Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Boli koliko mnogi od vas ne vide sumu od drveta.

N1 i Nova zajedno nemaju ni 15% gledanosti samo u okviru SBB mreze u ovom trenutku. Rekordna gledanost u istoriji im je bila prethodnog proleca zbog protesta, gde su imali u aprilu i martu oko 25% sera zajedno. Na SBB mrezi.

Svi, ali apsolutno svi koji gledaju N1 da ga ugase veceras sigurno nece biti konvertovani u Vucicevce. Takodje, da veceras N1 dobije nacionalnu frekvenciju nece konvertovati nijednog Vucicevca do izbora. To su cinjenice.

Samim tim, znacaj medija za nasu politicku situaciju je losiji i "nikakaviji" od popovog heroina.

Da li bi bilo bolje da imamo normalne i objektivne medije i da su oni takvi bili u prethodnih 50 godina? Naravno da bi bilo bolje. Bravo captain obviousi!

Da li bi to sprecilo dolazak crveno-crnih satrapa na vlast? Naravno da ne bi, jer su je Srbin iz Nusicevog romana ili Domanoviceve pripovetke ISTI kao danasnji Srbin, 150 godina posle! A oni nisu imali ovo sokocalo, ovu, kako se zvase, sarenu kutiju, jeste, televizor.

Prosto mi je neshvatljivo kako inteligentni ljudi mogu da se fiksiraju za neku glupost koju ce svi da ponavljaju kao papagaji unedogled i da ne razmisle bar malo, postave problem i logicki ga analiziraju.

Kao kontraargument jedino stoji to sto autoritarci prvo gase medije, pa je to dokaz da su mediji mnogo bitni. Cak i da to nije felericno zakljucivanje samo po sebi, nije nikakav dokaz ne znam kakvog znacaja medija, nego dokaz psiholoskog profila autokrate koji je po pravilu kompleksas i ne moze da podnese nikakvu kritiku. 

Tramp je sam to objasnio pre neki dan, voli da bude najpametniji u sobi, ne voli da ima sposobne i nezavisne saradnike, jer hoce on da bude najjaci i najpametniji. Isti takav je i ovaj nas kompleksas.

Mediji ne uticu na misljenje ljudi. Misljenje je odavno formirano. Da mediji uticu na misljenje ljudi, ne bi Srbi prvi dan rusko-ukrajinskog rata znali na koju stranu da stanu, dok se Vucic krio u rezidenciji i odbijao panicne pozive Vucicevica da mu kaze sta da radi.

Edited by McLeod
Posted

Ovo što piše mek i te kako ima smisla, svi smo fiksirani na medijsku scenu jer smo na to jednostavno navikli... Plus naravno svima bi nam nedostajalo ubijanje N1 i Nove koliko god malo gledali (ja konkretno bukvalno ne stižem) osim kod akutnih situacija. 

Posted

Sad sam se setio. Koji je bio prvi potez Vucica u pravcu preuzimanja medija? Gasenje Utiska nedelje. Jedne potpuno marginalne i zastarele politicke emisije, koju je u tom trenutku gledalo nekih 150k do 200k ljudi.

Sto je ocigledno za izbore beznacajan broj.

Ali nije mogao da istrpi kritiku i bio je licno uvredjen, pa ne samo da ga je ugasio, nego Beckovicka godinama nije mogla da dobije televizijski angazman.

Posted
Just now, Don Dusko said:

Verovatno je mislio ako bi ova vlast ubila Novu i N1 da bi nam nama nedostajala.

Meni ( mi) ova vlast nikad ne bi nedostajala.

Posted (edited)
2 minutes ago, Div said:

Meni ( mi) ova vlast nikad ne bi nedostajala.

N1 i Nova? U kontekstu ako bi vlast ubila N1 i Novu te 2 televizije bi nam nedostajale.

Edited by Don Dusko
Posted

Ništa, mora da je moja tašta svoje političko mišljenje formirala na pijaci ili kod frizera, a ne celodnevnim ispiranjem mozga Informerom i Pinkom. 

