Jump to content

Ben

Član foruma
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Ben's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Niko nema prognozu kretanja na tržištu ili je zamrlo interesovanje za temu?
  2. Hvala na odgovoru, svakako sam imao u vidu pre indirektni uticaj ks od cene stambenih kredita, ali najiskrenije meni putanja pre deluje ovako, ako mnogo grešim molim za ispravku... " Mnogo jeftine love -> "nikakva"/na mišiće potrosnja "akcijske rasprodaje" u sred sezone-> firme (osim IT sektora) se zaduzuju i/ili gase -> investicije/outsorcing cvetaju u radnointenzivne delatnosti (npr u Srbiju) -> plate rastu sporije od troškova života -> poverenje raste??? U državu, u obrazovanje, u zdravstvo, u pravni poredak? -> kupuju se stanovi" Izvini, zaista mi namera nije da budem maliciozan, samo opisujem svoj doživljaj ekspanzije i blagostanja. Pozdrav.
  3. Pozdrav svima. Nisam našao mesto gde sam spomenuo "realnu cenu". Spomenuo sam nominalan i realan rast cena. Da se ogradim, ne kupujem ništa bar u srednjem roku, a najverovatnije ni dužem jer smo preinvestirani u nekretnine i nešto poljoprivrednog zemljišta. Pre bih se oslobađao imovine. Zaista me zanima tvoje mišljenje. Koliki je uticaj kamatne stope na cene nekretnina u Srbiji i koje su perspektive cena u dužem roku (recimo 10 godina), obzirom na demografske prilike i potpuno otvaranje granica. Pozdrav
  4. Poštovanje svim forumasima. Pratio sam stari forum i diskusije sa dužnim respektom mada se nisam oglašavao, a pošto sam bliži scenariju pada cena u dugom roku red je da se "namestim". Elem, kada uporedimo stopu rasta cena nekretnina u zemljama EU u osnovi kao posledice kvantitativnog labavljenja i "rast" cena u (dva grada) Srbiji, očigledno je da rast u Srbiji nije realan, moglo bi se diskutovati da li je i nominalan. Siguran sam da su cene posledica prelivanja besplatnog novca na periferiju i da će trajati dok i ovakva monetarna politika. Podaci iz tabele su samo krediti osigurani kod nkosk, dosta banaka odobrava bez nkosk već godinu dana, ti krediti nisu u tabeli... Znači i kreditnih kupaca (pored keš) ima značajno više od podatka iz tabele.
×
×
  • Create New...