Jump to content

Maharaja

Član foruma
  • Posts

    1,232
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Maharaja

  1. 1 minute ago, Drug Crni said:

    Ja sam svakako više bio za izbore nego za bilo kakav oblik bojkota.
    Još sam pre metar dana napisao da im ne treba prepustiti nijedno odborničko mesto bez borbe.

    Takođe sam pisao da ih je još trebalo pritiskati..da se još nešto iskamči od uslova.
    Ali sve ovo je važilo u scenariju u kojem je koalicija SPN jedinstvena.

    Ako je bojkot - svi apstiniraju. Ako se izlazi,izlazi se zajedno.

    Tačno,pisao sam i o tome da SPN ne bih bio u koži jer nije lako odabrati između dva loša rešenja.
    Tragedija je u tome da su oni uspeli da odaberu oba!

     

    Ja mislim da ovo što se sad dobilo pritiskom zapravo nije ništa, i da se nikad neće dobiti ništa. Ni sad, ni na jesen, nikad. Samo kozmetika. Dok je SNS na vlasti nema poštenih izbora, samo borba. I niko neće skinuti SNS sa strane, to je mit. A da će bojkot da ih natera na bilo šta smisleno i vredno, je tek mit.

     

    Jedini način je maksimalna kontrola i angažovanost, još više nego u decembru. I da nas bude više nego njih.

    • Like 2
  2. Bojkot je najgora opcija bio i pre 4 godine, a i sada. Dobro je da je opozicija odlučila da ne bojkotuje.

     

    Što se Đilasa tiče, tu su moguće dve varijante:

    1. glup je kao k. Ništa preko toga, samo glup (uz kombinaciju despotizma) i nikad ništa neće naučiti. Vuk Drašković današnjice, samo sa kešom.

    2. želi da razvali opoziciju u Beogradu kao što ju je razvalio van Beograda prošlim bojkotom. 

     

    štetu je svakako napravio, sad je bitno da opozicija otkači debilka kao onomad Draškovića.

  3. 2 minutes ago, Drug Crni said:

    Najmanje 13 meseci boravka na novoj adresi da bi se glasalo na lok.izborima.
    Dva sata dnevno na RTS1 samostalno gostovanje samo opozicionih političara u terminima od 08.00-09.00 i 20.00-21.00
    Počevši od sutra.

    Ovo mora biti traženo i ispunjeno.
    Onda da se i izađe.

    Ja se slažem, samo što neće biti ispunjeno. I jedini način da se bilo kakvi koraci naprave je da se načne na izborima, makar i samo u Beogradu ili Novom Sadu.

     

    Ovako, bojkotaši su najbolji i najjeftiniji Vučićevi glasovi. On ostale mora da plati ovako ili onako. Neke sa jednom crvenom, neke sa malo brašna i ulja, neke grupice sa asfaltiranim putem, neke mora da podmiti jednokratnom pomoći...

     

    Bojkotaši su mu jedini skroz besplatni.

    • Like 4
  4. 6 hours ago, Kronostime said:

    U razmisljanju prosecnog biraca koji nije clan nijedne stranke - Sve moj do mojega, a za moga (glasa) mesta nema.

    I onda se kuka na apstinente - za koga, bre, glasati: za manje ili za ono sto bi samo da institucionalno zameni isto bez ikakvih sustinskih i kvalitativnih promena?

    Neka, hvala, uz ovakvu poziciju i opoziciju, bojkot je najbolja opcija - barem se ne bira izmedju dva ista zla i savest je mirna.

    Nekad je bolji svoj mali mehur od okruzuceg licemerja: razocarani pesimista je mnogo bolje biti nego razocarani optimista - prvom se rasprsuju ocekivanja, a drugom se prevazilaze ista i on je na dobitku.

    I jednom i drugom treba mnogo konkretnih razloga da podrze bilo koju stranu, nije na njima - na stranama je.

