Jump to content

diego

Član foruma
  • Posts

    742
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by diego

  1. 1 hour ago, Ta'veren said:

    Bajern sa druge strane ovako nije bio slab jos dok ih je vodio LvG. 

     

    Kakvi slab, nego su dobili "Kejnovo prokletstvo" u domacoj ligi, ali u Ligi Sampiona su od starta bili glavni favoriti uz Real. Pucaju sa svih pozicija, Musiala, Sane, Gorecka, Gnabri svi su jako brzi i nezgodni igraci. Cak su dosli i do polufinala bez Komana, koji je vec resio jedno finale LS. Naravno, Real moze lako da ih dobije ako proradi Vinisijus ili Rodrigo, na individualni kvalitet, ali dajem malu prednost Bajernu.

  2. 59 minutes ago, Don Juan said:

    Mi realno imamo Mitrovića koji jeste jedan od najboljih centarfora današnjice. To što se klubovi plaše da ga angažuju zbog nekih drugih stvari, je druga priča. Po učinku i po realizaciji sam vrh. Šteta što nije gotovo ikada igrao sa vrhunskim veznim igračima iza sebe, tek bi se tada videla puna snaga.

     

    Ja sam mislio "Ko to nije otisao na svetsko, a da vredi?",  htedoh da kazem sve najbolje sto imamo svo pozvali, kao i sad za evropsko. Piksi se jedino ogresio o Lazovica do sad, koji mu je doneo ono kljucno izjednacenje protiv Bugara u poslednjoj sekundi, i koji ipak igra u kakvom-takvom klubu u Italiji, za razliku od igraca koji igraju u daleko slabijim ligama poput arapske, turske, srpske itd.

  3. 2 minutes ago, Don Dusko said:

    Pa sa klubom jeste jbg. Koji je veci uspeh PSG-a?Bilo je jedno finale. A i to su izgubili.

     

    Ne moze PSG da osvoji Ligu Sampiona, francuska je preslaba liga, nemacka liga je otisla u vasionu ove godine u odnosu na njih. Zato nista nisu uradili ni sa Ronaldinjom, ni sa Mesijem, ni sad sa Mbapeom. 

  4. 17 minutes ago, Don Dusko said:

    Koliko je PSG gubitnicki klub...

     

    A Mbappe predvodnik...

     

    Posle odlaska Nejmara, Mesija i drugih, ovo je daleko slabija ekipa, a i dalje su dogurali do polufinala. Mbape je osvojio svetsko prvenstvo sa 19 godina, i dao 3 gola u finalu sledeceg svetskog. Gubitnik?

  5. 4 hours ago, Perkos2 said:

    Ti i dalje ne shvataš da fudbalska reprezentacija Srbije ne ide na završnicu SP ili EP da napravi rezultat već da izloži robu za prodaju, u stručnom štabu razmišljaju kako da ispoštuji svakog igrača da barem malo igra kako ne bi bio uvređen. To nam je tradicija još od Miljanića a nastavili su Antić i Krstajić pa na kraju Piksi

     

    Sve tacno, ali to ne menja cinjenicu da je i na svetskom, i sada ce na evropskom da igraju najbolji igraci koje imamo - mozemo da polemisemo o ovom ili onom igracu, o nekoj promeni pozicije ili sistema... ali ko to nije isao na svetsko, ili sad na evropsko, a da kida u klubu, da ima ludacku formu na evropskom/svetskom nivou? Da li postoji i jedan takav igrac?

     

    Pre smo pravili sranja sa Rambom Petkovicem, ili svadjama unutar ekipe na nivou Kolarov - Vidic, ili svadje igraca poput Milivojevica, Matica... sa savezom itd... svacega je bilo, to bar sad nema u Piksijevo vreme. Jedino sto ce biti, i od cega ne mozemo da pobegnemo je da ce Bazdari i kojekakvi da idu da se digne cena i upise u CV nastup na evropskom, ali ajde mladi igraci, nema veze, ionako ih ide 26.

    • Like 1
  6. Ma kakav Casemiro, u timu jednostavno nema hemije, ali vise od toga nema preterano dobrih igraca - tu je Fernandes najveci "majstor" iako je i on dosta nekonstantan. Napadaci su brzi, ali bez grama fudbalskog mozga, sve zajedno da ih skupis na gomilu - Rasford, Garnaco, Hojlund... nemaju fudbalski IQ zajedno kao jedan Van Persi. Sto je zabrinjavajuci trend u modernom fudbalu, ne samo u Mancesteru.

    • Like 1
  7. On 4/21/2024 at 7:59 PM, diego said:

    Eliot mora da bude zacementiran u prvih 11

    Drago mi je da je i Klop ovo shvatio, kockanje sa Jonesom i ostavljanje Eliota na klupi mozda je i jedan od vecih razloga potopa. Eliot danas urnise Totenhem, gol i asistencija... 