Mek, sutra da pogasimo apsolutno sve televizije i ostavimo samo N1, ovi koji se kunu u Vučića bi počeli da ga pljuju u roku od maksimalno 3 dana.

• Like 13
Posted
20 minutes ago, Eddard said:

Ništa, mora da je moja tašta svoje političko mišljenje formirala na pijaci ili kod frizera, a ne celodnevnim ispiranjem mozga Informerom i Pinkom. 

Mek, sutra da pogasimo apsolutno sve televizije i ostavimo samo N1, ovi koji se kunu u Vučića bi počeli da ga pljuju u roku od maksimalno 3 dana.

+1

Posted
52 minutes ago, Div said:

???

Konfuzno sam napisao... Dve različite stvari u istom postu. 

1. Mek ima rezon

2. Ali i oni koji misle da je gašenje UM kanala strašno loše

👇

1. Niko zbog toga neće preći na njegovu stranu

2. Ako ih Vučić ugasi / ubije nedostajali bi nam svakako makar mentalno... Čak i onima koji malo stignu da ih gledaju a opredeljeni su za "našu stranu"...  Otuda strah kod svih koji tako misle (pa i ja) bez obzira da li će to zaista i realno uticati na rezultate izbora za našu (studentsko / opozicione) stranu.

Mislim meni nedostaje i SK i stalno ludim što moram da gledam onu skrndavu ćaci Arenu kad gledam basket i F1.

• Like 1
Posted
41 minutes ago, Eddard said:

Isto tako Informer i Pink da danima pljuju Rusiju, brzo bi i Nepomenikovo stado raspalilo sa pljuvačinom. 

Posted

Mek je upravu, kod nas je polarizacija totalno uzela maha, jedina grupa ljudi koji se necka jesu njegovi glasači koji su nakon 1 novembra, pa i studentskih marseva promenili stranu, e takve osobe on želi da vrati u jato( to su 40-60 grupacije ljudi, koji su iz ubeđenja glasali za njega ranije).

Oni koji su bili opoziciono orijentisani ili apsinenti sigurno je da neće njemu dopasti, a vidimo po izlaznosti na lokalu koliko su se sami apsinenti podigli.

U manjim sredinama što se tiče apsolutnih brojki pre i sad on nije mnogo izgubio, praktično samo demografijom gubi, ali očekujem da u Bg ta cela koalicija ne predje 360-370k glasova, a zbirno 2023g imali su nekih 415k, uz barem još 200k vise glasova nego te 2023g, takodje slično očekujem i u drugim mestima iznad 20k, po Kuli i Bajinoj Bašti koji su debelo ispod 20k takodje duvaju vetrovi u željenom pravcu.

• Ruke su vam krvave! 1
Posted
58 minutes ago, Eddard said:

100 posto. Hajde onda objasni zasto RTS 1 ima vecu gledanost od N1, a Informer + Happy za 1% manju od N1. Na SBBu.

Posted

Ljudi o cemu pricamo. Bila su ona istrazivanja da je jedan od najboljih prediktora politickog opredeljenja u Srbiji to da li neko ima SBB ili ne.

SNS potrosio ko zna kolko para da otkupi sve medije, sad i da urusi United grupu.

Informer kupio desetine lokalnih medija.

Tacno je da su kod nas drustvene mreze izuzetno vazne, ali vazna je i televizija

Srbija je prvi put bila u Rojtersovom istrazivanju 2025. 

https://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/sites/default/files/2025-06/Digital_News-Report_2025.pdf

Survey reveals that Serbians are Europe’s highest users of social media for news (67%) and this is even more important amongst the younger age groups. Almost half (45%) of 18–24 year olds use TikTok for news and a similar percentage use Instagram. Social media has been particularly important in the present crisis, with student activists using it to spread uncensored news and mobilise protests.

Terrestrial TV remains a major source of news and the average TV daily viewing time (5.3 hours) is among the highest globally

Znaci naiveci udeo drust mreza, ali i po gledanju tv smo u vrhu. Obe stvari su tacne