     

    :default_coffee:

    To 'svi su isti' je zapravo najbolja i najuspešnija Vučićeva podmetačina.

    • Like 6
    • Thanks 1
  5. 13 minutes ago, Nek grmi jako said:

    Iran ovim ne može ništa da dobije, ne znam da li je bio kome jasno zašto su ovo uradili.

     

    Mogli su drugačije da tretiraju napad na svoju ambasadu u Damasku i da reaguju na sto drugih načina, ovako samo testiraju šta će da im se desi i da li će Vašington vojno da se angažuje.

     

    Izrael ima nuklearni arsenal i svašta može da baci na Iran, neko je tamo u Teheranu izgleda potpuno izgubio razum. 

    U Teheranu ne vlada razum već nekih 45 godina.

    • Like 4
  6. Blokada biračkih mesta je makar konkretna ideja, umesto nećemo da se igramo jer nije fer (neće nikad biti fer sa ovima). Samo što će Vučić sa policijom i SNS jurišnicima razbiti tu blokadu za desetak minuta. Zaboravlja se da oni ne prezaju ni od čega, a blokiranje izbornog procesa je sasvim lep izgovor, bez obzira koliko taj izborni proces bio namešten. Pa oni su doveli svoje obezbeđenje direktno u skupštinu, što nikad niko do sada nije uradio.

     

    Po meni, u decembru je napravljen dobar korak sa kakvom takvom kontrolom izbora, beleženjem krađe i traženjem međunarodne podrške. To treba uraditi opet, još će posao biti lakši jer je sve u Beogradu. Izaći zajedno u jednoj koloni, beležiti sve, pa opet.

     

    Ako Vučić uzme laganu većinu zbog bojkota, bole ga uvo, neće biti izbora na jesen. Daće još koje preduzeće, primiće nuklerani otpad ili šta treba, i idemo dalje.

    • Like 1
  7. Bojkot je Đilasova rabota, kao i prošli put. Pitanje je koliko su uopšte ostali konsultovani, ili je bilo my way or highway, tj. nema novca za kampanju, aktiviste i slično.

     

    Prošli put je bojkot razvalio stranke van Beograda, ovaj će razvaliti NDB i potpuno ih utopiti u đilasovštinu. Za njih je bolje da izađu, makar i sami ili sa PSG.

    • Like 4
  8. I meni je prvi deo bio bolji. Recimo četvorka, dok je ovaj nastavak dvojčica samo zbog vizuelnog i zvučnog doživljaja. Prvi deo je imao ozbiljnije dijaloge (ne sjajne, ali ih je makar bilo), bolju izgradnju priče. Ovaj drugi deo ima fenomenalnu fotografiju i kostime, čista petica, ali su osakatili knjige i napravili neku Star Wars akcija zajebanciju. Scenario je katastrofa, dijalozi za zaboraviti, a ceo univerzum nije proširen ni malo.

     


     

    Spoiler

    Osim tih krupnih stvari, loših dijaloga i nerazvijenih likova, evo samo nekih detalja koji mnogo iritiraju,

     

    recimo kao primer, komandni centar Harkonena u Arakinu je blasfemija i pokazuje kako je osakaćen izvorni materijal. Postoji razlog zašto je Dune Universe spor, zašto se koriste mentati, i zašto protok informacija ide drugačije, a taj razlog je nekih desetak hiljada godina ranije. I sam komandni centar sa real-time informacijama nije moguć na Arakisu, zbog drugih razloga.

