Jump to content

Donko Darkovski

Član foruma
  • Posts

    25
  • Joined

Everything posted by Donko Darkovski

  1. Hrvatska ima odlično održavane puteve, nešto o čemu Srbija može samo sanjati. Koliko kradu je drugo pitanje, ne vjerujem da ima neke velike razlike. Sjećam se da su farbali neki tunel za milione 😄
  2. Troll level9000 Svi znamo da je Hitler pao jer je JBT poveo partizane u odlučujući boj . . . Neko je pomminjao blok 7 TE Tuzla i probleme sa EU u vezi toga. Problem je dosta jednostavan, paljenje uglja izaziva zagađenje, paljenje mnogo uglja izaziva mnogo zagađenja. TE u Stanarima je pičkin dim za blok 7 po veličini i kapacitetu, a to zagađenje neće biti ograničeno samo na tuzlanski basen nego, naravno, na cijeli balkan. Da su BH vlasti možda izabrale njemačku ili neku drugu western tekmology onda bi možda ovi iz EU rekli, ajd jbg, malo će začepimo nos, ali ovako ne ide na dobro .
  3. Pitanje je šta je u stvari pravi razlog za te demonstracije i pobunu. Ne vjerujem da se baš svih demonstranata dotiče najavljeni zakon o ekstradiciji na mainland, dakle ili je bunt jednostavno posljedica nagomilanog nezadovoljstvo pa je ovo samo okidač. ili je organizovan iz krugova kojima takav zakon baš nikako ne bi prijao. Tipujem da je omladina samo bijesna, generalno, i da će to proći samo od sebe.
  4. Npr, podvezivanje stopala djevojčicama je bilo stvar kulture, a revolucija (kulturna) je tome stala u kraj. Pretpostavljam da su još mnogo bizarnih običaja jednostavno ugasili. Srećom, matematiku nisu dirali.
  5. Šta je FMP, nemojte me hebat, đe onaj Laki nešto ?
  6. Hoćeš reći politički sistem ? Teško da će bilo ko Kinezima promijeniti kulturu, ali sistem je liability u njihovom slučaju, to je valjda jasno. Možda u stvari veliki vođa ima plan, kako da iz diktature komunističke partije bezbolno uskoče u demokratizovano i slobodno društvo. Ja bih rekao, malo morgen - tako veliku državu, mnogoljudnu i mnogonacionalnu nije lako održati na okupu bez diktature. Ujguri na zapadu, Mongoli na sjeveru . . . A unutrašnji i vanjski neprijatelj ruje li ruje :D
  7. Naravno da može, samo treba pustiti par forumaša da nastave istu praksu, ima da većini ogade i ovaj toliko da nikom neće pasti na pamet da dolazi i čita.
  8. Ma ajde ? :) Mnogo sam se zabrinuo za kineske "gradove duhova", zar ti ne čitaš šta neki kažu, kako jadni Kinezi žive po pećinama i klizištima, a ovamo milijarde zvrje prazne? 😄 A za IQ, izvoli pa provjeri sam, pa i meme kultura je zatrpana mimovima uspješnih azijata/kineza, koji jednostavno i apsolutno sve rade bolje od white people ? Pa davno je prošlo vrijeme ubijanja vrabaca i domaćinskih visokih peći na pogon lepezama. Kini je jedini problem sama veličina, jer jednom kad lavina krene neće biti sile koja će je zaustaviti. Mislim lavina ako narodu dokurči vlast.
  9. Pa da, to ti kažem. Uvijek isto pišeš, obavezno što dalje od teme. Npr, onaj gore klip sa Apple šefom nije tu da reklamira apple, nego kao jedna vrlo kratka i uvjerljiva priča "iz prve ruke". Prave svoje uređaje u Kini jer nigdje u svijetu to nije moguće na tom (tehničkom) nivou i za tako kratko vrijeme. I naravno, ljudski resursi, školovani i sposobni inžinjeri i radnici. Na kraju, Kinezi su u samom vrhu kao narod sa najvećim IQ prosjekom, posle Ashkenazi Jevreja, a sad vidimo da se od toga može napraviti prava armija sposobnih i pametnih uz kvalitetno školovanje. Iz mojih susreta sa Kinezima, imam samo pozitivna iskustva. Jako uljudni i vrlo konkretni u poslu, bez suvišne rasprave i cjenkanja. U odnosu na Indijce i Pakistance, kao Britanci i Balkanci . . .
  10. Na b92 forumu si u legendu ušao, zbog sposobnosti da bilo koju temu zasereš i naširoko palamudiš o potpuno nevezanim stvarima. Vidim i ovdje te znanje služi :) On topic, imao sam prilike testirati neke kineske uređaje, pa i sam ONT mi je Huawei. Ništa genijalno, ali radi posao a ni dizajn nije baš bezze. I telefoni su im ok, iako, naravno, nijedan brend ne može ni blizu Apple-a po kvalitetu. Huawei ima i svoju liniju procesora, plaćaju ARM licencu koju im zli Softbank može uskratiti kad god im se ćefne (kad Trump naredi) . . . Daleko je Kina od dominacije na tehnološkom planu, ali gdje je novac tu je i pamet, pa ako budu masno plaćali, ko zna, možda se i Intel preseli kod njih.
  11. Kinik, "druže", moraš prihvatiti da nije moguće baš sve trivijalizovati, posebno ne kompaniju sa najviše $ cash na vascijelom svijetu. Doduše, oko Kina/West ima i ovaj klip na Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=T4Zc3Go2WLY
  12. The boys je BS na kvadrat. Možda je moglo proćo kao komedija, da su stavili težište na zajebanciju, ovako uludo potroših 8 sati vremena.
  13. Dva loša ubiše Miloša . . . Jel ovo topic za nerviranje Kinika ?
  14. On Baltimor and rats, neko je iskopao ovo baš kad se zakuvalo oko Baltimora.
  15. Neko kačio ovo na temi ? Ako jeste, izvinjavam se.
  16. Daj neki link, da vidim u čemu je fora.
  17. Mnoštvo stručnjaka sa zapada radi u Kini, a sama Kina ima ljudski potencijal na nivou na kojem nije nijedna druga država. Za 20 godina su napredovali toliko da su postali strateška prijetnja dominaciji US i vrlo teško će neko ili nešto zaustaviti njihov napredak. Narod koji ima najveći prosječan IQ, uz Korejce i Japance. Još samo da nauče “estetiku” -;)
  18. Počeo sam gledati Another Life , space opera, zanimljiv plot ali gluma neuvjerljiva 😞 Podnošljivo .. . Starbuck ostarila . . . Sve u svemu ocjena na IMDB je mogla za koju stepenicu gore, ali nikako preko 6.0.
  19. DNS je propagirao ok, osim na nekim servisima koji imaju local dns cache, Opera VPN, neki VPN provideri i sl. https://dnschecker.org/#A/vox92.net
  20. Ko je "Delgado" ? Inače, nikako da shvatim zbog čega se zatvor povezuje sa gay sexom, npr ja sam zadnji put bio u sobi sa neke dve plavuše. Bile su malo prehlađene pa im je bio neobično dubok glas, inače dobre ribe.
  21. Na starom forumu isto Donko Darkovski, bio sam u zatvoru pa nisam mogao da se registrujem odmah. Često mi se to dešava, pa ako me nestane na duži period da se ne sekirate, znate gdje sam. Volim sve što vole mladi, osim sporta i sexa.
×
×
  • Create New...