slažu, ali ovo je treći put, a prva dva razloga su bila, malo je reći, nepotrebna. Ne vlada ni na drugim fakultetima jednoumlje, pa ne izlaze svaki posebno sa nekim svojim zamerkama. A i na šta bi ličilo kad bi to radili? U ovakvim borbama sloga je jako bitna i toga su apsolutno svi svesni, osim ovih koji se baš ne snalaze u svemu ovome. Miniraju borbu, što zaista nije korektno prema svim ostalim kolegama pre svega. Valjda je dobro da iznose svoje mišljenje koje uzgred ne nameću kao jedino ispravno. Njihova prva reakcija na govornike u NS pokazala se kasnije apsolutno ispravnom pa su naredna okupljanja po Srbiji bila još masovnija.
Poenter Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Kome ga tačno iznose? Cenim da su drugi fakulteti obavešteni o njihovom mišljenju. Zašto moraju javno? Protiv sam svake vrste oglašavanja kada su ovakve stvari u pitanju i mislim da treba da oglašavaju samo odluke koje su studenti svih fakulteta zajednički doneli. Van toga, svaka ova stranica fakulteta u blokadi treba isključivo da prenosi neke odluke sa njihovih plenuma koje su vezane isključivo za njihov fakultet i tako neke sitnije stvari, a što se tiče većih, da šeruje sa stranice "studenti u blokadi". Isto važi i za studente sa fakulteta koji imaju suprotno mišljenje od Filozofskog fakulteta u Beogradu i koji su pre par sati preneli da su za ekspertsku vladu. https://www.instagram.com/p/DIKNV8rOcef/?igsh=OGpteXVneTFxZWV2 Nije mi ovde bitno ko je u pravu, najbitnije mi je da se ne dele i da zajednički donose odluke. Edited 2 hours ago by Poenter 1
Red Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 38 minutes ago, Perkos2 said: Valjda je dobro da iznose svoje mišljenje koje uzgred ne nameću kao jedino ispravno. Njihova prva reakcija na govornike u NS pokazala se kasnije apsolutno ispravnom pa su naredna okupljanja po Srbiji bila još masovnija. Masovnost na protestima sigurno nije povećana zbog njihove reakcije, stvarno ne znam kako si došao do tog zaključka. A, ako je dobro da iznose "svoje mišljenje", ajde onda da plenumi svih fakulteta pojedinačno iznose svoje mišljenje i neslaganje o svemu što smatraju potrebnim, pa da vidimo dokle ćemo dogurati. 58 minutes ago, DameTime said: Za prva dva se moglo reći da su bila nepotrebna, međutim, evo pokazuje se da nisu ni tada previše promašili. Isto tako, nekorektno je pričati da minira zajedničku borbu neko ko podnosi pritiske isto kao i kolege s drugih fakulteta. Ovo je suština saopštenja Mora se uzeti u obzir da je nenadležni imenovanjem Macuta za mandatara Vlade izbio taj adut ekspertske Vlade iz naših ruku, tj. potpuno ga je obesmislio. Jer bi onda i Macut morao da se prihvati kao nekakav eksperAt. Pritiske podnose svi studenti svih fakulteta u blokadi, pa opet samo ovi hoće da se ističu. Meni je stvarno ružno i nekorektno to što rade. Što se tiče argumenta da je Nepomenik izbio adut prelazne vlade imenovanjem doktora za mandatara, ni sa tim se ne slažem, jer to može da bude tako predstavljeno samo u njegovim medijima, a realnost je da je on samo paravan i poslušnik, a pritom politički itekako privržen hulji. Edited 2 hours ago by Red 2
dali_man Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, DameTime said: Za prva dva se moglo reći da su bila nepotrebna, međutim, evo pokazuje se da nisu ni tada previše promašili. Isto tako, nekorektno je pričati da minira zajedničku borbu neko ko podnosi pritiske isto kao i kolege s drugih fakulteta. Ovo je suština saopštenja Mora se uzeti u obzir da je nenadležni imenovanjem Macuta za mandatara Vlade izbio taj adut ekspertske Vlade iz naših ruku, tj. potpuno ga je obesmislio. Jer bi onda i Macut morao da se prihvati kao nekakav eksperAt. Na isti nacin kao sto je obesmislio studentski pokret sa Cacilendom i studentske setnje sa ovim mucenicima sa Kosova...`
Helena Posted 26 minutes ago Posted 26 minutes ago Ja mislim suprotno-da je nastanak studenata2.0 i ovog marša povećalo smisao i blokada i protesta ( @DJ_Vasa plural od protest u dativu )
McLeod Posted 4 minutes ago Posted 4 minutes ago Nadam se da ce udbaski Filozofski fakultet da izadje iz blokade. Toliko.
Recommended Posts