     

    Izbacivanje Tufira iz priče je baš užasno. Izbacivanje Fenringa ajde i nekako, ali baš da vidim kako bi mi onda neko ko nije čitao knjige objasnio Margot. Generalno, izbacivanje mentata je neshvatljivo za ovaj univerzum, umesto toga imamo neke fensi kompjutere i projekcije u komandnim centrima 💩

     

    Menjanje celog tajmlajna da se sve spakuje u manje od 9 meseci je ispalo loše. Ne samo što je glupo bez Alije, pa makar i dobro uradili one dijaloge Džesike i nje. Čani su hteli da daju neki "karakter", a napravili karikaturu od buntovnice. A kako su osakatili tajmlajn, nisu ni mogli da ubace njihovo dete, niti da naprave nešto od Čaninog lika. O Stilgaru da ne pričamo, napravili debilka.

     

    Ovako, sve u par meseci spakovano: Malo gerile, malo učenja da se hoda po pesku i jašu crvi, malo dileme i nejasnih vizija, malo debilnih pošalica Čani i drugarice, i ajmo na cara.

    Esnaf je ključan u celom ovom univerzumu, a u filmu ni traga ni glasa. Umesto toga dobismo ono glupo ćaskanje Gurnija sa... nekim... na kraju filme i u sledećoj sceni odlazak u džihad!?

     

    Možda bi ceo film izgledao bolje da su mu dali još pola sata. Ovako, nije vredno ponovnog gledanja.



    I odmah da se ogradim, iako sam pročitao sve knjige, prvo na srpskom pa posle na engleskom, ne mislim da je Herbert neki super pisac koji se ne sme menjati (osim God-Emperor, koji je odlično napisan), ali se treba držati makar osnovnih postulata knjige i sveta koji se adaptira. Elem, najveća prednost filma je što su filmovi danas generalno katastrofalni, pa se onda hajpuje nešto što nije baš potpuna katastrofa.

     

  9. Ne bi bilo loše da se taj naš bogati "blok" malo isprsi, jer svako odugovlačenje ukrajinski heroji plaćaju životima. A MAGA odugovlači već 6 meseci i situacija nije nimalo lepa.

    • Like 8
    • Thanks 1
  10. Bojkot je uvek bio besmislen ako se nema jak plan B. A nismo ga imali nikad, pa ni 97'. Tad sam prvi i poslednji put bio za bojkot, ali jbg, bio sam mlad, jeo sam govna. 

     

    Druga najveća zabluda je da će kartel Vučić ikad prepustiti milimetar vlasti. Ili da će ga neko spolja naterati da prepusti makar mrvice. Ništa od toga. Vladaće dok god bude mogao da vlada, uz još katastrofalnije posledice po celu zemlju.

     

    I treća zabluda o novim licima. Pa imamo nova lica koja su sasvim ok u PSG i NDB. Gde bi našli još neke ljude koji su normalni a spremni da se upuste u sve to? Nema, to je to.

    • Like 6
    • Thanks 1
  11. 18 hours ago, Klotzen said:

     

    Prijatno sam iznenađen ovim. Sećam se pre mesec dana da smo slali neku humanitarnu pomoć ali ovo je već konkretno. Naravno kada se tome doda municija koju inkognito šaljemo verovatno je Vučić to prihvatio da pojača pomoć kako bi se oprao na zapadu za neke druge stvari.

    Ta vest je poprilično neproverena. Ja je nisam video ni na jednom ozbiljnom ukrajinskom portalu a novac nije mali da se ne spomene.

    • Like 1
  12. 4 minutes ago, Darko said:

    Hoćeš da kažeš da sve žrtve tog koncerta zaslužuju da budu pobijene?

    Sve što hoću da kažem ja sam vrlo jasno rekao. A ti prolivaj krokodilske suze

    • Love 1
  13. 4 minutes ago, Darko said:

    Kao prvo, da izjavim saučešće žrtava ovih terorista. Govnari. 

     

    O samom napadu, mene ovo plaši - izgleda mi kao nameštaljka od strane FSB-a. Pretpostavljam da su pustili islamske teroriste da urade ono što su želeli ali ne verujem da će njih da okrive - nego zapad i Ukrajinu. Tajming je sumnjiv - završeni su predsednički izbori. Izgleda mi da se sprema teren za opštu mobilizaciju.

