Jump to content

AI, AGI, ChatGPTs (Skynets) of the future

Recommended Posts

Posted
On 12/8/2025 at 1:08 PM, NMX said:

Ne znam gde bih ovo da se izjadam, pa ajd ovde da probam.

kombinatu smo imali oglas za legal poziciju, manje više junior mesto, 2-3 godine iskustva, zaista ništa previše zahtevno (sem što bi ta osoba morala mene da sluša kako serem po ceo dan, al to na stranu). 

I baš veliki broj ljudi se prijavio, HR razgovori kurac palac...Shortlistuju kandidate na 6-7. Po CVu stvarno dobri kandidati plus odlicni na HR razgovoru. Sledeća runda - da urade test za 3 sata. Pošalje se mailom 6 legal zadataka, ništa previše teško, čisto da se vidi kako kandidat razmišlja. Čak sam i zadatke pisao da budu relativno jednostavni, da budući zaposleni može da pokaže kako razmišlja, ne nužno i da napiše 100% tačan odgovor. Kandidati imali po 3 sata za to.

Šalje HR jutros odgovore prva tri kandidata, uzmem da čitam. Majko mila :ajme:

Pročitam prvi i oduševim se (plus mi je taj kandidat bio favorit). Super sve. Napisano kao da sam diktirao šta bih voleo da pročitam od kandidata. Ja u fazonu, previše dobro, imamo kandidata za finalni krug.

Drugi...treći... Sve isto. Sve im je neki AI pisao. Ja sam i očekivao da budu delimično AI pisani odgovori, ali bukvalno isti redosled "misli", isti "predlozi" za rešenje problema, iste rečenice i fraze. Onda uzmem jedan od tih 6 zadataka, turim u chatgpt i dobijem bukvalno isto ovo što su 3 prva kandidata poslala. 

I baš sam se smorio. Ne toliko jer kandidati koriste ai, nije nikakav problem ali brate mili jel mogouće da mozga nemate da razmislite da će možda i neko drugi da uradi isto. Da preformulisete odgovore, da se malo potrudite. Baš smor koliko vidim da AI neverovatnom brzinom ljude pravi debilima. Ne jer je AI loš nego jer ne žele mozak da uključe, imaju instant rešenje, imaju gotov proizvod za 5 sekundi. Baš se smorih...

Meni je ovo tragedija sa druge strane.

Pocetnici su i u AI-ju i ne znaju da ga zapravo koriste. 

Nisi prvi koji ovo opisuje. Meni ne moze da se desi nikada i retko kada i poverujem u to kad ljudi kazu, jer je bas neverovatno, ali eto.

• Like 1