  8. Slicna situacija kao kada se Saka sudario sa Nojerom, i tada Arsenalu nije sviran penal koji je mogao da bude sviran, sada je sviran i to je ok, jer je ovo jos vise penal nego ono. Igrac nije duzan da preskace golmanove noge kao preponu zato sto mu je ovaj uklizao u putanju bez da je uopste dirnuo loptu.

     

    A ovaj penal sto nije sviran za Bournemouth je jos upitniji, igrac je visoko podigao lakat preko ramena golmana da bi izgradio poziciju za loptu koja pada, i blago ga odgurnuo... tu je golman uvek zasticen, i niko se ne bi bunio sto je sviran faul da nije posle pao gol. Ne mozes brt ti da se guzis sa golmanom u sesnaestercu, a pogotovu da dizes ruku na njegovo rame, to mozes u polju sa "obicnim" igracem. 

  9. Broj navijaca je samo jedan od mnogih faktora. Bajern je veliki klub, bez obzira koliku bazu navijaca ima van Nemacke, to je ogroman klub. Kod nas posebno vlada "anglomanija" sto bi rekao Curcic, pocevsi od popularnih engleskih grupa koje smo slusali u detinjstvu, preko cuvenih britanskih serija, tako da je normalno da se vezujemo za neki Arsenal ili United ili West Ham, radije nego za Bajern. Dalje, Nemce tradicionalno ne volimo zbog drugog svetskog rata, osim sto volimo da idemo tamo da radimo. Srbima je oduvek bila bliza mediteranska kultura pa tako i klubovi iz Italije, Spanije, i zbog kulture koja je najvise izvrsila uticaj na nas - Englezi. I konacno, nemacka liga decenijama unazad nije jaka kao prethodno spomenute lige.

     

    Ali Bajern i dalje ima dosta podrske na svetskom nivou (uz to su i 3.  na svetu po globalnom profitu), samo dosta vise van Evrope - pre svega u Americi, Kini i Indiji. Takodje i u Juznoj Americi, pre svega u Peruu zbog Pizara.

  10. I Dortmund ako uzme ovu Ligu Sampiona, bi mogli da budu taj 10. klub  - bice 2 lige sampiona, jos jedno finale, Kup kupova, 2 finala Kupa Uefa... Iako deluje da je Porto i dalje malo ispred

  11. Pitanje je sta smatramo pod "najvecim". Ako je to dominacija u domacoj ligi, dugotrajnost, baza navijaca i skola koja proizvodi igrace, onda mnogo klubova moze da udje u razmatranje, ukljucujuci i Zvezdu i Partizan, ali samo Zvezdu i Partizan 80ih i 90ih, jer sve posle je sprdnja i kupovina gotovih igraca. U suprotnom, ako su to evropske titule, onda je i Notingem Forest ispred Zvezde.

     

     

  12. Mislio sam da je Real - Siti finale pre finala, ali ovo je. Bajern je jaci nego sto se misli, iako su fejlovali u Bundes Ligi. Ovde im jos fali Koman, ne zna se ko je brzi Sane, Musiala, Gnabri... iako im fali "fora" i namazanost one generacije sa Riberijem i Robenom da bi bili dominantni. O Realu se sve zna, kada Saban i Serbezovski igraju dobro, retko ko moze da im parira. Bice jeben revans.

  13. Ovaj Porter je davao u proseku preko 20 poena Lejkersima, i tu je negde imao oko 10 skokova u proseku, znaci dabl dabl do sad u plejofu. Uz Jokicev tripl dabl u proseku, i Mareja koji se povampirio i ubacuje kao Dzordan kada je bitno,+ Gordona, koji igra kao Rodman u najboljim danima, Lejkersi nisu imali sanse iako je Lebron odigrao fantasticno svaku tekmu, i on je tu negde blizu tripl dabla. Jednostavno, Lejkersi su krs kao ekipa bez drugih oruzja. Entoni Dejvis uvek nestane kako se utakmica blizi kraju. Steta za Lebrona da poslednje godine igra u timu koji je prosto igracki ogranicen.

    • Like 2
    • Ha-ha 1
    • Tuzno 1
  14. On 4/15/2024 at 1:34 PM, diego said:

     

    Siti jednostavno ima najvise para, najvecu "market" vrednost igraca, i jasan plan Emiratesa i Abu Dhabi grupe da imaju dominaciju. Ako se ovako nastavi siguran sam da ce Premijer liga da ustanovi neka nova pravila oko maksimalnog trosenja, ravnopravnosti medju klubovima u finansijskim izdacima i sl. inace im sledi pad popularnosti. Zato se i bogati klubovi zalazu za totalnu nezavisnost od domace lige i UEFE i zele da prave svoja takmicenja, jer onda ne zavise ni od koga i nikakvih pravila, osim od onih koja oni sami donose izmedju sebe.

     

    Neko iz premijer lige cita forum 😂 i danas su objavili glasanje za "ogranicenje troskova" od 2025. Ocekivano, Mancester Siti je glasao protiv, 16 klubova je za, Celzi je suzdrzan.

     

    https://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league-spending-cap-vote-ffp-psr-b2536543.html

     

     

×
×
  • Create New...