Jump to content

Bluecuracao2

Član foruma
  • Posts

    154
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bluecuracao2

  1. 1 hour ago, Constantin said:

    Pa da....mada, pobeda donosi rejting poene, a poraz ih skida.

    A kako stojis sa rejtingom? Ja variram od 1650-1950. U svakom slucaju, koji si nik na chess.com?

  2. 2 hours ago, Stiletto said:

    Ovakvu situaciju sam video samo jednom u životu i to na Svetskom prvenstvu 1978. Igraju Brazil-Švedska, sudi Velšanin Tomas. Rezultat 1:1, 90. minut, korner za Brazil. Leti lopta u 16, skače na nju buket igrača, jedan Brazilac glavom šalje loptu u gol. Brazilci se raduju, ali sudija poništava gol. Razlog? Svirao je kraj dok je lopta još letela iz kornera.

     

    Brazil je uputio i zvaničnu žalbu posle utakmice, odbijena je.

    Hvala ti na podsecanju, secam se toga, ali sam se nekako prebacio u 1982. gde nisam nasao...

  3. 6 minutes ago, Bluecuracao2 said:

    Morao sam da proverim.podatak oko Džajića (malo utakmica za tolike sezone) i našao sam da je odigrao 590 i dao 297 golova. Nažalost gledao sam ga samo oko desetak puta...

    Takođe i Pižon je odigrao 497 utakmica i postigao 117 golova. Biće da,su uračunate sve seniorske utakmice, bilo takmičarske ili ne.

  4. On 2/24/2024 at 12:05 AM, Small Owl said:

    Par totalno trivijalnih informacija. Gledao nesto na netu i onda standard, udjem na jedan link, drugi, peti..veze nemam kako sam dosao do toga ali me je iznenadila info da je Deki Milovanovic odigrao za Zvezdu 299 utakmica. To je nekih 100 utakmica vise nego sto je Milijas odigrao za nas. Razumjevanja radi, Dzaja je odigrao 306 utakmica za nas a Pizon oko 250. Doduse, drugaciji je bio sistem sa manje utakmica ali opet je bas dosta velika cifra i za svako postovanje. Ljakse Koroman je na 88 utakmica dao 14 golova, iako bih na prvu rekao da ih je bilo duplo vise. Ibrahim Gaj je odigrao 3 sezone za nas (iz ove perspektive, rekao bih 2 max).

    Eto, kao sto rekoh, par potpuno trivijalnih informacija ali nekako sam bio iznenadjen kad sam procitao pa da podijelim sa ekipom. Hvala.

    Morao sam da proverim.podatak oko Džajića (malo utakmica za tolike sezone) i našao sam da je odigrao 590 i dao 297 golova. Nažalost gledao sam ga samo oko desetak puta...

  5. 28 minutes ago, Bugl Khan said:

    Gledam na HRTu serijal o Real Madridu i epizoda je o "La Quinta del Buitre", i kao rast te ekipe je krenuo nakon što su pokradeni u Briselu protiv Anderlechta 🤣

    Hvala, nisam primetio ranije da je to na HRT 2!

    • Like 1
  6. On 2/9/2024 at 2:22 PM, Manu said:

     

    Onda si i stigao da vidiš koje su cene bile za eliminacionu fazu u košarci. Svaka čast svakome ko je spreman toliko da izdvoji, ono je ipak predaleko od nekog srednjeg/višeg standarda u Srbiji.

    Razmišljao sam da uradim kao i ti i uzmem karte za random sportove i ostvarim sebi životnu želju da budem deo OI na bilo koji način, ali sam ipak bio previše odbijen zbog cena smeštaja. Uzdam se u dijasporu da će naši sportisti ipak imati podršku tamo, a nađu se uvek na ovakvim takmičenjima i oni "najsnalažljiviji".

     

     

    Ako ikako budeš mogao da odeš na Igre, idi, to je nezaboravno iskustvo. Imao sam sreće da sam bio na OI kada je reprezentacija moje zemlje osvojila zlato u košarci, da odgledam sve utakmice, te kompletan program atletike i još podosta toga.  I dan danas to je jedno od najprijatnijih životnih iskustava, a bilo je toga...

    • Like 1
    • Thanks 2
  7. 7 hours ago, rd_ said:

    Nisam uspio dogovorit licencu za Wimbledon pa moraju bit neki komentatori 🤪

     

    Ne moze brate, mozda jedino ako ima neki strani kanal pa da ga dodam

    Ah, te licence, doci ce nam gl;ave...🤪 Samo nastavi kako najbolje znas...svaka cast!

    • Love 1
  8. 56 minutes ago, alcesta said:

    E sad bi ti leba preko pogače :classic_biggrin: nije ni meni baš neophodna reklama za Urasan Forte, ali dobro je imati alternativu.

