Jump to content

MaliRadoica

Član foruma
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MaliRadoica

  1. Bas naprotiv, putovao sam. Npr. u Rimu su mi crnci gurali neke drangulije u ruke - sto zna da bude bas neprijatno, a nocu posle 22h u autobusu su bili samo neki migrantni - Filipci i ko zna ko sve, ali Italijana video nisam. Hrana je bila toliko ocajna da sam jeo u Meku, normalnu picu okusio nisam. Beograd je i dalje homogen grad, sa drustvenom kohezijom, zato je dosta i bezbedniji recimo od Londona. Mnogo je lakse upoznati ljude, steci intimno drustvo itd... Srbima je nacionalni sport da pljuju sami po sebi, ali ja to ne radim, jer znam da cenim sebe i svoje. Beograd mi je pruzio obrazovanje, ljubav, drustvo i sve to za dzabe. Nekome je vau da se gura u garsonjeri sa tri Indusa u srcu Londona, samo da bi mogao da kaze da zivi u Londonu. Ja bas i nisam ljubitelj takvih zanimacija. Metro ce se izgraditi, a sto se tice kanalizacije nisam ziveo u takvim naseljima i ne planiram da kupujem nekretninu bez kanalizacije. Nadam se da ce se i to resiti uskoro, to je posledica ubrzane izdradnje tokom 90-tih, pre svega izbeglicnih naselja - ljubi su morali da zive negde, a intrastruktura nije to mogla da isprati. Bolje i tako nego da zive na ulici.
  2. Tvoja subjektivna ocena Beograda vise govori o tebi nego o Beogradu. Za mene je Beograd najbolji grad na svet. Na Balkanu je Beogradu u rangu sa jos par gradova, to su Atina, Sofija i Instanbul, nalazi se na jako lepom polozaju. Uskoro ce biti izradjen i taj metro i ostala infrastruktura itd...ne vidim cemu toliko negativno razmisljanje.
  3. Ja imam platu 2000evra, a placam pored na 50.000 i cela firma je takva, tako da u Beogradu postoji ogromna kolicina para. Ima dosta i stranaca koji dolaze da rade. Znam da je popularno pljuvati po Beogradu, ali Beograd je regionalni centar ovog dela Evrope.
  4. Dobro nadam se da ce biti dozvoljen ceo politicki spektar od levice do desnice, i da ce se ceniti agrumentacija i iznosenje cinjenica naspram ideologije, licnih ubedjenja i emocija. Pozdrav i nadam se lepoj i plodonosnoj diskusiji zarad opste koristi.
  5. Je li promenjena moderacija na ovom forumu, jer je na proslom bila katastrofa? Mislim da je prosli forum zato bio prakticno i klinicki mrtav, par likova je vodilo monologe sa samim sobom.
  6. Mislim da se pomalo uporedjuju zabe i babe. Danas je u jeku kupovina novogradnje koja povecava cenu kupljenih stanova, na to se dobija 10% povracaja pdv-a, kamate su pored toga jako niske. Novogradnja ima alu stolariju po pravilu, podzemne garaze, zajednicko dvoriste, odrzavanje kompleksa, kvalitetan parket, sanitarije itd... Tako da je pitanje da li postoji realno poskupljenje ili se samo kupuju bolji - i shodno tome skuplji stanovi. To sta je u oglasima i vlazni snovi prodavaca u pogledu cene za koju hoce da prodaju stan iz 70 i neke, su druga prica, ljudi drze stanove u oglasima godinama bez neke nade da budu prodati. Ne znam koji su im motivi za drzanje nerealnih cena nekretnina, ali prosto je tako. Znam za jedan konrektan slucaj gde sam ponudio 10% nizu cenu, prodavac je odbio, a nekretninu prodaje vec nekoliko godina. Racuna vredi, prodace se.
×
×
  • Create New...