Jump to content

panda_bg

Član foruma
  • Posts

    16
  • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

panda_bg's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

7

Reputation

  1. Falio je Ozmo koji je jedini priseban u celom ovom cirkusu i ne barata polu-informacijama kao Viskovic i Govedarica. Oni su bas izgubili kompas, nazalost. 🤐
  2. Saglasna apsolutno. Zato i mislim da test nije bio lazan, samo sa zakasnjenjem registrovan u sistemu.
  3. Jbg, ja pokusavam da nadjem case da se to nije desilo 😁, vec da je samo rezultat testa unet u bazu sa zakasnjenjem i da odatle potice problem sa IDjem. Ne znaci da je moja teorija tacna. Falsifikovanje i dalje moze da bude opcija. To svakako moze da se utvrdi jedino dobrom istragom, sto se nece desiti.
  4. Moguce da su samo proverili da li je to mail adresa za rezultate, ne secam se, davno bese.
  5. Jesam, ali to nema veze... Svima se isto salje. Koliko znam, jedina opcija da se posalje SMS jeste da se ne ostavi mail. Ali nisam sigurna da taj SMS sadrzi rezultat. Edit: Sad sam nasala SMS. U njemu samo pise da su rezutati gotovi i da se mogu preuzeti na portalu e-zdravlje.
  6. Jesam, imam fajl od letos i od pre neki dan. S tim sto je taj od letos poslat mailom, dakle nisam ja inicirala generisanje pdf-a. Ako bi se ID dobijao prvi put kad se generise pdf, zasto bi taj broj u Novakovom slucaju odgovarao 26.12. a ne 17.12. kada je rekao da je saznao rezultate?
  7. Zato sto se nalazi na vec sacuvanom dokumentu.
  8. Da je ovo slucaj, timestamp u QR kodu bi uvek bio isti. A bar na mojim dokumentima taj timestamp odgovara onom momentu kada sam zahtevala pdf.
  9. Bold 1: Recimo na osnovu svoje potvrde od letos, koja je generisana pre neki dan sa istim brojem koji je imala i letos. Dakle, to je ID koji je nepromenljiv. Ako bi se menjali tek tako, ode integritet baze u pm. Bold 2: Tebi je to logicno, meni nije. Ovakvi dokumenti se iz prakticnih razloga generisu on demand (iliti na zahtev). Znaci, imas podatke u bazi, samo na zahtev dobijes pdf, a taj pdf nikada nije fizicki sacuvan na serveru.
  10. Ajmo ovako pdf kao dokument je nebitan. Taj pdf se generise na zahtev i moze se generisati nebrojeno puta. ID koji je napisan na tom pdf-u je onaj koji odgovara datumu 26.12. i on se ne moze promeniti nikako. Takav ID meni ukazuje da je rezultat nekog testa zvanicno unet u sistem Batuta 26.12. i to je jedino sto je sigurno (to dokazuje i onaj grafik na kome je prikazano kako rastu ID-jevi sa protokom vremena). Da li je to bio test koji je radjen 16.12. ili je to neki fiktivni test sa izmanipulisanim podacima (datum, potvrdjeno prisustvo virusa) - to niko od nas ne moze sa sigurnoscu da tvdi.
  11. OK, nisam bas najjasnija mozda bila. Slazem se da deluje da je klasican autoincrement ID-ja i da je ID tesko menjati za razliku od ostalih kolona 😃. Moja pretpostavka je da je test uradjen 16.12. ubacen u bazu 26.12. i na taj nacin je dobio veci ID, a da su ostali podaci skroz regularni. A mozda sam samo suvise naivna. 😇
  12. Ne pricam o datumu, datum ne dokazuje nista osim vremena kad je napravljen pdf sa QR kodom. Pricam o ID-ju koji je veci od onog koji se nalazi na rezultatu od 22.12. i taj ID se nikad ne menja.
  13. My two cents… Ok, na osnovu dokaza twitter detektiva jasno je da su ID brojevi rastuci, da Novakov broj odgovara datumu od 26.12. I ako mene pitate to je jedina cinjenica koja stoji. Sve ostalo moz’ da bude al ne mora. Svi posmatraju proces testiranja i dobijanja rezultata iz svog ugla obicnog gradjanina, sto Novak ipak nije. Ja ne mogu da zamislim scenario gde se on pojavljuje u bilo kojoj laboratoriji i trazi da mu urade PCR. Pa ta informacija ne da ne bi bila tajna, nego verujem da bi se pojavio i rezutat u roku od odmah. Verujem da je njemu radjen taj PCR 16.12. ali da je u sistemu Batuta registrovan 26.12. kada su krenuli u proces dobijanja izuzeca. Sta ako je ova timeline: 16.12. Radi PCR test. Uzorak uzima jedna osoba, obradjuje i hendla rezultate. Ili uzorak uzima pod sifrom da s laboranti ne znaju kome pripada. 17.12. Radi AG, negativan je, ide da se vidi sa decom i dodeli pehare. Kasnije tog dana saznaje da je positivan. 18.12. Iako zna da je pozitivan ide da se vidi sa novinarima. 22.12. Dobija negativan test. Nakon ovoga pokusavaju da dobiju izuzece. Fali im zvanican dokument da je bio pozitivan 16.12., pa traze da se taj rezultat unese u Batutovu bazu. Eto ID-ja od 26.12. Da li je ovo po pravilima i da li je u redu? Mozemo da diskutujemo. Da li je mouguc ovaj scenario? Nista manje ili vise od scenarija da neko falsifikuje test i da 26.12. unese reultate testa, promeni datum na 16.12. stavi da je rezultat pozitivan. I da, onog momenta kad je radio PCR nakon rizicnog kontakta nije smeo da ide bilo gde, makar i sa negativnim AG testom. To je apsolutno neprihvatljivo. Mozemo da nagadjamo do sutra, jedina istina se moze utvrditi istragom, a do toga nece doci.
  14. U linku je datum kad je generisan pdf na kome se nalazi QR kod. Probaj sa svojim rezultatom, idi na e-zdravlje, izgenerisi ponovo pdf i skeniraj kod. Imaces u URL-u vreme generisanja QR koda (odnosno pdf-a).
  15. Zasto svi krecu od pretpostavke da se id-jevi uvecavaju inkrementalno? 🤔
×
×
  • Create New...