    Jesi li probao neki od linkova s početka ove teme? Ja sam juče ubola neki link bez komentatora ali ne sećam se gde :classic_sad:

    rd_ me je razmazio, te nisam ni pokusavao, imam i RTS i SK...a komentatore ne bih komentarisao, previse sam fin... 😏 Hm, Urasan forte....😇

  9. On 7/8/2023 at 7:48 PM, rd_ said:

    Prenos Wimbledona imate na rd-live.com

    rd_ , hvala na svemu do sada i da te pitam da li možeš dati i link bez komentatora, samo zvuci sa terena Vimbldona?

  10. 1 hour ago, Bogoljub Gagic said:

    Једно питање већ кад сте у тим временима које нисам имао прилике да гледам осим по јт и статистички. Ко је био бољи играч Ђорђевић или Даниловић?

    Veliki igrači, svaki na svoj način, kod mene je prelomilo to da je Danilović nešto ispred pre svega zbog izuzetno zanimljivog rezrešenja odnosa  sa Karltonom Majersom i postavljanja stvari na svoje mesto.

  11. 1 minute ago, Kooineeperk said:

    To nisu bile kvalifikacije, nego runde u okviru takmicenja koje je delom bilo po kup sistemu a deo po grupama. 

    Mislim, to lici na danasnje kvalifikacije ali videces da se one obelezavaju kao QR a ovo se tada kao i ranijih godina obelezavalo sa R1, R2... 

    Tada nismo ni gledali kako se sta zove, isli da pobedjujemo. Sustina upisa je da nije bilo direktnog ulaza u grupe,u  dve grupe po 4 tima.

  12. Svaka časta na trudu, ali moram da te ispravim, igrali smo kvalifikacije za Ligu 91-92, prolaza direktnog nije bilo, dve utakmice u Segedinu, 

    17.09.1991.          СЕГЕДИН: Црвена звезда – Портдаун   4:0, у гостима 0:4

    23.10.1991.          СЕГЕДИН: Црвена звезда – Аполон       3:1  у гостима 0:2

    • Like 3
  13. 6 minutes ago, Drug Crni said:

    Više sam mislio na one tikete-zmije,kad naređaš recimo 15-20 parova,pa na to dobiješ određeni % bonusa..tipa: dobitak je 10.000 i na to bonus recimo 40% (4000) pa ukupni dobitak bude 14k.
    Tu su maksimalno uškrtarili..imam utisak da su usvojili neku formulu koju ne mogu da provalim..:smiley33:

    Mislim da se bonusi računaju samo na kvote preko 1,35. 5 parova je minimum a na to je bonus 3%, na 6 je 5% i tako do 15 parova. Takođe postoji i tkz kafe bonus. Kada platiš račun za piće isti taj iznos možeš uplatiti na tiketu sa najmanje 4 para preko 1,35. Taj bonus iznosi 20%.

  14. 4 hours ago, Kronostime said:

    Kao neko ko je jos od malih nogu bio upoznat sa ponudom beogradskih i sire ugostiteljskih objekata (jbg., rahmetli babo je bio ugostitelj) mogu ti reci da je higijena u beogradskim restoranima bila na zavidnom nivou i pre dolaska Meka zato sto je sanitarna, a i ostale inspekcije bile vrlo rigorozne po tom pitanju i ugostitelji su prilicno pazili po tom pitanju. U suprotnom, kazne su bile drasticne i nije im se igralo sa tim.

    U stvari, potpuno si u pravu sto se tice higijene u objektu i svih zaposlenih. No, toaleti...

    • Ha-ha 1
  15. 1 hour ago, Ryu said:

    Tema je McDonald's u bišvoj Jugoslaviji, pa ako ima nekih zanimljivosti da podeli neko od cenjenih kolega sa foruma, bilo bi lepo da se napiše koji red o Meku 🙂
     

    Da li se seća neko vesti o tome kako i zašto je McDonald’s došao u Beograd,

    zašto je sklopio ugovor baš sa Genex-om,

    kako je u Jugoslaviji bila prihvaćena američka tehnologija u pripremi hrane i

    kako je jugoslovensko-američko zajedničko ulaganje McDonald’s-a i Genex-a funkcionisalo.

    da li je Mek bio atrakcija i kako su obični ljudi posmatrali odlaske na obrok

    da li je rad Meka uticao na promenu mišljenja o SAD kod ljudi

    Najznačajnija stvar koju je Mek doneo u Beograd je higijena, čisti, uredni  i održavani toaleti. Ogroman pomak u odnosu na druge.

    • Like 6
×
×
  • Create New...