Jump to content

quad

Član foruma
  • Posts

    284
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by quad

  1. 2 minutes ago, DJ_Vasa said:

     

    Pa vidi, bile su republike a sada su države, što je nepobitna činjenica.

    jeste, replicirao sam ti na "ex" i velike srbije

    3 minutes ago, DJ_Vasa said:

    Misliš na profesionalne nacionaliste? Evo ko živi u devedesetim:

    mislim i na njega/njih, pored ovih, samo sto ovaj (ako smem da napisem dj...e)  ucestvuje legalno u vlasti a ovi drugi ucestvuju okolo/naokolo

    nego sam pitao posto u njegovu grupu ne spadas

  2. 1 minute ago, DJ_Vasa said:

    Čudno, mislio sam da ih ceo svet danas priznaje kao države, uključujući i Srbiju. Hrvatska ambasada je u utorak bila u Kneza Miloša, makedonska je prekjuče bila u Gospodar Jevremovoj, a verujem da su i ostale ambasade tu ge su bile. Šta da ti kažem, priznate su kao države, a ako misliš da nije tako, pređi granicu pa proveri.

    ako su "ex" mogu samo republike da budu a i stvarana je velika srbija dok su rep bile

     

    3 minutes ago, DJ_Vasa said:

    Nažalost, samo kalendarski, jer mi se čini da je u nekim glavama 1919.

    ja sam te upravo zbog toga pitao posto su ovi sa placenom tugom i misljenjem jos uvek u devedesetim i vrte li vrte

  3. 3 minutes ago, DJ_Vasa said:

    Ja bih zaključio suprotno. Zaista ne bih voleo da na vlast dođe neki ludak koji bi jurnuo da sveti kneza Lazara i Miloša Obilića i za to dobio još nekoliko vaspitnih od Ujka Sema. Čak i bez Ujka Sema, suludo je slati tuđu decu da ginu za neko parče livade.

    2019 je.

  4. 2 minutes ago, DJ_Vasa said:

     

    Npr. pravnu sigurnost da nijedan budući predsednik neće moći da tera vojne obveznike da ratuju za nešto što će ionako biti izgubljeno.

    vec smo ti pisali ne citas, otvorice ti negde drugde istu situaciju

    2 minutes ago, DJ_Vasa said:

     

     Sad je već nemoguće praviti Veliku Srbiju od ex-YU država jer su priznate. U suprotnom, da je ostao status quo kao pri raspadu SFRJ i da se međunarodna zajednica nije umešala, mogli su da nastave kao u Siriji, što baš i ne bi bilo zgodno.

    nisu drzave nego republike, (postavljen ti je i ustav,tadasnji) jesi ti u u nekoj od ovih nvo posto vidim da iste price pricas(godinama)  ili si se samo primio na iste

    da se ista medjunardona nije umesala  ne bi se ni razbila i razbijala (da ne postavljam linkove)

  5. 4 minutes ago, Plavi Golub said:

     

    Ti cenis da ne nestaju? Zavisi kako za koga, ovima kao ona je svejedno, za njih postoji vise abecednih opcija. Kakogod ja se tu vise ni ne pitam, posmatram sa strane i pratim iz licnih razloga.

    nikako da mi kazes, priznanjem dobijamo sta?

    vrtimo se u krug ovako

  6.  
    Kacinjski? Kako da ne? Sigurno. 
     
    Kakogod, meni je bilo vazno da razumem logiku kojom se vodite da bih mogla da esktrapoliram sta se moze desiti ako se opcija za koju se zalazete bude aktuelna. Imam godina da manjak podataka iz sadasnjeg vremena popunim estimacijom istorijskih. 
     
