Janne240 Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago Ipak srebro za 0,1 poen koje su Finci osvojili iza Nemaca u Solt Lejku je istorijski moment ovog sporta koji se pamti, narocito u secanju Jane Ahonena, kojem je tako izmakla jedna od mogucih zlatnih medalja, druga mu je izmakla u Torinu 2006. Razgovarao sam o tome sa njim 2022. kada sam bio u Lahtiju, kaze bas kao sto i snimak pokazuje da je citava druga serija bila katastrofa na toj maloj skakaonici i da je tada prakticno izgubio svaku nadu da ce ikada osvojiti medalju. Hautameki i Malis bili su bolje srece a o Larsu Bistelu ne treba trositi reci. Tehnicki letaonice ne mogu da se spoje sa zemljom organizatorom osim u tri slucaja Nemacke, Norveske i Slovenije *Harakov se stalno homologizuje i tesko da ce Ceska biti domacin Olimpijade, Austrija ima Kulm. Druge zemlje bi tada morale kao i u slucaju letnjih olimpijada da izmeste takmicenja tamo gde su letaonice, pod uslovom da je Evropa domacin. Imalo bi smisla uvrstiti i letaonice bez obzira sto ih nemaju svi niti su na svim kontinentima. 1
Elias Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Janne, moja neka logika je da vec imas zasebni WC u letenju, svake godine od 30tak utakmica, 6 ili 7 su Ski Flying, ta takmicenja su uvek medju najposecenijma i najpopularniji u celoj sezoni. Posebnu draz daju ti specijalisti kojih nigde nema cele godine ali onda kad dodju Planica ili Kulm, totalno odvale. A onda kad dodju OI umesto letacki spektakl dobijes NH koji i da se jedva skache na turu i deluje kao neki recidive iz tamo 70-80 godina proslog veka.
Recommended Posts