     

    Uostalom, videćemo šta se sprema u sledećih par dana.

     

    Tri godine se nisi veselio? Ne verujem ti. 

     

    Za ostalo, gadno. Odojen si mržnjom i sa tobom nema svrhe diskutovati.

    Veruj u šta hoćeš.

     

    A za Putinovo roblje koje na koncertu čeka svoj red da ode da ubija i kolje, nula suza.

    • Like 2
    • Tuzno 1
  14. 4 minutes ago, Darko said:

    Šta hoćeš da kažeš? Da te pitam, da li si ti za vreme rata u Bosni ikad išao u pozorište, bioskop, koncert, ili bilo kakvu zabavu? I šta bi bilo da te neko koknuo tada?

     

    Jadno brate, jadno. 

    Nisam

    A hoću da kažem da svakom Rusu koji je ostao u Rusiji a koji se nije usprotivio ovom zlu, želim sve najgore. Sve im isto želim kao što oni rade mojoj porodici.

  15. Žao mi je nevinih ljudi, svuda i uvek. Nažalost, u Rusiji su svi nevini ljudi (koji su preostali) u zatvorskim kolonijama. Ostali su saučesnici. Pogotovo oni što se zajebavaju po koncertima dok se u njihovo ime vrše najteži zločini

    • Love 1
    • Thanks 1
  16. 40 minutes ago, HAMMER said:

    Johnson obećao da neće odugovlačiti s pomoći: Ne možemo dopustiti da teroristi i tirani hodaju svijetom

    Predsjednik Zastupničkog doma američkog Kongresa, republikanac Mike Johnson, rekao je da je prioritet Kongresa dogovoriti proračun američke vlade za 2024. godinu, a budući da je to pitanje gotovo riješeno, prijeći će se na paket pomoći za Ukrajinu i partnere. u bliskoj budućnosti.

     

    ne palite se rusoseksualci. dolazi ujka sem po svoje.

    Džonson je lažljivo MAGA govno koje ima mnogo ukrajinske krvi na svojim rukama.

  17. Pa s obzirom da su to dva automobilska giganta, a kompanija koja proizvodi šećernu vodicu ih ponižava sa pola snage. Maks se više oznoji dok igra onu svoju igricu nego na pravoj stazi 😄

  18. On 3/17/2024 at 4:51 PM, Stiletto said:

     

    Pa sad...

     

    Post o mešanju crkve u rodno ravnopravni jezik si postavila u četvrtak:

     

     

    Što se tog konteksta tiče, 100% se slažem s tobom.

     

    Sliku Prleta sa patrijarhom Rusije si objavila juče, preciznije tvit jedne Ruskinje

     

     

    koja je istinu, da je Prle otišao u Moskvu na sahranu prijatelja i episkopa SPC, totalno prećutala i stavila sliku sa opela u potpuno drugi, apsolutno lažan kontekst.

     

    Ne sumnjam ja nimalo da SPC i RPC blisko sarađuju, ali je ova konkretna priča, tj. smrtni slučaj, van toga.

     

    I na sve to ti danas napišeš post

     

     

    gde se pitaš šta Prle radi u Rusiji, a posle nastaviš sa guranjem nosa u srpski jezik i još ponešto.

     

    Sve što sam napisao u ova dva posta sam saznao posle cirka 30 sekundi guglanja. Kad bi svi  Forumaši pre pritiska na Submit Reply učinili isto da provere šta pišu i šta prenose na Forum, mnogo bi manje džumbusa između Forumaša bilo. Malo li je lažnih vesti sa TV-a i Interneta, nego treba i ovde da ih prenosimo.

     

    Pristojan čovek ne ide u Moskvu, a još manje se slika sa ratnim zločincem od ruskog patrijarha. Pa sve da mu je rođeno dete umrlo.

    • Like 2
×
×
  • Create New...