    Secam se da sam jednu drugaricu koja je imala tako distinktne stavove pitala kako mislli da ce se to odraziti na buducnost dece, vidi li svog sina u nekom ne daj boze sukobu. Imaju kapital napolju (NATO drzava), dvojna drzavljanstva, mogucnost da zive i tamo i vamo. Ona meni odgovara, pa znas kako svi smo mi pomalo licemeri. Izgleda da Vucic nije jedini kome odgovara da stavove formiraju oni cije pamcenje ne doseze daleko u proslost i nemaju pojma kako je ko od svih bekapiran u slucaju da stvari krenu skroz naopako.
    Pokret za sleziju je po prvi put dobio 10% drugo sve te probleme koje si nabrojala nestaju priznavanjem?
  7. Izvinjavam se (moderaciji) jer odlazimo malo off- topic, ali samo dve reci:
    Srbija treba da prizna Kosovo ne zbog zlocina jedne ili druge strane, vec zato sto je tamosnji narod, velikom vecinom za nezavisnost - i izglasao je na referendumu nezavisnost! U demokratskom svetu - ovaj jedan jedini argument - pobija sve ostale! 
    Jel bi nas podsetio kad je bio referendum i kojom vecinom je izglasano?
    • Like 1
  8.  
    Ma bez brige, nešto od navedenog će i da se desi, uz izuzetak ratovanja, jer lepo se pokazalo da mobilizacija baš i nije tako efikasna, a sa starim gvožđem nasleđenim od Tita mogu da se biju bitke samo sa Nemcima iz Bulajićevih filmova. U praksi će se desiti malo veće migracije po Evropi i svetu, pa neka ratuju penzioneri i oni što rade u pelenama za 200 evropskih novčanica, a čika Darvin će da odradi svoje.
    Mobilizacija se vrsi preko medija ne pozivom i to su dobrovoljci.

    Verujem u pricu da je kepa poslao dovoljno oruzija da.nas izlozi da se mlatimo.
  9. Ja sam radio pola godine u majcici stptesbburg, naglledah i naslussah se svega tamo i to je jedina stvar sa kojom se slazem sa kinikom,zato i ne pisem na temi o njima ali mislim da su nas toli ko zgrabili da nema sanse da se izvucemo vise.

  10.  
    Ti mislis da su oni usli na Kosovo da bi Olbrajtova profitirala  od mobilne telefonije i Vesli iskopao cink ili sta je vec trazio? Oni mogu da zapale na drugo mesto da se bave rudatskim preduzetnistvom, ali vojska se tek sad odatle nece seliti. My 50cents.
    A sta dole ima ili nema poznato je odavno manje vise svima koji su ikad imali dodir sa tim.
     
     
    Ja ne mislim nego sam siguran + onaj ambasadorcic kralj gradjevine ,videsmo ga i na balvanima i ona savetnica zaboravih ime.
    A da ce da zapale na drugo mesto sasvim moguce.

    Elem, lagano su nas ugurali kod majcice i mislim i da hocemo nema vise nazad,kepa stiso pa ne pusta.
  11. Dobro, oni ne znaju (tj znace ono sto Im Ameri posalju na salveti kad dodjemo na red ako pratimo algoritam), znamo li mi? Sta je taj status quo? Finansijski, imovinsko pravni drzavna imovina dole, individualno pravno. Recimo imamo status quo i cekamo, sta cekamo i sa cim? Kakva je procena da li nesto od toga mozemo da isposlujemo?  Ko radi na tom poslu, sa kojim referencama i autoritetom napolju?
     
    Dakle, ako ja tebe razumem mi se drzimo statusa quo da ne se ne bi parcalo dalje? Ajd’ sa srecom sa tim planom. Nisam cinicna, ni zlurada. 
    Problem kosova je sto ti vlast svakim danom trlja nos istim zbog drpacine i politickog ubedjivanja da su oni najbolji, da mesec dana ne spomenu kosovo niko ga vise ne bi video kao problem.

    Sto se tice amera ta ljubav polako prolazi, ako pratis ona babuskara je spremna da deo oko 5g mreze a general godinama ne nalazi nista u trepci i ako je uzeo i srpski deo kopa.
×
×
  • Create New...